Zdrowa żywność - poradnik o zdrowiu

Artykuły prasowe

Powierzchnia ziemi jest naszym największym zasobem

Powierzchnia ziemi jest naszym największym zasobem

2019-10-21

Między klimatem a sposobem użytkowania ziemi istnieją silne zależności. Opisuje je IPCC w swoim ostatnim Raporcie Specjalnym, przyjętym 7 sierpnia 2019 r. w Genewie przez rządy państw członkowskich ONZ. Jak użytkować ziemię, aby zmniejszyć nasz wpływ na klimat? Jak przeciwdziałać erozji gleb i (...)

więcej »
Śniadanie „last minute”

Śniadanie „last minute”

2019-10-21

Zaspaliśmy. Znowu. W porannym chaosie, jaki towarzyszy tego typu sytuacji, trudno pamiętać o przygotowaniu śniadania oraz lunchu do szkoły czy pracy. Oczywiście, można skorzystać z maszyny vendingowej, jednak każdy z nas z doświadczenia wie, że hot-dog nie rozwiąże problemu głodu na cały dzień (...)

więcej »
NOWOŚĆ OLE! Pastena pasta z czarnych oliwek OLE!

NOWOŚĆ OLE! Pastena pasta z czarnych oliwek OLE!

2019-10-21

Charakterystyczny aromat tych małych przysmaków zachęca do wykorzystania pasty jako samodzielnej tapenady lub z różnymi dodatkami. Doskonale sprawdzi się jako składnik zimnych przekąsek oraz w daniach na ciepło. Idealnie współgra ze świeżym pieczywem, chrupiącymi grzankami czy paluszkami grissini.

więcej »
Roślinna kuchnia – to proste! Sprawdź sam.

Roślinna kuchnia – to proste! Sprawdź sam.

2019-10-21

Jeszcze do niedawna dieta wegetariańska brzmiała dość tajemniczo i wzbudzała kontrowersje. Obecnie wszyscy już znają zalety diety roślinnej, a jej przestrzeganie jest naprawdę proste: wege restauracji z dnia na dzień jest coraz więcej, podobnie, jak wege produktów na sklepowych półkach.

więcej »

Rusza ogólnopolska akcja „Zdrowy Paragon”

2019-10-18

Sieci handlowe, sklepy indywidualne, a także punkty usługowe, które zdecydują się na wprowadzenie paragonów pozbawionych bisfenoli (w tym BPA i BPS), zyskają specjalne oznaczenie.

więcej »
Jesienne śniadanie. Placuszki z buraka i plastrów z papryką z dipem z koziego sera

Jesienne śniadanie. Placuszki z buraka i plastrów z papryką z dipem z koziego sera

2019-10-18

Buraki większości z nas kojarzą się z dodatkiem do obiadu, jednak świetnie sprawdzą się także jako smaczne śniadanie. Placuszki z buraków z tymiankiem, plastrami wegetariańskimi z papryką VeggieDay z lekkim dipem na jogurcie, np. na bazie koziego sera, to świetny pomysł na rozpoczęcie dnia!

więcej »
REFRESH YOUR LIFE!

REFRESH YOUR LIFE!

2019-10-17

Ważne dla promocji europejskich owoców poprzez projekt „REFRESH YOUR LIFE” wydarzenie odbyło się 15 października 2019 r. w Warszawie.

więcej »

Najnowszy raport MSC: zrównoważone połowy ryb i owoców morza nabierają tempa

2019-10-17

Sprzedaż ryb i owoców morza z certyfikatem MSC osiągnęła milion ton rocznie. Raport Working together for thriving oceans opublikowany 10 października br. przez organizację pozarządową MSC wskazuje na stały wzrost popytu oraz podaży na ryby i owoce morza ze zrównoważonych połowów.

więcej »
Tradycyjny składnik w wielu potrawach

Tradycyjny składnik w wielu potrawach

2019-10-16

Kremowy. Kuszący. Kultowy. Majonez Kielecki od pokoleń cieszy się uznaniem wirtuozów codziennych oraz odświętnych dań i dlatego zasmakować można go w tak wielu potrawach.

więcej »
200 zł miesięcznie wyrzuca do kosza statystyczna rodzina

200 zł miesięcznie wyrzuca do kosza statystyczna rodzina

2019-10-16

Według danych Eurostat każdy Polak marnuje 235 kg jedzenia rocznie, co w skali całego kraju daje 9 mln ton wyrzucanej żywności i plasuje nas na piątym miejscu w UE. Gospodarstwa domowe odpowiadają za ponad 50 proc. zmarnowanego jedzenia, co ma konkretne przełożenie na finanse rodzin.

więcej »

Wyszukiwarka:

Ostatnio dodane artykuły:

Czy dobrze zamroziłeś żywność po świętach? Czy dobrze zamroziłeś żywność po świętach?
Sprawdź, na co warto zwrócić uwagę.

Pistacjowe propozycje w zimowym menu Starbucks® podbiją serca! Pistacjowe propozycje w zimowym menu Starbucks® podbiją serca!
Nowy rok to świetna okazja, by odkryć coś nowego. Zimowa oferta Starbucks® z pistacjowymi smakami z pewnością zachwyci! Od 7 stycznia w kawiarniach pojawią się limitowane Pistachio Flavour Latte oraz pyszne pistacjowe wypieki!

HELIO sponsorem głównym imprezy charytatywnej „Muzyka nie wyklucza” HELIO sponsorem głównym imprezy charytatywnej „Muzyka nie wyklucza”
Z radością informujemy, że marka HELIO została sponsorem głównym wyjątkowego wydarzenia charytatywnego „Muzyka nie wyklucza”. Celem projektu jest wsparcie osób z niepełnosprawnościami oraz promowanie integracji i równości poprzez sztukę.

Świąteczne dania w ekspresowym tempie z bakaliami BackMit
Przed nami Święta. Czas spotkań przy choince, radosnego ucztowania i…wielu godzin spędzonych na komponowaniu menu.

Jak cieszyć się Bożonarodzeniowymi smakołykami bez wyrzutów sumienia? Jak cieszyć się Bożonarodzeniowymi smakołykami bez wyrzutów sumienia?
Święta, święta… a co po świętach? Ociężałość, zły nastrój, detoks? Otóż nie! Ten magiczny, wyczekiwany czas w roku nie powinien zakończyć się poczuciem winy, że sylwetka ucierpi przez chwilę przyjemności, jaką jest rodzinne rozkoszowanie się jedzeniem. Jak temu zapobiegać?

więcej »

Najczęściej czytane artykuły:

Pistacjowe propozycje w zimowym menu Starbucks® podbiją serca! Pistacjowe propozycje w zimowym menu Starbucks® podbiją serca!
Nowy rok to świetna okazja, by odkryć coś nowego. Zimowa oferta Starbucks® z pistacjowymi smakami z pewnością zachwyci! Od 7 stycznia w kawiarniach pojawią się limitowane Pistachio Flavour Latte oraz pyszne pistacjowe wypieki!

Czy dobrze zamroziłeś żywność po świętach? Czy dobrze zamroziłeś żywność po świętach?
Sprawdź, na co warto zwrócić uwagę.

więcej »
Regulamin, Polityka Prywatności i Polityka Cookies Grupy Kafito