Artykuły prasowe
Sałatka grecka
Sałatka grecka to mimo nazwy jedna z popularniejszych dań sałatkowych w Polsce. Jej zaletą jest prostota zarówno w wykonaniu, jak i w ilości składników.
Wegetariańskie schabowe
Kotlety schabowe w wersji vege – niemożliwe? A jednak i to w bardzo pożywnej i zdrowej formie na bazie ciecierzycy. Z dodatkiem ziemniaków oraz domowej mizerii czy sałatki ze świeżych warzyw, stanowić będą doskonałą alternatywę dla mięsnych obiadów.
Włoski smak w niecodziennym wydaniu.
Co kojarzy się z włoską kuchnią? Oczywiście pizza i makaron. Ale Włosi kochają również ryby i owoce morza! Jednak aby zjeść dobrą rybę w stylu włoskim, wcale nie trzeba wsiadać w samolot.
Rozpoczęły się żniwa konopi jakie pamiętają najstarsi polscy rolnicy
Dawniej konopie przemysłowe (siewne) były uprawiane w całej Polsce, dziś sieją je głównie producenci suplementów diety i artykułów spożywczych. Zmieniły się też metody zbioru i suszenia – rolnicy współpracują z laboratoriami i korzystają z mobilnych suszarni.
Społem i ReBrain wspierają kampanię Adoptuj Pszczołę 7 w Social Media
#adoptujpszczołe7 jest pierwszym projektem realizowanym przez Agencję Społem w ramach współpracy z Fundacją Greenpeace Polska
Korzenne nowości od Delecty
Początek jesieni to czas, kiedy myśli wielu z nas zaczynają krążyć wokół Bożego Narodzenia. Pierwsze ustalenia u kogo będzie organizowana Wigilia, planowanie wydatków czy wyrabianie ciasta, aby wypieki były gotowe do Świąt. Upieczenie pierników z odpowiednim wyprzedzeniem umożliwi ciastu (...)
Kisiel w nowej odsłonie
Kisiel to pyszny i lekkostrawny deser, który można jeść zarówno na ciepło, jak i wystudzony. Świetnie sprawdza się jako rozgrzewający poczęstunek w jesienne i zimowe wieczory, a nawet jako przekąska podczas problemów żołądkowych. Do ulubionych smaków należą: cytrynowy, pomarańczowy i wiśniowy, (...)
Czas na budyń – klasyka, która może Cię zaskoczyć
Na ciepło czy na zimno? Z sokiem malinowym czy też może z charakterystycznym kożuchem? Waniliowy, czekoladowy, a może w bardziej nowoczesnej wersji, jak malina z mascarpone? Ile osób, tyle sposobów na przygotowanie budyniu. Marka Delecta zdradza kilka przepisów na desery z wykorzystaniem tej (...)
PESTKI DYNI – jesienne skarby natury
Jesienią króluje jej wysokość dynia, która zachwyca kolorem, wielkością, różnorodnością i smakiem. Jest dynia piżmowa, zwyczajna, muskat, makaronowa, dynia francuska czy Hokkaido… a wszystkie jej odmiany są pełne cennych wartości odżywczych, zwłaszcza ukryte w jej wnętrzu nasiona...
V Międzynarodowy Festiwal Wina już 09.10.2019 w Warszawie!
Wielkimi krokami zbliża się piąta edycja Międzynarodowego Festiwalu Wina organizowanego przez dystrybutora win TiM S.A. Na gospodarza tegorocznej edycji tej imprezy została wybrana Warszawa.
Wyszukiwarka:
Ostatnio dodane artykuły:
Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice
Typ mąki wpływa na jej zastosowanie w kuchni. Dlatego, na przykład, delikatne mąki niskiego typu doskonale sprawdzą się przy lekkich wypiekach, takich jak ciasta, biszkopty, naleśniki, a nawet pierogi. Przykładem takiej mąki może być wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice.
Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu
Szafy chłodnicze to podstawowe wyposażenie każdego lokalu gastronomicznego, sklepu spożywczego czy punktu handlowego, w którym konieczne jest przechowywanie żywności w kontrolowanej temperaturze.
Kamis inspiruje i wprowadza nowość na rynek
W odpowiedzi na codzienny pośpiech KAMIS wprowadza serię „Przepis na…”. Osiem produktów z przyprawami, ziołami oraz prostymi przepisami pozwala na szybkie przygotowanie pysznych dań, które oszczędzają czas, nie rezygnując z jakości posiłków.
Jak wybrać profesjonalną odzież gastronomiczną dla HoReCa? Praktyczne porady dla branży spożywczej
Branża HoReCa to świat, w którym detale tworzą całość. Od smaku potraw po wygląd personelu – wszystko musi grać. Profesjonalna odzież gastronomiczna to nie tylko estetyka, ale także komfort, higiena i bezpieczeństwo.
Kolejna kawiarnia Starbucks już otwarta
W tym roku Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.
Najczęściej czytane artykuły:
Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu
Szafy chłodnicze to podstawowe wyposażenie każdego lokalu gastronomicznego, sklepu spożywczego czy punktu handlowego, w którym konieczne jest przechowywanie żywności w kontrolowanej temperaturze.
Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice
Typ mąki wpływa na jej zastosowanie w kuchni. Dlatego, na przykład, delikatne mąki niskiego typu doskonale sprawdzą się przy lekkich wypiekach, takich jak ciasta, biszkopty, naleśniki, a nawet pierogi. Przykładem takiej mąki może być wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice.