Artykuły prasowe

Nowy Rok? Zdrowsza dieta!
Styczeń to czas postanowień noworocznych – każdy z nas co roku wiele sobie obiecuje. Wśród nich dominują niezmiennie te dotyczące zrzucenia zbędnych kilogramów. Jak to zrobić?
Produkty spożywcze z eCarrefour.pl dostępne w całej Warszawie
Asortyment produktów spożywczych, wprowadzony do sprzedaży w październiku 2016 roku, jest już dostępny dla mieszkańców wszystkich warszawskich dzielnic oraz podwarszawskich miejscowości: Kobyłki, Zielonki, Ząbek i Marek. Klienci tych miast mogą wybierać spośród ponad 16 000 produktów.

Nowe przepisy dotyczące etykiet – obowiązek podawania wartości odżywczej na opakowaniach
Od 13 grudnia 2016 roku obowiązują nowe przepisy dotyczące konieczności podawania informacji na temat wartości odżywczej na etykietach produktowych. Dla konsumentów jest to z pewnością bardzo dobra informacja - pozwoli im ona na dokonywanie bardziej świadomych wyborów zakupowych.

Chrupiące przysmaki na talerzu – według Pascala Brodnickiego
Co możemy przygotować, gdy zamarzy nam się, by na naszym talerzu znalazło się coś idealnego do schrupania? Pascal Brodnicki, ambasador Ramy Smaż jak szef kuchni, ma na to swój sprawdzony sposób, a także sprawdzone przepisy - na chrupiące kotleciki z kurczaka, rybne nuggetsy i warzywne placuszki.
Kolejna inwestycja DELI Catering
Otwarcie nowego oddziału w Gdyni to kolejny krok DELI Catering w realizacji strategii umacniania pozycji lidera na krajowym rynku usług cateringowych. Według przedstawicieli firmy rynek na Pomorzu to drugi – zaraz po warszawskim – największy rynek usług cateringowych w Polsce.

Niezły bigos!
Pikantny, lekko kwaskowaty, pachnący wędzonką i po prostu pyszny – taki jest dzisiejszy bigos. Pełnię smaku tej potrawy łatwo podkreślić przyprawą do bigosu i dań z kapusty Galeo, inspirowaną tradycyjną, polską kuchnią.

Netto rozszerzyło ofertę produktów dostępnych na Półce Zdrowia
W bogatej i różnorodnej ofercie Netto klienci znajdą wiele artykułów, dzięki którym mogą odżywiać się zdrowo i zgodnie ze wskazaniami dietetyków. Wybrane kategorie pogrupowano według potrzeb konsumentów.

Zawsze w sosie – karnawał z nowościami Dawtony
Zaplanowana lub spontaniczna – nieważne jaka będzie domówka. Ważne, aby mieć pod ręką produkty, z których w mig wyczarujemy szybkie i pyszne co nieco. Szczególnego charakteru naszym daniom nadadzą sosy: Curry oraz BBQ – nowości w ofercie Dawtony.

Potrawy na gorąco od Krakus, które umilą karnawał
Szukasz inspiracji na karnawałowe potrawy? Proponujemy trzy różnorodne dania!

MAKRO partnerem poradnika "Wine Folly"
,,Wino. Praktyczny poradnik. Wine Folly” to bestsellerowa nowość na rynku poradników dla amatorów i koneserów wina, stanowiąca książkową wersję nagradzanego wieloma prestiżowymi nagrodami serwisu winefolly.com.
Wyszukiwarka:
Ostatnio dodane artykuły:
Starbucks startuje z orzeźwiającym letnim sezonem!
Dzięki Starbucks już dziś możemy zanurzyć się w niesamowitych smakach lata. Ciesz się długimi, pełnymi słońca dniami i czasem spędzanym na świeżym powietrzu z nowym, sezonowym napojem Melon Flavour Pearls Starbucks Refresha® drink, dostępnym w kawiarniach sieci już od 29 kwietnia!
Zintegrowane rozwiązanie dla detalistów na starcie systemu kaucyjnego
System kaucyjny, który już wkrótce stanie się obowiązkowy w Polsce, stawia przed detalistami nowe wyzwania. W szczególności dla małych i średnich sklepów, które nie dysponują dużymi działami IT ani zespołami wdrożeniowymi, proces ten może okazać się wyjątkowo skomplikowany.
Uwielbiane cukierki w nowoczesnym wydaniu
Wawel łączy tradycję z nowoczesnością, wprowadzając Michałki Protein – nową wersję kultowych cukierków z białkiem. To pierwsze Michałki wzbogacone o roślinne białko na polskim rynku, stworzone z myślą o osobach aktywnych i dbających o dietę.
Świętujmy Dzień Ziemi razem ze Starbucks i Snoopy'm!
Starbucks świętuje Miesiąc Dobroci, którego finałem jest Dzień Ziemi 22 kwietnia. Już od 21 kwietnia w kawiarniach pojawi się specjalny kubek wielokrotnego użytku – na znak troski o planetę i ludzi wokół nas!
Przepisy z mieszanką keksową
Wielkanoc coraz bliżej, a wraz z nią – czas rodzinnych spotkań, domowych wypieków i… bakalii! Bo przecież święta nie mogą obyć się bez odrobiny słodyczy i tradycyjnego smaku.
Najczęściej czytane artykuły:
Technologia a system kaucyjny. Polacy otwarci na innowacje, ale potrzebują edukacji
Ponad 60% Polaków deklaruje chęć korzystania z aplikacji mobilnych i innych technologii wspierających system kaucyjny – wynika z badania „Postawy Polaków wobec systemu kaucyjnego” przeprowadzonego przez Biostat na zlecenie agencji doradczej 2PR.
Uwielbiane cukierki w nowoczesnym wydaniu
Wawel łączy tradycję z nowoczesnością, wprowadzając Michałki Protein – nową wersję kultowych cukierków z białkiem. To pierwsze Michałki wzbogacone o roślinne białko na polskim rynku, stworzone z myślą o osobach aktywnych i dbających o dietę.
Zintegrowane rozwiązanie dla detalistów na starcie systemu kaucyjnego
System kaucyjny, który już wkrótce stanie się obowiązkowy w Polsce, stawia przed detalistami nowe wyzwania. W szczególności dla małych i średnich sklepów, które nie dysponują dużymi działami IT ani zespołami wdrożeniowymi, proces ten może okazać się wyjątkowo skomplikowany.
Przepisy z mieszanką keksową - z HELIO w kuchni zawsze smaczniej!
Wielkanoc coraz bliżej, a wraz z nią – czas rodzinnych spotkań, domowych wypieków i… bakalii! Bo przecież święta nie mogą obyć się bez odrobiny słodyczy i tradycyjnego smaku.
Przepisy z mieszanką keksową
Wielkanoc coraz bliżej, a wraz z nią – czas rodzinnych spotkań, domowych wypieków i… bakalii! Bo przecież święta nie mogą obyć się bez odrobiny słodyczy i tradycyjnego smaku.