Zdrowa żywność - poradnik o zdrowiu

Artykuły prasowe

RESTAURACJE PO KUCHENNYCH REWOLUCJACH MAGDY GESSLER… CZY BYŁO WARTO?

RESTAURACJE PO KUCHENNYCH REWOLUCJACH MAGDY GESSLER… CZY BYŁO WARTO?

2016-09-27

Gdy kończą się pomysły na biznes gastronomiczny, właściciele kawiarni, barów i restauracji szukają profesjonalnej pomocy.

więcej »

Sieć MILA otworzyła kolejną placówkę!

2016-09-27

W Kalwarii Zebrzydowskiej otworzył się pierwszy sklep spożywczy sieci Mila, należący do spółki market-Detal. Uroczyste otwarcie supermarketu przy ulicy Jagiellońskiej 34 odbyło się 24 września br.

więcej »
Otwarcie jesiennej edycji spotkań z cyklu ,,Szef dla Szefów

Otwarcie jesiennej edycji spotkań z cyklu ,,Szef dla Szefów"

2016-09-27

6. września 2016 w Akademii MAKRO w Warszawie odbył się pokaz kulinarny otwierający jesienny cykl spotkań Szef dla Szefów, organizowany przez firmę MAKRO Cash & Carry Polska.

więcej »
Jak opakować produkt żywnościowy tak aby się sprzedał? Szkolenia specjalisty na targach TAROPAK

Jak opakować produkt żywnościowy tak aby się sprzedał? Szkolenia specjalisty na targach TAROPAK

2016-09-27

Specjalista od Visual Merchendisingu Dr Marek Borowiński wystąpi 28 września podczas Targów Taropak w Poznaniu.

więcej »
Tradycyjne, włoskie specjały z pomidorami marki Happy Frucht

Tradycyjne, włoskie specjały z pomidorami marki Happy Frucht

2016-09-27

Potrawy kuchni włoskiej mają rzesze wielbicieli na całym świecie. Sekretem apetycznego spaghetti, lasagne lub pizzy są przede wszystkim wysokogatunkowe pomidory.

więcej »
Pyszne pasztetowe przekąski, którymi zachwycisz gości!

Pyszne pasztetowe przekąski, którymi zachwycisz gości!

2016-09-26

Czy można przygotować apetyczną przekąskę z pasztetem w roli głównej? Nic prostszego! Podpowiadamy, co można przyrządzić, by było szybko, wygodnie i smacznie, więc jeśli szukasz pomysłu na nietuzinkowe zakąski, sprawdź nasze propozycje i zainspiruj się kulinarnie!

więcej »
Smart cooking, czyli sprytne gotowanie

Smart cooking, czyli sprytne gotowanie

2016-09-26

Lubisz gotować, ale często nie masz czasu na to, by przyrządzić obiad od A do Z? Mamy na to sposób! Podpowiadamy, jak wykorzystać dania gotowe, by ugotować obiad szybko, wygodnie i… nietypowo.

więcej »

Kategorie produktów trudnych. Jak kształtować wizerunek marki?

2016-09-26

Z marketingowego punktu widzenia, zarówno konserwy, pasztety, jak i dania gotowe można zaliczyć do kategorii produktów trudnych. Z jednej strony pewna grupa konsumentów jest przywiązana do ich smaku i kupuje je, z drugiej, postrzegane są jako produkty niskiej jakości.

więcej »

Pochodzenie ma znaczenie, czyli o zakupowych preferencjach Polaków

2016-09-26

Polacy przywiązują coraz większą wagę do kraju pochodzenia produktów – ponad połowa badanych konsumentów przyznaje, że jest to czynnik brany pod uwagę przy zakupie. W zależności od branży, jest on mniej lub bardziej znaczący.

więcej »

Rynek dań gotowych w dobie smart shoppingu

2016-09-26

Smart shopping i convenience to trendy, które szczególnie upodobał sobie współczesny konsument. Te dwa współistniejące i współgrające ze sobą kierunki sprzyjają rozwojowi kategorii dań gotowych na polskim rynku.

więcej »

Wyszukiwarka:

Ostatnio dodane artykuły:

Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.

Kolejna kawiarnia Starbucks już otwarta
W tym roku Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.

Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów
W Żabce robi się naprawdę włosko! Do zespołu dołączył właśnie Stefano Terrazzino – tancerz, artysta i miłośnik włoskiej kuchni – który jako nowy Ekspert Włoskości będzie czuwał nad autentycznością i smakiem Pinsy Italiana – przygotowywanej z długo dojrzewającego ciasta, ręcznie formowanej.

Przenieś się prosto do Włoch dzięki nowościom od Starbucks
Już od 24 czerwca w kawiarniach Starbucks przeniesiemy się prosto do słonecznych Włoch, dzięki najnowszej linii mrożonych kaw o smaku tiramisu. Ciesz się długimi, letnimi dniami i chwilami na świeżym powietrzu z wyjątkowymi napojami, których każdy łyk smakuje jak wakacje!

Nowe kolekcje Waterdrop - Wildberry Fusion i Paradise Fusion w letnich smakach Nowe kolekcje Waterdrop - Wildberry Fusion i Paradise Fusion w letnich smakach
Nowością od Waterdrop są dwa wakacyjne smaki w edycji limitowanej – Wildberry Fusion, który nawiązuje do owoców leśnych, które spotkać można podczas letnich wycieczek w góry. Drugi, Paradise Fusion, przywołuje urlop w tropikach i relaks przy basenie.

więcej »

Najczęściej czytane artykuły:

Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.

więcej »
Regulamin, Polityka Prywatności i Polityka Cookies Grupy Kafito