Soczyste wspomnienie lata z d’aucy
Wielbicielom letnich, owocowych smaków d’aucy proponuje słodkie i pyszne Truskawki mrożone – doskonałe do deserów, ciast, galaretek, koktajli oraz kompotów.
Truskawki nieodłącznie kojarzą się nam z przyjemnością, słodyczą i słońcem. Uwielbiamy ich doskonały smak, intensywny czerwony kolor i piękny, silny aromat. Dojrzałe, soczyste owoce to prawdziwa rozkosz dla podniebienia i zmysłów, a jednocześnie ogromna porcja witamin. Delikatny, czerwony miąższ kryje w sobie wyjątkowo dużo witaminy C, B2 i B1, a także żelazo, wapń, fosfor, magnez i mangan. Dzięki nim truskawki wzmacniają odporność, poprawiają nastrój, neutralizują wolne rodniki, chronią przed anemią, a także poprawiają przemianę materii.
O zaletach truskawek warto pamiętać także zimą, gdy szczególnie brakuje nam witamin i energii do codziennych zajęć. Poza sezonem doskonałą propozycją są Truskawki d’aucy. Ponieważ zostały one zamrożone zaledwie parę godzin po zbiorach, zachowały wszystkie właściwości świeżych owoców – zapach, słodycz oraz bogactwo składników odżywczych. Truskawki d’aucy wystarczy rozmrozić, by móc rozkoszować się intensywnym i pysznym smakiem lata.
Soczyste Truskawki d’aucy wybornie smakują zarówno jedzone samodzielnie, jak i z dodatkiem jogurtu, bitej śmietany oraz lodów. Idealnie nadają się także do przyrządzania wielu potraw, m.in. kolorowych deserów, owocowych galaretek oraz różnorodnych ciast. Mogą być także smacznym nadzieniem do naleśników lub pierogów. Truskawki d’aucy docenią także smakosze owocowych shake’ow, mlecznych koktajli oraz orzeźwiających kompotów.
Mrożone Truskawki d’aucy dostępne są w sklepach na terenie całego kraju w cenie ok. 5 zł/szt. (450 g). Wygodne opakowanie zaopatrzono w perforację, która ułatwia jego otwarcie.
Średnia wartość energetyczna i odżywcza 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 29 kcal (119 kJ)
Białko: 0,7 g
Węglowodany: 5,4 g
Tłuszcz: 0,4 g