Zdrowa żywność - poradnik o zdrowiu

Artykuły prasowe

Ciasto z majonezem?

Ciasto z majonezem?

2018-03-29

Majonez to dodatek, który sprawdza się w trakcie przygotowania wielu pyszności m.in. ciast! Z powodzeniem zastąpi margarynę i masło. Zbliżające się święta oraz nadchodzący sezon wiosenny to doskonałe okazje, aby wypróbować przepisy na wypieki z użyciem majonezu.

więcej »

Chleb-zajączek – idealny na Wielkanoc

2018-03-29

Dzieci uwielbiają pomagać w kuchni.

więcej »

Sushi Factory korzysta z ryb i owoców morza z certyfikatami MSC i ASC

2018-03-29

Sushi Factory jest pierwszą w Polsce i jedną z pierwszych w Europie fabryką oferującą zestawy sushi także z certyfikatami MSC i ASC. Oznacza to, że ryby i owoce morza wykorzystywane przez Sushi Factory przy produkcji zestawów sushi oraz przekąsek onigiri i wrap pochodzą ze zrównoważonych źródeł.

więcej »
Wielkanocny koszyczek pełen symboli

Wielkanocny koszyczek pełen symboli

2018-03-27

Wielkanoc to niekwestionowane święto jajka, symbolizującego odradzające się życie. Jednakże w tradycyjnym koszyczku ze święconką żaden z pokarmów nie jest przypadkowy. Czy wiesz, dlaczego nie może zabraknąć w nim chleba, soli czy ciasta?

więcej »
Nowość marki Well Well – VEGE BURGERY Z SOCZEWICY – daj się zaskoczyć fuzją aromatów i smaków natury

Nowość marki Well Well – VEGE BURGERY Z SOCZEWICY – daj się zaskoczyć fuzją aromatów i smaków natury

2018-03-26

VEGE BURGERY Z SOCZEWICY to kolejna, zaskakująca wyśmienitym smakiem nowość, która pojawiła się właśnie w ofercie marki Well Well. Nowe burgery, podobnie jak inne produkty marki powstają wyłącznie ze składników pochodzenia roślinnego, są bliskie naturze i nie zawierają żadnych sztucznych dodatków...

więcej »
Nowy Dżem Brzoskwiniowy od marki Herbapol

Nowy Dżem Brzoskwiniowy od marki Herbapol

2018-03-26

Marka Herbapol wprowadziła do swojego portfolio dżemów nowy wariant smakowy. Dżem Brzoskwiniowy to doskonałe uzupełnienie oferty marki o kolejny, mocno owocowy smak i zachęcający, słoneczny kolor. Dżem Brzoskwiniowy marki Herbapol nie zawiera gumy guar!

więcej »
Wielkanocne bogactwo smaków

Wielkanocne bogactwo smaków

2018-03-26

Wielkanocne bogactwo smaków

więcej »
Polacy w czasie świąt częściej stawiają na produkty mięsne jakości premium

Polacy w czasie świąt częściej stawiają na produkty mięsne jakości premium

2018-03-26

Wyniki finansowe branży produkcji mięsnej wskazują, że rynek ten w Polsce stale rośnie. W sektorze pojawiła się nisza i coraz więcej konsumentów poszukuje produktów wysokiej jakości.

więcej »
WIELKANOCNE ŚWIĘCENIE POKARMÓW – SKĄD POCHODZI TA TRADYCJA?

WIELKANOCNE ŚWIĘCENIE POKARMÓW – SKĄD POCHODZI TA TRADYCJA?

2018-03-26

W Polsce od wieków celebruje się zwyczaj święcenia pokarmów. W Wielką Sobotę wierni udają się do kościołów, aby w czasie uroczystego nabożeństwa kapłan mógł pobłogosławić koszyki pełne żywności.

więcej »
Tatarski, czosnkowy, a może chrzanowy?

Tatarski, czosnkowy, a może chrzanowy?

2018-03-23

Kiedy przygotowania świątecznego menu nie idą tak, jak powinny, a Ty masz na głowie mnóstwo obowiązków, pozwól sobie pomóc! To nic, że np. pieczone mięso wyszło za suche, a sałatka jest nieco mdła.

więcej »

Wyszukiwarka:

Ostatnio dodane artykuły:

Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!

Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.

Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.

Kolejna kawiarnia Starbucks już otwarta
W tym roku Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.

Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów
W Żabce robi się naprawdę włosko! Do zespołu dołączył właśnie Stefano Terrazzino – tancerz, artysta i miłośnik włoskiej kuchni – który jako nowy Ekspert Włoskości będzie czuwał nad autentycznością i smakiem Pinsy Italiana – przygotowywanej z długo dojrzewającego ciasta, ręcznie formowanej.

więcej »

Najczęściej czytane artykuły:

Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.

Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.

Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!

więcej »
Regulamin, Polityka Prywatności i Polityka Cookies Grupy Kafito