Zdrowa żywność - poradnik o zdrowiu

Artykuły prasowe

Ciepło, cieplej… gorąco!

Ciepło, cieplej… gorąco!

2019-11-24

W coraz chłodniejsze jesienne dni przydadzą nam się HOT! przekąski, które nas rozgrzeją i sprawią, że będzie naprawdę ciepło, cieplej… gorąco!

więcej »
Dobra Buła w gronie najemców Galerii Bemowo

Dobra Buła w gronie najemców Galerii Bemowo

2019-11-24

Na gastronomicznej mapie Warszawy pojawiła się kolejna burgerownia. W środę 20 listopada do grona najemców Galerii Bemowo dołączyła Dobra Buła. To już czwarta restauracja marki w Warszawie.

więcej »
Poczuj się jak profesjonalny kucharz z Janem Niezbędnym!

Poczuj się jak profesjonalny kucharz z Janem Niezbędnym!

2019-11-22

Każdy z nas w swojej własnej kuchni chciałby poczuć się jak prawdziwy mistrz kuchni: żonglować wyrafinowanymi potrawami, używać spektakularnych kuchennych trików i oczywiście profesjonalnie wyglądać. Jak to osiągnąć? Jan Niezbędny jak zawsze nam pomoże!

więcej »
B jak burak. Warzywo z masą składników odżywczych!

B jak burak. Warzywo z masą składników odżywczych!

2019-11-22

W okresie zimowym szczególnie powinniśmy stawiać na pokarmy bogate w składniki odżywcze. A doskonale w tym wypadku sprawdzą się buraki – warzywa, w których znajdują się m.in. wspomagające odporność antycyjany.

więcej »
Zachowaj smak lata- sięgnij po bakalie

Zachowaj smak lata- sięgnij po bakalie

2019-11-21

Lato, lato i po lecie, ale któż nie chciałby zachować smaków lata na dłużej? Soczyste śliwki, morele, albo smaczne winogrona... Jesienią i zimą trudno o świeże owoce, więc świetną alternatywą są bakalie.

więcej »

Ciasto marchewkowe z musem śliwkowym

2019-11-21

Marchew to popularne warzywo często wykorzystywane w kuchni przede wszystkim do dań wytrawnych. Tymczasem przy odpowiedniej obróbce może stanowić również podstawę różnorodnych deserów.

więcej »

Seromakowiec z morelami

2019-11-21

Szukając pomysłów na desery i ciasta, które mogłyby wzbogacić świąteczny stół, często zwracamy się ku klasycznym przepisom. Makowce i serniki to uniwersalne propozycje, które spotykają się z uznaniem wielu osób. A gdyby tak w jednym wydaniu połączyć smaki tych dwóch ciast?

więcej »

Pasztet wegetariański

2019-11-21

Pasztet dzięki swojej delikatnej, mielonej konsystencji lubiany jest zarówno przez dzieci, jak i dorosłych. Z reguły przyrządzany jest z mięsa, podrobów, drobiu, czy dziczyzny i dla urozmaicenia wzbogacany różnorodnymi dodatkami – warzywami, czy jajkiem.

więcej »

Pasta z dyni, papryki i suszonych pomidorów

2019-11-21

Ciepłe, aromatyczne i rozpływające się w ustach drożdżówki to świetny pomysł na śniadanie, czy urozmaicenie filiżanki gorącej kawy. Przygotowując je na bazie mąki orkiszowej, możemy zmienić znaną wszystkim tradycyjną wersję bułeczek z dodatkiem sera i rodzynek, w pożywny i wartościowy posiłek.

więcej »
Listopad w warszawskiej Galerii Klif pełen tradycyjnych smaków  i wyjątkowych okazji!

Listopad w warszawskiej Galerii Klif pełen tradycyjnych smaków i wyjątkowych okazji!

2019-11-20

W poszukiwaniu unikatowych produktów Galeria Klif w Warszawie stawia zarówno na modowe okazje, jak i tradycyjne smaki dostarczane prosto od lokalnych rzemieślników.

więcej »

Wyszukiwarka:

Ostatnio dodane artykuły:

Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice
Typ mąki wpływa na jej zastosowanie w kuchni. Dlatego, na przykład, delikatne mąki niskiego typu doskonale sprawdzą się przy lekkich wypiekach, takich jak ciasta, biszkopty, naleśniki, a nawet pierogi. Przykładem takiej mąki może być wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice.

Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu
Szafy chłodnicze to podstawowe wyposażenie każdego lokalu gastronomicznego, sklepu spożywczego czy punktu handlowego, w którym konieczne jest przechowywanie żywności w kontrolowanej temperaturze.

Kamis inspiruje i wprowadza nowość na rynek
W odpowiedzi na codzienny pośpiech KAMIS wprowadza serię „Przepis na…”. Osiem produktów z przyprawami, ziołami oraz prostymi przepisami pozwala na szybkie przygotowanie pysznych dań, które oszczędzają czas, nie rezygnując z jakości posiłków.

Jak wybrać profesjonalną odzież gastronomiczną dla HoReCa? Praktyczne porady dla branży spożywczej
Branża HoReCa to świat, w którym detale tworzą całość. Od smaku potraw po wygląd personelu – wszystko musi grać. Profesjonalna odzież gastronomiczna to nie tylko estetyka, ale także komfort, higiena i bezpieczeństwo.

Kolejna kawiarnia Starbucks już otwarta
W tym roku Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.

więcej »

Najczęściej czytane artykuły:

Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu
Szafy chłodnicze to podstawowe wyposażenie każdego lokalu gastronomicznego, sklepu spożywczego czy punktu handlowego, w którym konieczne jest przechowywanie żywności w kontrolowanej temperaturze.

Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice
Typ mąki wpływa na jej zastosowanie w kuchni. Dlatego, na przykład, delikatne mąki niskiego typu doskonale sprawdzą się przy lekkich wypiekach, takich jak ciasta, biszkopty, naleśniki, a nawet pierogi. Przykładem takiej mąki może być wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice.

więcej »
Regulamin, Polityka Prywatności i Polityka Cookies Grupy Kafito