Artykuły prasowe
Jabłka z Europy – wizyta w Polsce przedstawicieli ze Zjednoczonych Emiratów Arabskich
W ramach kampanii informacyjno – promocyjnej „Siła smaku, witamin i kolorów – Poznaj jakość jabłek z Europy” prowadzonej przez Stowarzyszenie Polskich Dystrybutorów Owoców i Warzyw „Unia Owocowa”
Ile kosztuje przygotowanie jabłka do sprzedaży?
W ostatnim czasie obserwujemy największą falę bankructw w branży handlu owocami i warzywami. Bankrutują producenci, grupy producenckie jak i firmy prywatne.
Budyń jaglany
Komu z nas przepyszny, śmietankowy lub czekoladowy budyń nie kojarzy się z radosnymi podwieczorkami z mamą? Podpowiadamy, jak połączyć te tradycyjne smaki dzieciństwa z nowoczesnymi dodatkami i przygotować przepyszny, a przede wszystkim zdrowy, domowy budyń na bazie kaszy jaglanej.
Stacje świeżej wody użytkowej firmy Taconova w największej europejskiej farmie krewetek
Działająca od początku roku roku SwissShrimp AG to pierwsza szwajcarska firma, która lokalnie hoduje smaczne owoce morza. Trzy stacje świeżej wody pitnej z serii TacoTherm Fresh Peta X zapewniają efektywne podgrzewanie świeżej wody w 16 zbiornikach hodowlanych.
Fruittella na słodkie chwile w szkole
Ten sam smak – mniej kalorii. Cukierki Fruittella o obniżonej o 30% zawartości cukru to najnowsza propozycja Perfetti van Melle. Nowość w dwóch wariantach: truskawkowym oraz o smaku letnich owoców, sprawdzi się idealnie jako drobny smakołyk, umilający dni spędzone w szkole.
Muzyczna chwila w rytmie BAKALIOWE KIESZONKOWE
Chwila z muzyką i… nowymi przekąskami HELIO pomoże nam szybko naładować baterie i z optymizmem rozpocząć nowy dzień! Każdy potrzebuje czasem wrzucić na luz :-)
Nativiana Roztocze - nowy gracz na rynku wód mineralnych
W czwartek 12 września 2019 roku miała miejsce uroczystość otwarcia nowej rozlewni wody mineralnej należąca do firmy Nativiana Roztocze.
Marnowanie żywności – problem, którego skala jest większa niż sądzimy
W Europie wyrzuca się średnio ok. 179 kg żywności/osobę rocznie. Szacuje się, że w samej Polsce wynik ten wynosi aż 235 kg, gdzie do kosza najczęściej trafia aż 50% kupionego pieczywa oraz 1/3 warzyw i wędlin. Skutki takiego marnotrawstwa odbijają się nie tylko na domowym budżecie, ale mają (...)
Fajnie, fajniej… Delecta, czyli słodkie nowości produktowe!
Jesień to sezon nowości, które królują w ramówkach telewizyjnych, w prasie i internecie, a także na sklepowych półkach. To też pora, kiedy chętniej zaszywamy się w domowym zaciszu, delektując się chwilą dla siebie. Idąc właśnie tym tropem, marka Delecta wypuszcza na rynek słodką nowość (...)
Co jest doktorku, czyli przepisy z wykorzystaniem marchwi
Co jest, doktorku? – kultowe powiedzenie bohatera kreskówek studia Warner Bros. przyszło już do historii kinematografii. Ulubieniec najmłodszych, Królik Bugs, wypowiadając te słowa, chrupał marchewkę. Tym samym stał się największym ambasadorem tego pysznego i jakże zdrowego (...)
Wyszukiwarka:
Ostatnio dodane artykuły:
BOŻONARODZENIOWY NIEZBĘDNIK KULINARNY Przygotowujemy świąteczną listę zakupów
Boże Narodzenie bez wątpienia ma w sobie niezwykłą magię. Niezależnie od tego, jak je spędzamy, trudno wyobrazić sobie święta bez kolorowej choinki z prezentami czy tradycyjnych potraw na stole.
Zimowa oferta Wawel – słodycze, które łączą pokolenia
Zimowa oferta Wawel łączy ulubione smaki z nowoczesnymi świątecznymi grafikami, tworząc produkty idealne na prezent i zimowe momenty słodkiej przyjemności.
Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.
Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice
Typ mąki wpływa na jej zastosowanie w kuchni. Dlatego, na przykład, delikatne mąki niskiego typu doskonale sprawdzą się przy lekkich wypiekach, takich jak ciasta, biszkopty, naleśniki, a nawet pierogi. Przykładem takiej mąki może być wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice.
Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu
Szafy chłodnicze to podstawowe wyposażenie każdego lokalu gastronomicznego, sklepu spożywczego czy punktu handlowego, w którym konieczne jest przechowywanie żywności w kontrolowanej temperaturze.
Najczęściej czytane artykuły:
Zimowa oferta Wawel – słodycze, które łączą pokolenia
Zimowa oferta Wawel łączy ulubione smaki z nowoczesnymi świątecznymi grafikami, tworząc produkty idealne na prezent i zimowe momenty słodkiej przyjemności.
BOŻONARODZENIOWY NIEZBĘDNIK KULINARNY Przygotowujemy świąteczną listę zakupów
Boże Narodzenie bez wątpienia ma w sobie niezwykłą magię. Niezależnie od tego, jak je spędzamy, trudno wyobrazić sobie święta bez kolorowej choinki z prezentami czy tradycyjnych potraw na stole.