Zdrowa żywność - poradnik o zdrowiu

Artykuły prasowe

Roślinna kuchnia – to proste! Sprawdź sam.

Roślinna kuchnia – to proste! Sprawdź sam.

2019-10-21

Jeszcze do niedawna dieta wegetariańska brzmiała dość tajemniczo i wzbudzała kontrowersje. Obecnie wszyscy już znają zalety diety roślinnej, a jej przestrzeganie jest naprawdę proste: wege restauracji z dnia na dzień jest coraz więcej, podobnie, jak wege produktów na sklepowych półkach.

więcej »

Rusza ogólnopolska akcja „Zdrowy Paragon”

2019-10-18

Sieci handlowe, sklepy indywidualne, a także punkty usługowe, które zdecydują się na wprowadzenie paragonów pozbawionych bisfenoli (w tym BPA i BPS), zyskają specjalne oznaczenie.

więcej »
Jesienne śniadanie. Placuszki z buraka i plastrów z papryką z dipem z koziego sera

Jesienne śniadanie. Placuszki z buraka i plastrów z papryką z dipem z koziego sera

2019-10-18

Buraki większości z nas kojarzą się z dodatkiem do obiadu, jednak świetnie sprawdzą się także jako smaczne śniadanie. Placuszki z buraków z tymiankiem, plastrami wegetariańskimi z papryką VeggieDay z lekkim dipem na jogurcie, np. na bazie koziego sera, to świetny pomysł na rozpoczęcie dnia!

więcej »
REFRESH YOUR LIFE!

REFRESH YOUR LIFE!

2019-10-17

Ważne dla promocji europejskich owoców poprzez projekt „REFRESH YOUR LIFE” wydarzenie odbyło się 15 października 2019 r. w Warszawie.

więcej »

Najnowszy raport MSC: zrównoważone połowy ryb i owoców morza nabierają tempa

2019-10-17

Sprzedaż ryb i owoców morza z certyfikatem MSC osiągnęła milion ton rocznie. Raport Working together for thriving oceans opublikowany 10 października br. przez organizację pozarządową MSC wskazuje na stały wzrost popytu oraz podaży na ryby i owoce morza ze zrównoważonych połowów.

więcej »
Tradycyjny składnik w wielu potrawach

Tradycyjny składnik w wielu potrawach

2019-10-16

Kremowy. Kuszący. Kultowy. Majonez Kielecki od pokoleń cieszy się uznaniem wirtuozów codziennych oraz odświętnych dań i dlatego zasmakować można go w tak wielu potrawach.

więcej »
200 zł miesięcznie wyrzuca do kosza statystyczna rodzina

200 zł miesięcznie wyrzuca do kosza statystyczna rodzina

2019-10-16

Według danych Eurostat każdy Polak marnuje 235 kg jedzenia rocznie, co w skali całego kraju daje 9 mln ton wyrzucanej żywności i plasuje nas na piątym miejscu w UE. Gospodarstwa domowe odpowiadają za ponad 50 proc. zmarnowanego jedzenia, co ma konkretne przełożenie na finanse rodzin.

więcej »
Owocowe czwartki, grillowe wtorki… a może babeczkowa środa? Czyli pomysły na Dzień Szefa

Owocowe czwartki, grillowe wtorki… a może babeczkowa środa? Czyli pomysły na Dzień Szefa

2019-10-16

Rynek pracownika wynikający z najniższego od lat bezrobocia sprawia, że firmy prześcigają się w pomysłach na pozapłacowe benefity dla osób zatrudnionych w swoich szeregach. Prywatna opieka medyczna, karnety na siłownię, owocowe czwartki, grillowe wtorki… pomysłów jest wiele! Dlaczego więc nie (...)

więcej »

Max Premium Burgers zmniejsza zużycie plastiku w restauracjach

2019-10-16

Szwedzka sieć restauracji wprowadza papierowe słomki we wszystkich restauracjach w Polsce. Wkrótce do swoich zamówień konsumenci otrzymają także drewniane mieszadełka.

więcej »

Solidarność silnie wspiera loterię „Złotobranie”

2019-10-16

Solidarność realizuje kampanię reklamową, która wspiera komunikacyjnie loterię konsumencką „Złotobranie”. Działania mediowe, zaplanowane do końca listopada br., obejmują telewizję, outdoor oraz kanały cyfrowe.

więcej »

Wyszukiwarka:

Ostatnio dodane artykuły:

Kolejna kawiarnia Starbucks już otwarta
W tym roku Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.

Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów
W Żabce robi się naprawdę włosko! Do zespołu dołączył właśnie Stefano Terrazzino – tancerz, artysta i miłośnik włoskiej kuchni – który jako nowy Ekspert Włoskości będzie czuwał nad autentycznością i smakiem Pinsy Italiana – przygotowywanej z długo dojrzewającego ciasta, ręcznie formowanej.

Przenieś się prosto do Włoch dzięki nowościom od Starbucks
Już od 24 czerwca w kawiarniach Starbucks przeniesiemy się prosto do słonecznych Włoch, dzięki najnowszej linii mrożonych kaw o smaku tiramisu. Ciesz się długimi, letnimi dniami i chwilami na świeżym powietrzu z wyjątkowymi napojami, których każdy łyk smakuje jak wakacje!

Nowe kolekcje Waterdrop - Wildberry Fusion i Paradise Fusion w letnich smakach Nowe kolekcje Waterdrop - Wildberry Fusion i Paradise Fusion w letnich smakach
Nowością od Waterdrop są dwa wakacyjne smaki w edycji limitowanej – Wildberry Fusion, który nawiązuje do owoców leśnych, które spotkać można podczas letnich wycieczek w góry. Drugi, Paradise Fusion, przywołuje urlop w tropikach i relaks przy basenie.

Fresh&Fruity Citrus Lemonade – orzeźwiający smak lata! Fresh&Fruity Citrus Lemonade – orzeźwiający smak lata!
Marka Fresh&Fruity, znana z owocowych galaretek z nadzieniem, rozszerza swoją ofertę o nowy, limitowany smak dostępny wyłącznie latem – Citrus Lemonade.

więcej »
Regulamin, Polityka Prywatności i Polityka Cookies Grupy Kafito