Zdrowa żywność - poradnik o zdrowiu

Artykuły prasowe

KUPS wprowadza System Jakości Certyfikowany Produkt (CP)

2019-01-23

System Jakości Certyfikowany Produkt (CP) to innowacyjne rozwiązanie wprowadzane przez Stowarzyszenie Krajowa Unia Producentów Soków (KUPS). Certyfikat nadawany jest przetworom owocowo-warzywnym, które spełnią ściśle określone wymagania i poddane zostaną procedurze kontrolnej.

więcej »
Smak i aromat ulubionych wypieków

Smak i aromat ulubionych wypieków

2019-01-22

Ulubione pierogi, placki, pachnące babki, uszka i paszteciki – polska kuchnia stoi wypiekami i daniami opartymi na mące. Nasze przepisy podbijają serca smakoszy na całym świecie.

więcej »
Zimowy comfort food: warzywa korzeniowe

Zimowy comfort food: warzywa korzeniowe

2019-01-22

Niewiele rzeczy poprawia humor tak skutecznie, jak dobre jedzenie. Bo czy po długim, męczącym i mroźnym dniu, jest coś lepszego niż domowe, aromatyczne frytki wprost z piekarnika? Zimą warto wypróbować te z warzyw korzeniowych, doprawione przyprawami i ziołami.

więcej »
FRoSTA po azjatycku

FRoSTA po azjatycku

2019-01-22

Sezon na azjatyckie wyjazdy w pełni. Nie trzeba jednak wybierać się w daleką podróż, aby poczuć fascynujące smaki Azji. Można po prostu sięgnąć po Asian wok - makaron z kurczakiem po azjatycku FRoSTY.

więcej »
Przechowuj - nie wyrzucaj!

Przechowuj - nie wyrzucaj!

2019-01-22

Karnawał to czas wielu spotkań z rodziną, przyjaciółmi – i oczywiście czas kulinarnych przyjemności. Gdy po domowym przyjęciu zostaje nam sporo przekąsek, sałatek, pieczeni czy wypieków – skorzystajmy z prostych sposobów, które pozwolą uniknąć wyrzucania żywności.

więcej »
Zachwyć gości karnawałowymi przystawkami

Zachwyć gości karnawałowymi przystawkami

2019-01-21

Z cekinami czy bez, sukienka długa czy krótka, mucha czy krawat – takie pytania zadaje sobie obecnie wielu ludzi, którzy przygotowują się do hucznych balów karnawałowych. Są także tacy, którzy imprezę tę organizują w domu, dla znajomych.

więcej »
Białe sosy w kolorowych potrawach

Białe sosy w kolorowych potrawach

2019-01-21

Kuchnia uwielbia kontrasty, zarówno te smakowe, jak i wizualne. Dlatego przygotowując dania warto łączyć delikatne smaki z wyrazistymi. Ta sama zasada obowiązuje również w doborze składników. Zestawmy zatem kolorowe produkty z białymi sosami i zaskoczmy swoich gości smakowitymi przekąskami.

więcej »
PIKANTNA NOWOŚĆ HELIO 2019 - POPCORN MEGA OSTRY i PIKANTNY

PIKANTNA NOWOŚĆ HELIO 2019 - POPCORN MEGA OSTRY i PIKANTNY

2019-01-19

Wieczór ze znajomymi, seans filmowy, rodzinne spotkanie? Dziś Dzień Popcornu, dlatego czas na piekielnie dobrą HOT! przekąskę HELIO :-)

więcej »
Eksperci ocenią żywność już 30 stycznia!

Eksperci ocenią żywność już 30 stycznia!

2019-01-17

Dokładnie 30 stycznia odbędzie się pierwsza w tym roku atestacja żywności. W trakcie zbliżającego się audytu rodzimi producenci ubiegać będą się o certyfikaty jakości produktu „Doceń polskie”. Loża Ekspertów pod przewodnictwem mistrza kuchni Mirka Drewniaka obradować będzie już po raz XXXI.

więcej »
Cebulka marynowana srebrna OLE! - niebanalny dodatek w karnawałowym menu

Cebulka marynowana srebrna OLE! - niebanalny dodatek w karnawałowym menu

2019-01-17

Nadszedł czas karnawału! Czas radości i szampańskiej zabawy do samego rana. To także pretekst to celebrowania wspólnych chwil z najbliższymi i przyjaciółmi na domówkach i kameralnych imprezach, na których za pewne nie zabraknie apetycznych dań i smakowitych przekąsek.

więcej »

Wyszukiwarka:

Ostatnio dodane artykuły:

Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.

Kolejna kawiarnia Starbucks już otwarta
W tym roku Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.

Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów
W Żabce robi się naprawdę włosko! Do zespołu dołączył właśnie Stefano Terrazzino – tancerz, artysta i miłośnik włoskiej kuchni – który jako nowy Ekspert Włoskości będzie czuwał nad autentycznością i smakiem Pinsy Italiana – przygotowywanej z długo dojrzewającego ciasta, ręcznie formowanej.

Przenieś się prosto do Włoch dzięki nowościom od Starbucks
Już od 24 czerwca w kawiarniach Starbucks przeniesiemy się prosto do słonecznych Włoch, dzięki najnowszej linii mrożonych kaw o smaku tiramisu. Ciesz się długimi, letnimi dniami i chwilami na świeżym powietrzu z wyjątkowymi napojami, których każdy łyk smakuje jak wakacje!

Nowe kolekcje Waterdrop - Wildberry Fusion i Paradise Fusion w letnich smakach Nowe kolekcje Waterdrop - Wildberry Fusion i Paradise Fusion w letnich smakach
Nowością od Waterdrop są dwa wakacyjne smaki w edycji limitowanej – Wildberry Fusion, który nawiązuje do owoców leśnych, które spotkać można podczas letnich wycieczek w góry. Drugi, Paradise Fusion, przywołuje urlop w tropikach i relaks przy basenie.

więcej »

Najczęściej czytane artykuły:

Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME Mars wyróżniony w rankingu World’s Best Companies 2025 magazynu TIME
Mars, Incorporated, globalny lider w branżach słodyczy, przekąsek, żywności oraz produktów i usług dla zwierząt, znalazł się w pierwszej edycji rankingu World’s Best Companies 2025.

więcej »
Regulamin, Polityka Prywatności i Polityka Cookies Grupy Kafito