Twarożek ziarnisty z Wielkopolski


Twarożek ziarnisty  z Wielkopolski
2008-09-04
Produkowany wyłącznie z naturalnych składników twarożek ziarnisty z Kowalewa to zdrowa propozycja na śniadanie. Zaletą serka jest niska zawartość tłuszczu i pełny smak

Twarożek ziarnisty produkowany z wielkopolskiego mleka zawiera mleko odtłuszczone, śmietankę homogenizowaną i sól. Smakiem i zapachem przypomina domowy twarożek, a niska zawartość tłuszczu sprawia, że nadaje się znakomicie także dla tych, którzy narzucają sobie dietę.

Przeczytaj również:

Produkcja twarożku ziarnistego ma jak najbardziej przypominać szykowanie domowego twarogu. Mleko jest podgrzewane, zaprawiane, potem ponownie podgrzewane. Po odcieknięciu na chustach twarożkarskich ziarna twarogu zalewane są świeżą śmietaną. To daje twarożkowi ów unikalny zapach i smak, a także odpowiednią zawartość tłuszczu. Spółdzielnia Mleczarska Kowalew – Dobrzyca szczyci się ponad 120-letnią tradycją. Jest znanym w Polsce producentem wyrobów mleczarskich stosującym tradycyjne – te same od lat - receptury. OSM Kowalew – Dobrzyca jest producentem znanego w Wielkopolsce sera smażonego według domowej receptury oraz sera salami i prawdziwego masła extra. Znane także są twarogi i sery żółte. Ostatnie nowości to ser Słowiński (typu szwajcarsko-holenderskiego), Złoty Szwajcar oraz salami light o obniżonej zawartości tłuszczu.

Nadesłał:

yari

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl