Artykuły prasowe
Zdrowa przerwa na przekąski
Nowe przekąski HELIO - BAKALIOWE KIESZONKOWE idealnie wpisują się w coraz popularniejsze trendy healthy, convenience, ale także w trendy modowe, bo wyróżniają się swoim oryginalnym jeansowym total lookiem!
HAMILTON OGŁASZA WRZESIEŃ MIESIĄCEM WALKI Z BAKTERIĄ LEGIONELLI!
Legionella jest jedną z najbardziej niebezpiecznych dla człowieka wodnych bakterii. Jej najgroźniejsza postać, legionella pneumophila, może doprowadzić nawet do śmierci chorego. Sprawdź, w jaki sposób uchronić siebie oraz osoby z otoczenia przed poważnymi chorobami wywołanymi właśnie tą bakterią!
Ketchupowe nowości od WSP „Społem”
Wytwórcza Spółdzielnia Pracy „Społem”, odpowiadając na potrzeby konsumentów, rozszerza swoją ofertę o dwa nowe warianty Ketchupów Kieleckich – Ketchup Kielecki baaardzo ostry oraz Ketchup Kielecki meksykański.
Tetra Pak sponsorem strategicznym XVII Forum Spółdzielczości Mleczarskiej
Firma Tetra Pak po raz kolejny została sponsorem strategicznym Forum Spółdzielczości Mleczarskiej. XVII edycja największej konferencji zrzeszającej branżę mleczarską odbędzie się w dniach 4-6 września 2019 roku w hotelu Narvil Conference & Spa w Serocku.
Cukiernicze dekoracje, które z powodzeniem wykonasz w domu
Lubisz tworzyć słodkości i jesteś w tym naprawdę dobry? A może po prostu lubisz eksperymentować i masz głowę pełną przeróżnych pomysłów? Jeśli czas w kuchni nie jest dla Ciebie czasem straconym, a dodatkowo masz w sobie odrobinę z artysty, to z pewnością zainteresuje Cię, w jaki sposób możesz (...)
Orzechowa kostka z wiśniami
Nasze rodzime wiśnie nieodłącznie kojarzą się ze smakami lata – świeżymi kompotami, przetworami, czy deserami. Zestawiając je z gorzkim kakao, orzechami i delikatną serową pianką, stworzymy idealny, wakacyjny deser.
Ziarna słonecznika mają moc!
Są małe, ale niezwykle cenne. To bogactwo witamin i składników odżywczych, m.in. białka, magnezu, potasu i cynku. Nie zawierają natomiast sztucznych dodatków i konserwantów, bo pochodzą z certyfikowanego rolnictwa ekologicznego! Poznajcie naturalną moc EKO Słonecznika łuskanego HELIO Natura!
Postaw na polskie produkty! 25 sierpnia obchodzimy Dzień polskiej żywności
Już 25 sierpnia obchodzimy Dzień polskiej żywności. Tegoroczna, 7. edycja tego święta tradycyjnie już, ma za zadanie przypomnieć, jak bogatym kulinarnym dziedzictwem dysponujemy. Od początku istnienia Dnia polskiej żywności, jego pomysłodawcy zachęcają do włączenia się w tę inicjatywę.
Przyszłość planety jest w naszych rękach – samodzielne działania pomogą odetchnąć środowisku
_______
5 nieoczywistych sposobów na wykorzystanie sody oczyszczonej
W dobie wszechobecnego konsumpcjonizmu, coraz częściej szukamy porad i sprawdzonych sposobów na rozwiązanie codziennych problemów bez wychodzenia z domu. Dziurawe rajstopy naprawione za pomocą bezbarwnego lakieru? Natka pietruszki na nieświeży oddech? Rozwiązania, które brzmią niczym rodem (...)
Wyszukiwarka:
Ostatnio dodane artykuły:
BOŻONARODZENIOWY NIEZBĘDNIK KULINARNY Przygotowujemy świąteczną listę zakupów
Boże Narodzenie bez wątpienia ma w sobie niezwykłą magię. Niezależnie od tego, jak je spędzamy, trudno wyobrazić sobie święta bez kolorowej choinki z prezentami czy tradycyjnych potraw na stole.
Zimowa oferta Wawel – słodycze, które łączą pokolenia
Zimowa oferta Wawel łączy ulubione smaki z nowoczesnymi świątecznymi grafikami, tworząc produkty idealne na prezent i zimowe momenty słodkiej przyjemności.
Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.
Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice
Typ mąki wpływa na jej zastosowanie w kuchni. Dlatego, na przykład, delikatne mąki niskiego typu doskonale sprawdzą się przy lekkich wypiekach, takich jak ciasta, biszkopty, naleśniki, a nawet pierogi. Przykładem takiej mąki może być wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice.
Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu
Szafy chłodnicze to podstawowe wyposażenie każdego lokalu gastronomicznego, sklepu spożywczego czy punktu handlowego, w którym konieczne jest przechowywanie żywności w kontrolowanej temperaturze.
Najczęściej czytane artykuły:
Zimowa oferta Wawel – słodycze, które łączą pokolenia
Zimowa oferta Wawel łączy ulubione smaki z nowoczesnymi świątecznymi grafikami, tworząc produkty idealne na prezent i zimowe momenty słodkiej przyjemności.
BOŻONARODZENIOWY NIEZBĘDNIK KULINARNY Przygotowujemy świąteczną listę zakupów
Boże Narodzenie bez wątpienia ma w sobie niezwykłą magię. Niezależnie od tego, jak je spędzamy, trudno wyobrazić sobie święta bez kolorowej choinki z prezentami czy tradycyjnych potraw na stole.