Kabanos – przekąska dla smakoszy


Kabanos – przekąska dla smakoszy
2010-02-02
Zakłady Mięsne „Pekpol Ostrołęka” rozszerzyły linię produktów „Dębowa Spiżarnia” o kabanosy dębowe. Produkty z grupy podsuszanych cechuje długi terminem przydatności do spożycia, co dodatkowo zwiększa ich atrakcyjność.

Produkty z grupy podsuszanych, do których zaliczane są kabanosy, to jedna z najstarszych kategorii wędlin. Wytwarzane są od setek lat w sposób, który gwarantował dłuższe magazynowanie mięsa.

Obecnie kabanosy dębowe Pekpolu, produkowane są w podobny sposób. Wędzone w wędzarniach opalanych drewnem, dzięki czemu uzyskują piękny kolor. Zapach zawdzięczają mieszance specjalnie wyselekcjonowanych przypraw. Wieprzowe kabanosy z linii dębowa sprzedawane są w opakowania po 300 g. W sprzedaży dostępne na początku lutego.

Kontakt do mediów:
Małgorzata Wódkiewicz,
malgorzata.wodkiewicz@pekpol.pl.

Małgorzata Czarnota,
+48 22 877 22 18,
m.czarnota@pegasus.pl.

„Pekpol” jest producentem wysokiej jakości wyrobów mięsnych. Firma prowadzi aktywność zarówno na rynku krajowym, jak też eksportuje swoje wyroby do takich krajów jak: Wielka Brytania, Irlandia, Włochy, Litwa, Azerbejdżan i innych. W swojej palecie asortymentowej posiada szeroką gamę produktów: wędzonki, kiełbasy cienkie, wędliny podrobowe, wyroby blokowe. Produktami sztandarowymi są parówki PARYŻANKI – zwycięzca Konsumenckiego Konkursu „NAJLEPSZE W POLSCE”, parówki BALBINKI – Złoty Medal Targów IFE 2006”, kiełbasa OSTROŁĘCKA - Złoty Medal Targów IFE 2007. Firma kreując nowy wizerunek wprowadza nowe linie produktów, nowe formy pakowania dostosowane do wymagań konsumentów.

Zdjęcia załączone do informacji prasowej pochodzą z archiwum Zakładów Mięsnych „Pekpol Ostrołęka” W przypadku wykorzystania zdjęć, uprzejmie prosimy o zamieszczanie źródła pochodzenia zdjęć i odpowiedni opis. Dziękujemy.

Nadesłał:

mzoladkowski

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl