Zdrowa żywność - poradnik o zdrowiu

Artykuły prasowe

Pyszne.pl zanotowało wzrost biznesu o 185%

2016-03-24

Po zanotowaniu 185% wzrostu w 2015 roku Pyszne.pl utrzymało pozycję lidera wśród serwisów do zamawiania jedzenia przez Internet. Serwis pod koniec roku miał do zaoferowania dania z blisko 5 tysięcy restauracji. Uznanie rynku potwierdza także otrzymany tytuł Dobra Marka 2016.

więcej »
Prawdziwie włoski temperament tylko z Freggia Professionale

Prawdziwie włoski temperament tylko z Freggia Professionale

2016-03-24

Pasję gotowania można wyrazić na wiele sposobów. Dla jednych jest to doskonalenie warsztatu pod okiem najlepszych, dla innych – posiadanie sprzętu godnego światowej sławy mistrzów kuchni.

więcej »
Wielkanocna kuchnia! Jakie potrawy przygotowujemy najczęściej?

Wielkanocna kuchnia! Jakie potrawy przygotowujemy najczęściej?

2016-03-24

Malowanie jajek, ozdabianie święconki czy symboliczne polewanie się wodą w lany poniedziałek - to tradycje, które nieodłącznie każdemu z nas kojarzą się z Wielkanocą. Czy tak samo jest z świątecznymi potrawami? Jakie dania goszczą najczęściej na naszych wielkanocnych stołach?*

więcej »
Niedoceniana kasza gryczana

Niedoceniana kasza gryczana

2016-03-24

Wraz z nadejściem mody na zdrowy styl życia zmianie ulegają też nasze nawyki żywieniowe. Coraz częściej sięgamy więc po nieco bardziej wyszukane produkty – jak chociażby kasza typu kamut czy komosa ryżowa.

więcej »
OLE! odmieni potrawy na święta!

OLE! odmieni potrawy na święta!

2016-03-24

Dla wielu z nas zbliżające się święta są jednym z najmilszych dni w roku. Wielkanoc jest głęboko zakorzeniona w kulinarnej tradycji. Oczekiwanie, które ją poprzedza sprawia, że z jej nadejścia cieszą się dzieci i dorośli.

więcej »

Poznaj zalety zbożowej diety! Kampania „Zboże smakuje i inspiruje” zachęca do włączenia produktów zb

2016-03-24

Zboża od zawsze stanowiły kluczowy pokarm we wszystkich kulturach. Jednak z najnowszych danych GUS - Rocznika Statystycznego Rolnictwa wynika, że Polacy spożywają coraz mniej produktów zbożowych.

więcej »
Nowość w menu SUBWAY®

Nowość w menu SUBWAY®

2016-03-23

Restauracje SUBWAY® wzbogacają swoje menu o kolejną bezmięsną propozycję.

więcej »
Wielkanocna klasyka na nowo: żurek bez zakwasu  i warzywna sałatka ze śliwkami

Wielkanocna klasyka na nowo: żurek bez zakwasu i warzywna sałatka ze śliwkami

2016-03-23

Żurek i sałatka warzywna z majonezem - bez tych potraw nie ma Wielkanocy! Osobom, które na tegoroczne święta chciałby przygotować klasyczne propozycje w nowej odsłonie polecamy wypróbowanie przepisów polskich producentów żywności.

więcej »
Czy słodycze mogą być zdrowe?

Czy słodycze mogą być zdrowe?

2016-03-23

Większość słodyczy dostępnych na rynku powstało w oparciu o sztuczne dodatki: konserwanty, barwniki i słodziki. Nie oznacza to jednak, że nie ma już słodyczy odpowiednich dla osób, dbających o zdrowy styl życia. Co ciekawe, na szczególną uwagę zasługują to nasi rodzimi producenci.

więcej »
Rodzinne przygotowania do Wielkanocy!

Rodzinne przygotowania do Wielkanocy!

2016-03-23

W okresie przedświątecznym zwykle mamy pełne ręce pracy – zakupy, sprzątanie, gotowanie, czy dekorowanie domu… obowiązków jest naprawdę sporo!

więcej »

Wyszukiwarka:

Ostatnio dodane artykuły:

Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!

Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.

Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.

Kolejna kawiarnia Starbucks już otwarta
W tym roku Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.

Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów
W Żabce robi się naprawdę włosko! Do zespołu dołączył właśnie Stefano Terrazzino – tancerz, artysta i miłośnik włoskiej kuchni – który jako nowy Ekspert Włoskości będzie czuwał nad autentycznością i smakiem Pinsy Italiana – przygotowywanej z długo dojrzewającego ciasta, ręcznie formowanej.

więcej »

Najczęściej czytane artykuły:

Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.

Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.

Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!

więcej »
Regulamin, Polityka Prywatności i Polityka Cookies Grupy Kafito