Artykuły prasowe
Henryk Kania z nową linią produktów Disney Kitchen
ZM Henryk Kania S.A. wprowadziły do sprzedaży linię wyrobów sygnowaną logo Disney Kitchen.

Henryk Kania z nową linią produktów Disney Kitchen
ZM Henryk Kania S.A. wprowadziły do sprzedaży linię wyrobów sygnowaną logo Disney Kitchen. Na wszystkich produktach z tą etykietą konsumenci znajdą zarówno znane i lubiane przez dzieci postacie Disneya, jaki i cenne informacje żywieniowe.
Sezonowe przepisy na letnie dania dla aktywnych dzieci
W letnie dni postaw na coś co doda dzieciom energii do całodniowych przygód, a jednocześnie zadowoli podniebienie nawet najbardziej wybrednego małego smakosza. Idąc za przykładem piłkarzy i dietetyków FC Barcelona wybieraj zdrowe sezonowe produkty i #Jedzjakmistrz!

NOWY TREND – OSOBISTY SOMMELIER W TWOIM DOMU
Kameralny koncert, warsztaty gotowania, a może szybka lekcja tańca - coraz częściej gospodarze przyjęcia starają się zapewnić rozrywkę swoim gościom, by urozmaicić domową imprezę. Jednym z ostatnich hitów jest organizacja degustacji wina z profesjonalnym sommelierem.

Odkryj swój smak lata z napojami Żywiec Zdrój®
Upalne dni i ciepłe wieczory? Gdy za oknem lato w pełni, warto zapewnić sobie orzeźwienie. Najlepiej w lekkim wydaniu!
Jak skutecznie dotrzeć do klienta? Zasady efektywnego samplingu
Degustacje mają być nie tylko ukłonem w stronę konsumenta, ale powinny również zachęcać go do zakupu produktu po spróbowaniu. Aby osiągnąć ten cel trzeba dokładnie określić założenia samplingu i grupę docelową, do której chcemy dotrzeć.
Różne wcielenia marchewki – co zrobić z tym warzywem podpowiadają dietetycy zawodników FC Barcelona
Gotowanie nie musi być nudne! Weź przykład z dietetyków oraz piłkarzy FC Barcelony i w myśl hasła #jedzjamimistrz zorganizuj tematyczny dzień warzywny - wspólnie z dzieckiem przygotujcie kilka potraw, w których główną rolę odgrywać będzie marchewka.

Zupa na Dzień polskiej żywności
- Honorem polskiej kuchni są zupy. W przeciwieństwie do wielu kuchni, u nas nie są wyłącznie daniem jednogarnkowym: pełnią rolę przystawki i są podawane cały rok - przypomina Mirek Drewniak, przewodniczący Loży Ekspertów programu „Doceń polskie”.
Smak lata zamknięty w słoiku. Delecta zdradza przepis na dżemowe „hygge po polsku”
Chociaż żar za oknem doskwiera, to właśnie on sprawia, że owoce w tym roku są wyjątkowo słodkie i jest ich znacznie więcej niż w latach ubiegłych. Efekt? Agrest, śliwki czy jabłka już dawno nie były tak tanie.

Dżemowe smakołyki w nowoczesnym wydaniu, czyli chili i pistacje w roli głównej
Dżemy truskawkowe, wiśniowe, brzoskwiniowe czy agrestowe… Słodkie i jednocześnie zdrowe przysmaki zamknięte w słoiczkach kojarzą nam się z pysznymi rogalikami z konfiturą czy zapachem świeżo upieczonego ciasta w dzieciństwie.
Wyszukiwarka:
Ostatnio dodane artykuły:
Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!
Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.
Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.
Kolejna kawiarnia Starbucks już otwarta
W tym roku Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.
Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów
W Żabce robi się naprawdę włosko! Do zespołu dołączył właśnie Stefano Terrazzino – tancerz, artysta i miłośnik włoskiej kuchni – który jako nowy Ekspert Włoskości będzie czuwał nad autentycznością i smakiem Pinsy Italiana – przygotowywanej z długo dojrzewającego ciasta, ręcznie formowanej.
Najczęściej czytane artykuły:
Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.
Perspektywy rozwoju rynku mleka A2A2 w Polsce
W ostatnich latach rynek mleczarski coraz większą uwagę skupia na mleku A2A2. Zyskuje ono popularność zarówno wśród konsumentów poszukujących łatwostrawnej alternatywy, jak i hodowców oraz przetwórców, którzy dostrzegają szansę rozwoju tego segmentu.
Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”.
Promują lokalne, certyfikowane pstrągi. Kolejne restauracje dołączają do pilotażowego Programu Partnerskiego „Nasz Pstrąg dla HoReCa”. Chętni mogą jeszcze zgłaszać swój udział!