Zdrowa żywność - poradnik o zdrowiu

Artykuły prasowe

Smak brazylijskiego słońca jesienią w Costa Coffee

Smak brazylijskiego słońca jesienią w Costa Coffee

2018-10-15

Już tej jesieni w Costa Coffee będzie słodko, krucho i rozgrzewająco. Do kawiarni Costa Coffee zawitało jesienne menu, dzięki któremu przywołasz wspomnienia wakacji!

więcej »

Goplana Toffino z nowym wizerunkiem i kampanią

2018-10-15

Jesienią Goplana Toffino przeszła metamorfozę wizerunkową. Nowe opakowania, nowe produkty w ofercie, a od 15 października silna kampania reklamowa – to kompleksowe działania, realizowane dla marki przez spółkę Colian.

więcej »
Warzywa Grupy PRIMAVEGA są promowane znakiem „Doceń polskie”

Warzywa Grupy PRIMAVEGA są promowane znakiem „Doceń polskie”

2018-10-12

Podczas codziennych zakupów spożywczych bez trudu znajdziemy różnorodne produkty oznaczone logotypem „Doceń polskie”. Charakterystyczne biało-czerwone godło to dowód, że artykuł został pozytywnie oceniony przez Lożę Ekspertów. Do znakowanej w ten sposób żywności dołączyły warzywa Grupy PRIMAVEGA.

więcej »
Sosy Kieleckie, czyli baza na urozmaicony lunch dla małego i dużego

Sosy Kieleckie, czyli baza na urozmaicony lunch dla małego i dużego

2018-10-11

Ile to razy zastanawialiśmy się w jaki sposób podkreślić smak kanapek oraz przekąsek? Gdy kompozycja najróżniejszych składników nie wystarcza, warto sięgnąć po sprawdzone Sosy Kieleckie.

więcej »

Konkurs grantowy „Lokalne Inicjatywy Społeczne Żywiec Zdrój” powraca

2018-10-10

Mieszkańcy trzech gmin Żywiecczyzny mogą teraz jeszcze łatwiej zaangażować się na rzecz wspólnego dobra. Rozszerzony został bowiem ubiegłoroczny pilot konkursu grantowego „Lokalne Inicjatywy Społeczne Żywiec Zdrój”.

więcej »
Owsianka z suszonymi śliwkami HELIO Natura

Owsianka z suszonymi śliwkami HELIO Natura

2018-10-10

Lekka, pyszna i zdrowa- idealna na pierwsze lub drugie śniadanie! Najsmaczniejsza będzie z dodatkiem bakalii, najlepsza- z suszonymi śliwkami bez konserwantów HELIO Natura = źródło błonnika, potasu, miedzi i witamin A, B2, B6.

więcej »
Pięć sposobów na deser z marchwią

Pięć sposobów na deser z marchwią

2018-10-09

To podobno niej angielscy lotnicy zawdzięczali podczas wojny swoją niezwykłą skuteczność w namierzaniu samolotów wroga. Plotka głosiła bowiem, że poprawia wzrok. Choć mit ten został niedawno obalony, nie sposób odmówić jej mnóstwa innych właściwości zdrowotnych. O czym mowa?

więcej »

Era eklera – błyskawiczne ciastko od marki Delecta

2018-10-09

Podłużne ciasto ptysiowe wypełnione bitą śmietaną, kremem bezowym, kremem russel lub śmietankowym. Często dodatkowo pokryte czekoladą bądź toffi. Ekler, eklerek lub eklerka – bez względu na nazwę, deser ten cieszy się popularnością niezależnie od szerokości geograficznej.

więcej »
Certyfikaty „Doceń polskie” zostaną przyznane po raz trzydziesty

Certyfikaty „Doceń polskie” zostaną przyznane po raz trzydziesty

2018-10-09

Nadchodząca ocena artykułów spożywczych organizowana przez twórców programu „Doceń polskie” będzie szczególna. Dnia 24 października br. Loża Ekspertów będzie obradowała po raz trzydziesty. Jubileuszowy charakter wydarzenia nie zmienia jednak zasad programu i regulaminu przyznawania znaku jakości.

więcej »
Jesienne jabłkowe desery

Jesienne jabłkowe desery

2018-10-09

Jesień pachnie i smakuje jabłkami. Najlepiej w postaci pysznych deserów. Galeo radzi, jak przygotować je z cynamonem, tymiankiem oraz żelatyną.

więcej »

Wyszukiwarka:

Ostatnio dodane artykuły:

Kolejna kawiarnia Starbucks już otwarta
W tym roku Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.

Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów
W Żabce robi się naprawdę włosko! Do zespołu dołączył właśnie Stefano Terrazzino – tancerz, artysta i miłośnik włoskiej kuchni – który jako nowy Ekspert Włoskości będzie czuwał nad autentycznością i smakiem Pinsy Italiana – przygotowywanej z długo dojrzewającego ciasta, ręcznie formowanej.

Przenieś się prosto do Włoch dzięki nowościom od Starbucks
Już od 24 czerwca w kawiarniach Starbucks przeniesiemy się prosto do słonecznych Włoch, dzięki najnowszej linii mrożonych kaw o smaku tiramisu. Ciesz się długimi, letnimi dniami i chwilami na świeżym powietrzu z wyjątkowymi napojami, których każdy łyk smakuje jak wakacje!

Nowe kolekcje Waterdrop - Wildberry Fusion i Paradise Fusion w letnich smakach Nowe kolekcje Waterdrop - Wildberry Fusion i Paradise Fusion w letnich smakach
Nowością od Waterdrop są dwa wakacyjne smaki w edycji limitowanej – Wildberry Fusion, który nawiązuje do owoców leśnych, które spotkać można podczas letnich wycieczek w góry. Drugi, Paradise Fusion, przywołuje urlop w tropikach i relaks przy basenie.

Fresh&Fruity Citrus Lemonade – orzeźwiający smak lata! Fresh&Fruity Citrus Lemonade – orzeźwiający smak lata!
Marka Fresh&Fruity, znana z owocowych galaretek z nadzieniem, rozszerza swoją ofertę o nowy, limitowany smak dostępny wyłącznie latem – Citrus Lemonade.

więcej »
Regulamin, Polityka Prywatności i Polityka Cookies Grupy Kafito