Ognista zagrycha – nowość 2010!


Ognista zagrycha – nowość 2010!
2010-02-03
Firma SEKO SA z początkiem 2010 r. poszerzyła swoją bogatą ofertę o nowy, piekielnie ognisty przysmak, który rozpali kubki smakowe nie tylko amatorów rybnych przekąsek. „Ognista zagrycha” to najświeższy pomysł na oryginalny dodatek dla wszystkich domowych oraz imprezowych podgryzaczy…

„Ognista zagrycha to więcej niż tylko smaczna przystawka, po którą co dzień chętnie sięgniemy do naszej domowej lodówki. Jest to również idealny sposób na udaną imprezę przez okrągły rok, spędzaną z przyjaciół, znajomymi czy rodziną, a także jest ona wprost idealną recepturą na urozmaicenie postnych posiłków podczas 40 dni Wielkiego Postu.

Piekielny „śledzik” każdego dnia?

Dzięki „Ognistej zagrysze” firmy SEKO SA dostajemy zielone światło na to, by nie tylko w weekendy, ale kiedy tylko przyjdzie nam ochota, zabawić się na ostro i na drugi dzień obudzić się rześcy oraz zdrowi na ciele i umyśle! Jakim cudem?

Ostre przyprawy – m.in. papryka – zawarte w „Ognistej…” firmy SEKO zawierają kapsaicyny oraz związki pokrewne. Są to substancje, które odpowiadają za ostrość warzyw i przypraw. Kapsaicyna powoduje wydzielanie endorfin (tzw. hormonów szczęścia), które kształtują nasze odczucie zakochania, wywołują doskonałe samopoczucie i zadowolenie z siebie, a także - w odpowiednich ilościach - wspomaga trawienie (przez co również odchudzanie!). Co więcej w wielu krajach ostre przyprawy uznawane są za afrodyzjak, np. w Guadeloupe (Karaiby) papryczki chili nazywa się „le derriere de Madame Jacques”; zmieszane ze zmielonymi orzechami, cynamonem, wanilią, a następnie zalane brandy, tworzą likier nazywany „Creme de Banana”, będący właśnie popularnym afrodyzjakiem.

Z kolei śledź jest rybą morską bogatą w wielonienasycone kwasy tłuszczowe omega-3 (aż 2 g na 100 g ryby!), które pozytywnie wpływają m.in. na wzrok, poprawiają zdolności umysłowe oraz pamięć, działają antydepresyjnie czy też zapobiegają powstawaniu starczej demencji. Ponadto śledzie posiadają bogactwo witamin E, D (nawet dziesięciokrotnie więcej niż mleko!), B2, B6 oraz wapń i fosfor. „Ognista zagrycha” firmy SEKO SA to również bardzo cenne źródło potasu, selenu i żelaza.

Jak nie trudno zauważyć, pomimo niepowtarzalnych doznań smakowych, gwarancji ostrej imprezy i – ogólnie - udanego wieczoru w gronie przyjaciół i nie tylko, „Ognista zagrycha” jest również zdrową i pożywną przystawką, którą po prostu trzeba spróbować i ocenić własnym, indywidualnym smakiem.    

Więcej informacji na: www.sekosa.pl

Skład: filety śledziowe w oleju z niepowtarzalną kompozycją piekielnych przypraw.

Cena: ok. 3.90 zł

Opakowanie: 220 g

SEKO S.A.

ul. Zakładowa 3,  89-620 Chojnice

tel:  +48  (52) 39-50-600

fax: +48  (52) 39-67-351

seko@sekosa.pl

www.sekosa.pl

SEKO S.A. jest jednym z czołowych przedsiębiorstw przetwórstwa rybnego w Polsce. Firma powstała w 1992 roku i zajmuje się produkcją marynat rybnych, wyrobów rybnych na bazie śledzia solonego, sałatek rybnych i jarzynowych, ryb smażonych w zalewach octowych i pomidorowych oraz innych rybnych wyrobów garmażeryjnych. Wysoka pozycja SEKO na rynku krajowym wynika przede wszystkim z rozbudowanego asortymentu produktów, jakości wyrobów i przystępnej ceny.

SEKO zatrudnia ponad 500 osób w nowoczesnej fabryce w Chojnicach. Nowy zakład został oddany do eksploatacji w 2001 i w odpowiedzi na rosnące zainteresowanie wyrobami SEKO, firma co roku powiększa moce produkcyjne i obszar fabryki.

Zakład produkcyjny SEKO spełnia wymagania i standardy UE dotyczące przetwórstwa rybnego. W trosce o wysoką jakość wyrobów rybnych SEKO, wprowadzono System Zapewnienia Jakości Zdrowotnej (HACCP) oraz certyfikowane standardy jakości: International Food Standard (IFS) i Global Standard Food (BRC).

Oferta SEKO składa się z ponad 200 pozycji asortymentowych opartych głównie na bazie śledzia i makreli sprowadzanych z Islandii, Norwegii, Danii i Niemiec. SEKO jest również jedną z największych firm produkujących delikatesowe koreczki śledziowe z surowca bałtyckiego kupowanego w kraju.

Wyroby SEKO przygotowywane według ponad 70 receptur są dostępne w opakowaniach szklanych i plastikowych od 80 g do 25 kg. Wśród bogatej oferty SEKO znajdują się m.in. rolmopsy, różnorodne zawijańce i krajanki śledziowe w zalewach octowych i olejowych, wyroby a'la matjas, ryby smażone w zalewach octowych i sosach, sałatki rybne i jarzynowe, pasty rybne, ryby w galaretach i inne rybne wyroby garmażeryjne.

Wyroby SEKO są dostępne w sieciach handlowych i hurtowniach na terenie całego kraju, cieszą się też uznaniem klientów z Niemiec, Czech, Francji, Irlandii, Anglii, Włoch i Stanów Zjednoczonych.

SEKO należy do elitarnego klubu „Gazel Biznesu”, grona najszybciej rozwijających się firm w 2002, 2003, 2004, 2005 i 2006 roku w Polsce. W uznaniu za zasługi w zakresie zarządzania zasobami ludzkimi spółka otrzymała również tytuł „Solidny Pracodawca 2007 w Branży Przetwórstwa Rybnego”. SEKO zostało również laureatem Ogólnopolskiego Programu Promocji Jakości w Polskich Przedsiębiorstwach JAKOŚĆ ROKU 2006 w kategorii produkt. Walory smakowe wyrobów SEKO znajdują uznanie w regionalnych i ogólnokrajowych konkursach.

Od dnia 15 marca 2007 SEKO S.A. należy do grona spółek notowanych na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie. Pozyskane środki z emisji akcji zostały przeznaczone na następujące cele:

  • przejęcia przedsiębiorstw z branży rybnej,
  • budowa nowego zakładu produkcyjnego przetwórstwa marynat rybnych,
  • rozwój sieci sprzedaży i działu handlowego.

Nadesłał:

SEKO SA
http://www.sekosa.pl

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl