Kulinarne inspiracje świąteczne z HELIO - ciasteczka z masy krówkowej
Wspólne ubieranie choinki, pieczenie ciasteczek,… to tradycje, które zbliżają nas do siebie.
Już za chwilę znów spotkamy się z naszymi bliskimi podczas Wigilii Bożego Narodzenia i będziemy wyczekiwać pierwszej gwiazdki, dzielić się opłatkiem, śpiewać kolędy i delektować smakiem wspólnych chwil przy stole pełnym wyjątkowych potraw… z mocą bakalii, które zgodnie z tradycją zapewnią nam magiczne święta.
Święta Bożego Narodzenia to nie tylko magia rodzinnych spotkań, ale przede wszystkim czas spędzony na ich przygotowaniu.
Domowe świąteczne wypieki możemy zacząć ciasteczek z masy krówkowej z wideo przepisów HELIO. Dzięki naszym gotowym masom , każdy może zostać mistrzem słodkich przysmaków.
Składniki:
- 1 masa krówkowa HELIO
- 1 kostka masła
- 4 łyżki cukru
- 1,5 szklanki mąki
- 1 mieszanka keksowa HELIO
- 1 polewa i dekoracja mleczna HELIO
Przygotowanie:
Masę krówkową ucieramy z masłem i cukrem, dodajemy mąkę i mieszamy z mieszanką keksową i polewą w drażetkach. Formujemy ciastka. Pieczemy 15 minut w 180 stopniach.
Smacznego!
Nadesłał:
marta.skibinska@efektpr.pl
|