Zdrowa żywność - poradnik o zdrowiu

Artykuły prasowe

Najlepsze do sałatek

Najlepsze do sałatek

2018-05-16

Warzywa są pyszne i zdrowe. Jeszcze lepiej niż solo smakują w postaci sałatek, których smak podkreślają kompozycje ziół i przypraw takie jak zioła prowansalskie Galeo czy przyprawa do sałatek Galeo. Co więcej, kompozycje te nie zawierają dodatku glutaminianu monosodowego.

więcej »
Marcin Popielarz w pierwszej trójce konkursu SPYC 2018.

Marcin Popielarz w pierwszej trójce konkursu SPYC 2018.

2018-05-16

Yasuhiro Fujio reprezentujący Japonię zwycięzcą S.Pellegrino Young Chef 2018. Polska na podium światowego konkursu kulinarnego!

więcej »
COOKINGBOXY POPULARNE W EUROPIE ZACHODNIEJ ZDOBYWAJĄ POLSKI RYNEK

COOKINGBOXY POPULARNE W EUROPIE ZACHODNIEJ ZDOBYWAJĄ POLSKI RYNEK

2018-05-15

Do Polski przychodzi nowy trend, który jest bardzo popularny w Europie Zachodniej. Niemcy, Belgowie czy Francuzi zakochali się w wyszukanych potrawach, które nawet niewprawny kucharz potrafi zrobić sam w domu. Teraz i Polacy mogą kupować specjalne cookingboxy.

więcej »

Henryk Kania współpracuje z Fundacją Otylii Jędrzejczak

2018-05-15

Zakłady Mięsne Henryk Kania S.A. nawiązały współpracę z Fundacją Otylii Jędrzejczak przy trzech projektach – „Mistrzynie w szkołach” oraz „Otylia Swim Tour” i „Otylia Swim Cup”.

więcej »
„PRZYPADEK? NIE MA PRZYPADKÓW” – MÓWI PANI INŻYNIER OD LODÓW

„PRZYPADEK? NIE MA PRZYPADKÓW” – MÓWI PANI INŻYNIER OD LODÓW

2018-05-14

Jest wiele możliwości, by „dorobić” podczas studiów, ona wybrała pracę w lodziarni.

więcej »
Cykoria na trzy sposoby

Cykoria na trzy sposoby

2018-05-14

Jest jednym ze składników diety śródziemnomorskiej. Dawniej była traktowana jako roślina magiczna: obawy zabobonnego społeczeństwa potęgował fakt, iż rośnie w ciemności. Lęk ten jest do dziś obecny w potocznym języku. Wyrażenie „mieć cykora” oznacza bowiem strach.

więcej »
Technologie dla rolnictwa przy wsparciu AgriTech Hub i MIT Enterprise Forum Poland

Technologie dla rolnictwa przy wsparciu AgriTech Hub i MIT Enterprise Forum Poland

2018-05-11

20 niepowtarzalnych technologii zostało wybranych do IV edycji programu akceleracyjnego MIT EF Poland. Wśród nich znalazły się 3 startupy, oferujące unikatowe rozwiązania dla branży rolniczej, które biorą udział w ścieżce agri-tech prowadzonej we współpracy z funduszem AgriTech Hub.

więcej »

Żabka w Centrum Zakupów Czerwionka-Leszczyny

2018-05-10

Nowy sklep sieci Żabka o powierzchni ponad 100 m2 został uruchomiony na początku maja br. w Centrum Zakupów Czerwionka-Leszczyny k. Katowic. To dwunasty sklep sieci Żabka zlokalizowany w komercyjnej przestrzeni handlowej.

więcej »
Marwit poszerza ofertę zup. W sprzedaży pojawił się krem z ogórków kiszonych

Marwit poszerza ofertę zup. W sprzedaży pojawił się krem z ogórków kiszonych

2018-05-09

Zupa krem z ogórków kiszonych z koperkiem to najnowsza propozycja w ofercie gotowych dań marki Marwit.

więcej »
Handel na kroplówce finansowej producentów żywności

Handel na kroplówce finansowej producentów żywności

2018-05-08

Euler Hermes, wiodący globalny ubezpieczyciel należności handlowych zbadał sytuację finansową jednego z kluczowych sektorów – spożywczego, w kwestii tego jak długo producenci art. spożywczych w Polsce czekają na swoje należności.

więcej »

Wyszukiwarka:

Ostatnio dodane artykuły:

Kolejna kawiarnia Starbucks już otwarta
W tym roku Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.

Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów
W Żabce robi się naprawdę włosko! Do zespołu dołączył właśnie Stefano Terrazzino – tancerz, artysta i miłośnik włoskiej kuchni – który jako nowy Ekspert Włoskości będzie czuwał nad autentycznością i smakiem Pinsy Italiana – przygotowywanej z długo dojrzewającego ciasta, ręcznie formowanej.

Przenieś się prosto do Włoch dzięki nowościom od Starbucks
Już od 24 czerwca w kawiarniach Starbucks przeniesiemy się prosto do słonecznych Włoch, dzięki najnowszej linii mrożonych kaw o smaku tiramisu. Ciesz się długimi, letnimi dniami i chwilami na świeżym powietrzu z wyjątkowymi napojami, których każdy łyk smakuje jak wakacje!

Nowe kolekcje Waterdrop - Wildberry Fusion i Paradise Fusion w letnich smakach Nowe kolekcje Waterdrop - Wildberry Fusion i Paradise Fusion w letnich smakach
Nowością od Waterdrop są dwa wakacyjne smaki w edycji limitowanej – Wildberry Fusion, który nawiązuje do owoców leśnych, które spotkać można podczas letnich wycieczek w góry. Drugi, Paradise Fusion, przywołuje urlop w tropikach i relaks przy basenie.

Fresh&Fruity Citrus Lemonade – orzeźwiający smak lata! Fresh&Fruity Citrus Lemonade – orzeźwiający smak lata!
Marka Fresh&Fruity, znana z owocowych galaretek z nadzieniem, rozszerza swoją ofertę o nowy, limitowany smak dostępny wyłącznie latem – Citrus Lemonade.

więcej »
Regulamin, Polityka Prywatności i Polityka Cookies Grupy Kafito