Artykuły prasowe
Gazpacho
Gazpacho, czy popularna w Andaluzji warzywna zupa, to hiszpańska wersja popularnego w Polsce chłodniku. Stworzona na bazie surowych warzyw i rozmoczonego w nich chleba, podawana na zimno będzie ciekawym pomysłem na letni posiłek i ochłodę w czasie upałów.
Wegetariańska zupa kukurydziana
Za delikatność i lekko słodki smak jest lubiana przez małe dzieci. Za pożywność i szybkość przygotowania jest ceniona przez mamy. Zupa kukurydziana, bo o niej tu mowa, to danie, które jest często wybierane przez najmłodszych i ich rodziców na sycący posiłek.
Jesienne, kulinarne eksperymenty w kuchni
Grzybobrania nastał czas! Grzybiarze już cieszą się na wysyp prawdziwków, kurek oraz borowików. Pierwsze tygodnie września to w polskich lasach prawdziwy czas żniw dla wszystkich miłośników grzybów.
Położył się Dyzio na łące… czyli desery dedykowane wszystkim marzycielom
„Jaka szkoda, że te obłoczki płynące nie są z waniliowego kremu... a te różowe - że to nie lody malinowe…”. Kto z nas jako dziecko nie chciał, chociaż na chwilę zamienić się w Dyzia Marzyciela z wiersza Tuwima i móc delektować słodkościami dosłownie na wyciągnięcie ręki? I chociaż nie zanosi (...)
Naturalnie na śniadanie
Dobrze skomponowane śniadanie to klucz do dobrego samopoczucia. Każdy zdrowy posiłek odżywia ciało, stymuluje metabolizm i zwiększa odporność. Bez drugiego śniadanie nie będziemy mogli skoncentrować się w pracy czy w szkole.
Nadchodzi czas wyborów: polityka zero waste w twojej lodówce
Dlaczego wyrzucam rocznie 235 kg produktów spożywczych?- to pytanie powinien zadać sobie każdy z nas. Statystyki pokazują bowiem, że głównym „producentem” wyrzucanej żywności są gospodarstwa domowe (53%), a przeciętny Polak w ciągu roku marnuje właśnie około 235 kg jedzenia.
Ketchupik Kielecki nie tylko do szkolnych kanapek
Letnie upały wreszcie ustąpiły łagodnej, jesiennej aurze, a to znak, że nasze pociechy mogą z powrotem zasiąść za szkolną ławką.
Zaskakujące połączenie smaków w nowych cukierkach Mentos
Kultowa marka Mentos wprowadziła nową edycję limitowaną cukierków do żucia, która będzie dostępna wyłącznie na polskim rynku. Cherry & Pineapple to zaskakująca propozycja łącząca w sobie smak orzeźwiającego ananasa i soczystej wiśni.
Student wybiera ścieżkę kariery
Młodzi ludzie racjonalnie podchodzą do wyboru studiów. Już niemal połowa z nich sprawdza, co czeka ich na rynku pracy po zakończeniu nauki. Pracodawcy chcąc zapewnić sobie pracowników, muszą już teraz podejmować działania employer brandingowe i dbać o to, jak są postrzegani.
Złota Wiśnia w nowej, stylowej szacie
Elegancko zapakowane praliny to uniwersalny, niezobowiązujący prezent z klasą na każdą okazję. Teraz wyjątkowe wiśnie w likierze Solidarności kuszą zarówno wybornym smakiem, jak i stylowym wizerunkiem. Złota Wiśnia w nowej szacie graficznej jest już dostępna w sklepach.
Wyszukiwarka:
Ostatnio dodane artykuły:
Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.
Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice
Typ mąki wpływa na jej zastosowanie w kuchni. Dlatego, na przykład, delikatne mąki niskiego typu doskonale sprawdzą się przy lekkich wypiekach, takich jak ciasta, biszkopty, naleśniki, a nawet pierogi. Przykładem takiej mąki może być wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice.
Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu
Szafy chłodnicze to podstawowe wyposażenie każdego lokalu gastronomicznego, sklepu spożywczego czy punktu handlowego, w którym konieczne jest przechowywanie żywności w kontrolowanej temperaturze.
Kamis inspiruje i wprowadza nowość na rynek
W odpowiedzi na codzienny pośpiech KAMIS wprowadza serię „Przepis na…”. Osiem produktów z przyprawami, ziołami oraz prostymi przepisami pozwala na szybkie przygotowanie pysznych dań, które oszczędzają czas, nie rezygnując z jakości posiłków.
Jak wybrać profesjonalną odzież gastronomiczną dla HoReCa? Praktyczne porady dla branży spożywczej
Branża HoReCa to świat, w którym detale tworzą całość. Od smaku potraw po wygląd personelu – wszystko musi grać. Profesjonalna odzież gastronomiczna to nie tylko estetyka, ale także komfort, higiena i bezpieczeństwo.
Najczęściej czytane artykuły:
Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.