Artykuły prasowe
200 zł miesięcznie wyrzuca do kosza statystyczna rodzina
Według danych Eurostat każdy Polak marnuje 235 kg jedzenia rocznie, co w skali całego kraju daje 9 mln ton wyrzucanej żywności i plasuje nas na piątym miejscu w UE. Gospodarstwa domowe odpowiadają za ponad 50 proc. zmarnowanego jedzenia, co ma konkretne przełożenie na finanse rodzin.
Owocowe czwartki, grillowe wtorki… a może babeczkowa środa? Czyli pomysły na Dzień Szefa
Rynek pracownika wynikający z najniższego od lat bezrobocia sprawia, że firmy prześcigają się w pomysłach na pozapłacowe benefity dla osób zatrudnionych w swoich szeregach. Prywatna opieka medyczna, karnety na siłownię, owocowe czwartki, grillowe wtorki… pomysłów jest wiele! Dlaczego więc nie (...)
Max Premium Burgers zmniejsza zużycie plastiku w restauracjach
Szwedzka sieć restauracji wprowadza papierowe słomki we wszystkich restauracjach w Polsce. Wkrótce do swoich zamówień konsumenci otrzymają także drewniane mieszadełka.
Solidarność silnie wspiera loterię „Złotobranie”
Solidarność realizuje kampanię reklamową, która wspiera komunikacyjnie loterię konsumencką „Złotobranie”. Działania mediowe, zaplanowane do końca listopada br., obejmują telewizję, outdoor oraz kanały cyfrowe.
„Kulinarnie mocni” gotują i nie marnują
"Kulinarnie Mocni" wystartowali z piątą edycją programu. W tym roku, organizatorzy stawiają szczególny nacisk na niemarnowanie jedzenia.
Nagrody Nutelli w salonikach Kolportera
Fartuchy kuchenne i silikonowe formy do pieczenia – to nagrody w nowym programie konsumenckim, które można odebrać w salonikach Kolportera. Akcję „Odbierz rodzinne nagrody Nutella” organizuje agencja reklamowa Hand Made, na zlecenie Ferrero Polska Commercial.
ONZ docenia MAX Burgers i działania pozytywne dla klimatu
26 września ONZ ogłosiła, że szwedzka rodzinna firma MAX Burgers jest jednym ze zwycięzców w tegorocznej edycji UN Global Climate Action Award i jedyną europejską firmą wyróżnioną w kategorii „Go Climate Neutral Now”.
Kuchenne wariacje na temat sera topionego
Służą do smarowania pieczywa, chrupiących tostów lub naleśników. Przygotowywane zazwyczaj w przeróżnych wariacjach smakowych, w opakowaniach o charakterystycznych kształtach prostokątnych lub trójkątnych bloczków.
Bułeczki orkiszowe z rodzynkami
Ciepłe, aromatyczne i rozpływające się w ustach drożdżówki to świetny pomysł na śniadanie, czy urozmaicenie filiżanki gorącej kawy. Przygotowując je na bazie mąki orkiszowej, możemy zmienić znaną wszystkim tradycyjną wersję bułeczek z dodatkiem sera i rodzynek, w pożywny i wartościowy posiłek.
Chłopska patelnia
Jesień to pora, kiedy pod każdą postacią w naszym menu króluje dynia – od tradycyjnej kremowej zupy, poprzez różnego rodzaju placki, a nawet słodkie przetwory. Wzbogacając jej smak dodatkiem grzybów, cebuli i odrobiny pomidorów uzyskamy iście jesienną propozycję.
Wyszukiwarka:
Ostatnio dodane artykuły:
Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice
Typ mąki wpływa na jej zastosowanie w kuchni. Dlatego, na przykład, delikatne mąki niskiego typu doskonale sprawdzą się przy lekkich wypiekach, takich jak ciasta, biszkopty, naleśniki, a nawet pierogi. Przykładem takiej mąki może być wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice.
Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu
Szafy chłodnicze to podstawowe wyposażenie każdego lokalu gastronomicznego, sklepu spożywczego czy punktu handlowego, w którym konieczne jest przechowywanie żywności w kontrolowanej temperaturze.
Kamis inspiruje i wprowadza nowość na rynek
W odpowiedzi na codzienny pośpiech KAMIS wprowadza serię „Przepis na…”. Osiem produktów z przyprawami, ziołami oraz prostymi przepisami pozwala na szybkie przygotowanie pysznych dań, które oszczędzają czas, nie rezygnując z jakości posiłków.
Jak wybrać profesjonalną odzież gastronomiczną dla HoReCa? Praktyczne porady dla branży spożywczej
Branża HoReCa to świat, w którym detale tworzą całość. Od smaku potraw po wygląd personelu – wszystko musi grać. Profesjonalna odzież gastronomiczna to nie tylko estetyka, ale także komfort, higiena i bezpieczeństwo.
Kolejna kawiarnia Starbucks już otwarta
W tym roku Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.
Najczęściej czytane artykuły:
Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu
Szafy chłodnicze to podstawowe wyposażenie każdego lokalu gastronomicznego, sklepu spożywczego czy punktu handlowego, w którym konieczne jest przechowywanie żywności w kontrolowanej temperaturze.
Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice
Typ mąki wpływa na jej zastosowanie w kuchni. Dlatego, na przykład, delikatne mąki niskiego typu doskonale sprawdzą się przy lekkich wypiekach, takich jak ciasta, biszkopty, naleśniki, a nawet pierogi. Przykładem takiej mąki może być wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice.