Klopsiki dorszowe smażone w sosie leczo – nowość SEKO SA!


Klopsiki dorszowe smażone w sosie leczo – nowość SEKO SA!
2010-02-22
Najnowsza oferta produktowa firmy SEKO S.A. została wzbogacona o apetyczne „Klopsiki dorszowe smażone w sosie leczo”. Pozytywne oddziaływanie ryb w połączeniu z duszonymi warzywami sprawia, że przekąska jest nie tylko pyszna, ale i bardzo zdrowa.

Dorsz jest jedną z najchudszych, a więc i najmniej kalorycznych ryb. Stanowi bogate źródło białka oraz witamin: A, B1, B2, B12, PP.

Jest to ryba morska, więc jedząc ją dostarczamy organizmowi jodu - pierwiastka bardzo ważnego dla człowieka. Nowość w ofercie SEKO to połączenie zdrowego odżywiania z wygodą spożycia. Klopsiki są miękkie i nie zawierają ości. Każda porcja jest zanurzona w smakowitym sosie warzywnym. Na pewno posmakują rybnym smakoszom o mniej i bardziej wybrednych gustach.

Z Węgier do Polski

Duszona papryka, pomidory, cebulka to podstawy tradycyjnej węgierskiej potrawy leczo. Polacy upodobali je sobie już dawno, gotując na przeróżne sposoby: z cukinią, kiełbasą, boczkiem. Leczo jest lekko pikantne i pełne wartości odżywczych, w które bogate są zawarte w nim warzywa. Papryka - główny składnik potrawy, w bardzo niewielkim stopniu ulega przemianom w procesie przetwarzania. Duszona i tak zawiera potas, wapń, fosfor, magnez, żelazo i witaminy.

Specjaliści radzą by jeść ryby 2-3 razy w tygodniu. Wzmacniają one odporność człowieka, pomagają zapobiegać chorobom układu krążenia, nadciśnieniu i miażdżycy. Nazywane są one wręcz źródłem młodości. Zbilansowana dieta to przede wszystkim różnorodność. Warto ją urozmaicać, jeść różnego rodzaju ryby, w różnorodnych postaciach.

Więcej informacji na: www.sekosa.pl

Skład: Klopsiki dorszowe smażone w sosie leczo

Opakowanie: 550 g

www.sekosa.pl

SEKO S.A. jest jednym z czołowych przedsiębiorstw przetwórstwa rybnego w Polsce. Firma powstała w 1992 roku i zajmuje się produkcją marynat rybnych, wyrobów rybnych na bazie śledzia solonego, sałatek rybnych i jarzynowych, ryb smażonych w zalewach octowych i pomidorowych oraz innych rybnych wyrobów garmażeryjnych. Wysoka pozycja SEKO na rynku krajowym wynika przede wszystkim z rozbudowanego asortymentu produktów, jakości wyrobów i przystępnej ceny.

SEKO zatrudnia ponad 500 osób w nowoczesnej fabryce w Chojnicach. Nowy zakład został oddany do eksploatacji w 2001 i w odpowiedzi na rosnące zainteresowanie wyrobami SEKO, firma co roku powiększa moce produkcyjne i obszar fabryki.

Oferta SEKO składa się z ponad 200 pozycji asortymentowych opartych głównie na bazie śledzia i makreli sprowadzanych z Islandii, Norwegii, Danii i Niemiec. SEKO jest również jedną z największych firm produkujących delikatesowe koreczki śledziowe z surowca bałtyckiego kupowanego w kraju.

Wyroby SEKO są dostępne w sieciach handlowych i hurtowniach na terenie całego kraju, cieszą się też uznaniem klientów z Niemiec, Czech, Francji, Irlandii, Anglii, Włoch i Stanów Zjednoczonych.

Nadesłał:

SEKO SA
http://www.sekosa.pl

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl