Rybne nowości od FRoSTY: filety niepanierowane


Rybne nowości od FRoSTY: filety niepanierowane
2016-01-19
Najwyższa jakość surowca i niebieski certyfikat MSC – to cechy rybnych nowości w ofercie FRoSTY. Niepanierowane filety z Czarniaka, Gładzicy oraz Dorsza, znajdziemy teraz w sklepach w odmienionych, jasnych opakowaniach.

Któż z nas nie lubi wyzwań? Dla kulinarnych odkrywców i smakoszy ryb, FRoSTA oprócz gotowych rozwiązań proponuje teraz także naturalne, niepanierowane filety rybne: Gładzicę, Czarniaka oraz Dorsza. Pozbawione skóry, pochodzące wyłącznie z europejskich wód, mogą stać się podstawą Twoich pomysłów na ciekawy posiłek. Stanowią one doskonałą bazę do przygotowania codziennych posiłków szybko, zdrowo i lekko – 100 g ryby to zaledwie 60-70 kalorii!

Przeczytaj również:

 

Dla zachowania najwyższej jakości ryby, filety zostały pokryte cieniutką – 10 procentową, a więc możliwie minimalną warstwą wody, tzw. glazurą. Zapobiega ona wysuszeniu mięsa, chroni także zawarte w nim składniki odżywcze, tworząc swoistą barierę osłaniającą rybę.Na wszystkich rybnych produktach FRoSTY znajdziemy także niebieski certyfikat MSC. To znak, że ryby zostały złowione z poszanowaniem ekosystemu morskiego.

 

W każdym 450 g opakowaniu znajdziemy mrożone filety jednej z wybranych ryb: Czarniaka, Gładzicy lub Dorsza. Zamrożone filety wystarczy opłukać letnią wodą, osuszyć papierowym ręcznikiem – cała reszta zależy od naszej inwencji. Doprawioną według uznania rybę można smażyć, piec, grillować, a na nawet gotować na parze. Kilka minut i gotowe!

 

Dorsza, Czarniaka oraz Gładzicę znajdziemy w sklepowych zamrażarkach w cenie około 30 zł/ 450 g.           

 

Nadesłał:

JBcomm

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl