Artykuły prasowe
Pomysły na sylwestrowo-noworoczne przekąski
Nowy Rok to święto obchodzone niemal we wszystkich kulturach, niezależnie od dnia, w jaki wypada. A nie zawsze jest to 1 stycznia. Wszędzie jednak dzień ten jest obchodzony bardzo uroczyście. Bez względu na to czy wieczór poprzedzający go, czyli tradycyjny Sylwester (...)
Kampania reklamowa gum do żucia Mentos Pure Fresh
Perfetti Van Melle, jeden z większych dystrybutorów słodyczy w Polsce, rozpoczyna nowy rok z kampanią reklamującą gumy do żucia Mentos Pure Fresh.
BIO nowości w gamie HELIO Natura
Producent bakalii HELIO poszerza swoją bestsellerową i wielokrotnie nagradzaną linię naturalnych owoców suszonych bez konserwantów HELIO Natura o nowe EKO produkty pochodzące z certyfikowanego rolnictwa ekologicznego, co potwierdza uzyskany przez HELIO specjalny certyfikat AGRO BIO TEST.
Suszone pomidory z czarnymi oliwkami i kaparami w oleju z ziołami OLE! wykwintny dodatek do klasyczn
Święta za nami, a to oznacza, że przed nami karnawałowe szaleństwo. Imprezy taneczne przy gorących rytmach muzyki, pełne wrażeń prywatki i spotkania ze znajomymi. Jak sprawić, aby wspólne świętowanie było nabrało wyjątkowego smaku?
KUPS wprowadza System Jakości Certyfikowany Produkt (CP)
System Jakości Certyfikowany Produkt (CP) to innowacyjne rozwiązanie wprowadzane przez Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS). Certyfikat nadawany jest przetworom owocowo-warzywnym, które spełnią ściśle określone wymagania i poddane zostaną procedurze kontrolnej.
Smak i aromat ulubionych wypieków
Ulubione pierogi, placki, pachnące babki, uszka i paszteciki – polska kuchnia stoi wypiekami i daniami opartymi na mące. Nasze przepisy podbijają serca smakoszy na całym świecie.
Zimowy comfort food: warzywa korzeniowe
Niewiele rzeczy poprawia humor tak skutecznie, jak dobre jedzenie. Bo czy po długim, męczącym i mroźnym dniu, jest coś lepszego niż domowe, aromatyczne frytki wprost z piekarnika? Zimą warto wypróbować te z warzyw korzeniowych, doprawione przyprawami i ziołami.
FRoSTA po azjatycku
Sezon na azjatyckie wyjazdy w pełni. Nie trzeba jednak wybierać się w daleką podróż, aby poczuć fascynujące smaki Azji. Można po prostu sięgnąć po Asian wok - makaron z kurczakiem po azjatycku FRoSTY.
Przechowuj - nie wyrzucaj!
Karnawał to czas wielu spotkań z rodziną, przyjaciółmi – i oczywiście czas kulinarnych przyjemności. Gdy po domowym przyjęciu zostaje nam sporo przekąsek, sałatek, pieczeni czy wypieków – skorzystajmy z prostych sposobów, które pozwolą uniknąć wyrzucania żywności.
Zachwyć gości karnawałowymi przystawkami
Z cekinami czy bez, sukienka długa czy krótka, mucha czy krawat – takie pytania zadaje sobie obecnie wielu ludzi, którzy przygotowują się do hucznych balów karnawałowych. Są także tacy, którzy imprezę tę organizują w domu, dla znajomych.
Wyszukiwarka:
Ostatnio dodane artykuły:
Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.
Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice
Typ mąki wpływa na jej zastosowanie w kuchni. Dlatego, na przykład, delikatne mąki niskiego typu doskonale sprawdzą się przy lekkich wypiekach, takich jak ciasta, biszkopty, naleśniki, a nawet pierogi. Przykładem takiej mąki może być wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice.
Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu
Szafy chłodnicze to podstawowe wyposażenie każdego lokalu gastronomicznego, sklepu spożywczego czy punktu handlowego, w którym konieczne jest przechowywanie żywności w kontrolowanej temperaturze.
Kamis inspiruje i wprowadza nowość na rynek
W odpowiedzi na codzienny pośpiech KAMIS wprowadza serię „Przepis na…”. Osiem produktów z przyprawami, ziołami oraz prostymi przepisami pozwala na szybkie przygotowanie pysznych dań, które oszczędzają czas, nie rezygnując z jakości posiłków.
Jak wybrać profesjonalną odzież gastronomiczną dla HoReCa? Praktyczne porady dla branży spożywczej
Branża HoReCa to świat, w którym detale tworzą całość. Od smaku potraw po wygląd personelu – wszystko musi grać. Profesjonalna odzież gastronomiczna to nie tylko estetyka, ale także komfort, higiena i bezpieczeństwo.
Najczęściej czytane artykuły:
Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.
Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice
Typ mąki wpływa na jej zastosowanie w kuchni. Dlatego, na przykład, delikatne mąki niskiego typu doskonale sprawdzą się przy lekkich wypiekach, takich jak ciasta, biszkopty, naleśniki, a nawet pierogi. Przykładem takiej mąki może być wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice.