Grill nieco inaczej!
![]() |
Amatorów letniego grillowania z pewnością zaciekawią nowe smaki, które odkryją dodając do grillowego menu przyprawy charakterystyczne dla kuchni z różnych stron świata. Ich bogaty i unikalny aromat odnajdziemy również w Sosach Kieleckich pochodzących z Wytwórczej Spółdzielni Pracy „Społem”.
Jak stworzyć danie, które podbije serca i podniebienia domowników? Sekretem jest odpowiedni sposób przygotowania potraw. Zanim mięso, bądź inne składki, trafią na grilla, należy je odpowiednio przygotować. Chcąc wydobyć bogactwo aromatu potraw, natnijmy mięso wzdłuż i wypełnijmy je kompozycją wybranych przez nas przypraw z dodatkiem aromatycznych sosów np. Sosów Kieleckich. Ich wyjątkowe, zaczerpnięte z regionalnych kuchni świata smaki zawarte w słoiczkach sosu cygańskiego czy curry, docenią nawet najbardziej wybredni miłośnicy grilla.
|
Wyjątkowy smak Sosu Kieleckiego Cygańskiego to mieszanka naturalnych przypraw, charakterystycznych dla tzw. kuchni południowych. Typowy dla tych regionów temperament odnaleźć można w smaku aromatycznych ziół i dojrzewających w ciepłym słońcu pomidorów użytych do produkcji wspomnianego sosu. Taka kompilacja doda przygotowywanym daniom zupełnie nowy, ciekawy słodko – kwaśny smak i odrobinę pikanterii.
Charakterystyczny indyjski aromat zostały zamknięty w słoiczku Sosu Kieleckiego Curry. Mieszanka jest kompozycją przypraw, które od tysięcy lat wyróżniają kuchnię indyjską. W jej skład wchodzą między innymi: kurkuma, kozieradka, kolendra, gałka muszkatołowa, pieprz czarny, chili, czosnek, goździki, kmin rzymski, cynamon, imbir oraz sól. W połączeniu z mięsem podawanym z rusztu, rozbudzi nieodkryte dotąd smaki i uroki świata znad Gangesu i Brahmaputry, nadając zwykłym potrawom oryginalny i bogaty smak.
Jak więc widać Sosy Kieleckie doskonale sprawdzą się zarówno jako dodatek w fazie przygotowywania potraw jak i później, jako uzupełnienie do gotowych już dań.
Nadesłał:
Publicon
|