Zdrowa żywność - poradnik o zdrowiu

Artykuły prasowe

Ciasto kokosowo-migdałowe

2019-12-02

Delikatny biszkopt przełożony kremową masą to doskonały dodatek do popołudniowej kawy czy herbaty z przyjaciółmi. Tort w klasycznej kokosowo-migdałowej odsłonie przełamany kwaskową nutą.

więcej »
Świąteczny niezbędnik HELIO

Świąteczny niezbędnik HELIO

2019-11-30

Oczekiwanie na święta nabierze smaku i barw, gdy w naszej kuchni zagoszczą świąteczne must have produkty HELIO, które pomogą nam w prosty, szybki, a efektowny sposób wyczarować wszystkie niezbędne, tradycyjne potrawy na Wigilię i Boże Narodzenie...

więcej »
Masa świątecznych inspiracji HELIO!

Masa świątecznych inspiracji HELIO!

2019-11-29

Święta zbliżają się wielkimi krokami, dlatego wrzuć na luz, z HELIO wszystko Ci się uda!

więcej »
JAK MIEĆ PEWNOŚĆ, ŻE TO, CO JEMY, JEST BEZPIECZNE

JAK MIEĆ PEWNOŚĆ, ŻE TO, CO JEMY, JEST BEZPIECZNE

2019-11-29

Wybór tego, co jemy, ma ogromny wpływ na nasze samopoczucie – to oczywiste. Ten wybór zaczyna się już podczas zakupów. Czy możemy zaufać temu, co jest na sklepowych półkach i jakie zagrożenia „czyhają” w produktach spożywczych rozmawiamy z Małgorzatą Krzepkowską – ekspertką firmy J.S. Hamilton.

więcej »
Łowca traci koszulkę lidera

Łowca traci koszulkę lidera

2019-11-29

W ciągu ostatnich dwóch lat, statystyczny polski konsument diametralnie zmienił motywacje dotyczące swoich decyzji zakupowych. Kiedyś głównym „wabikiem” przyciągającym Polaków do sklepów były promocje. Dziś konsumenci podchodzą do nich bardziej ostrożnie, co widać w wynikach najnowszych badań.

więcej »
ZAMIEŃ UPRAWĘ PŁUŻNĄ NA PASOWĄ, A ODWRACANIE GLEBY NA SPULCHNIANIE TYLKO JEJ WĄSKICH PASÓW

ZAMIEŃ UPRAWĘ PŁUŻNĄ NA PASOWĄ, A ODWRACANIE GLEBY NA SPULCHNIANIE TYLKO JEJ WĄSKICH PASÓW

2019-11-28

Rolnicy coraz częściej rezygnują z tradycyjnej płużnej oraz bezpłużnej uprawy roli i sięgają po innowacyjne technologie w zakresie polowej produkcji roślinnej, w tym Mzuri Pro-Til

więcej »
JAK PRZYGOTOWAĆ ROŚLINY NA ZIMĘ, BY WIOSNĄ CIESZYĆ SIĘ PIĘKNYMI PLONAMI?

JAK PRZYGOTOWAĆ ROŚLINY NA ZIMĘ, BY WIOSNĄ CIESZYĆ SIĘ PIĘKNYMI PLONAMI?

2019-11-27

Choć zbiory roślin okopowych czy kukurydzy oraz uprawki przedsiewne są już zakończone, nie oznacza to końca pracy. Jeszcze przed zimą należy odpowiednio zadbać o pole, by na wiosnę cieszyć się pięknymi i zdrowymi plonami.

więcej »

Przedstawiciele Unii Owocowej i Związku Sadowników RP na targach WOP w Dubaju

2019-11-27

Reprezentacja Stowarzyszenia Polskich Dystrybutorów Owoców i Warzyw „Unia Owocowa” oraz Związku Sadowników RP w ramach kampanii promocyjnej „Siła smaku, witamin i kolorów. Poznaj jakość jabłek z Europy” uczestniczyła w targach WOP Dubai (World of Perishables) Expo w dniach 12 – 14 listopada br.

więcej »
Przygotowania do świąt z Majonezem Kieleckim

Przygotowania do świąt z Majonezem Kieleckim

2019-11-26

Kiedy za oknami ubywa dnia a przybywa nocy i kiedy słupki rtęci lecą w dół – w sposób naturalny pojawia się w nas apetyt na coś treściwego, dobrze doprawionego, z kremowym sosem, a najlepiej pod majonezową pierzynką!

więcej »

Jakie zmiany w branży handlowej

2019-11-26

O tym, czego możemy się spodziewać w najbliższych miesiącach w handlu, mówi TOMASZ SAK, dyrektor handlowy Kolportera:

więcej »

Wyszukiwarka:

Ostatnio dodane artykuły:

Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.

Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice
Typ mąki wpływa na jej zastosowanie w kuchni. Dlatego, na przykład, delikatne mąki niskiego typu doskonale sprawdzą się przy lekkich wypiekach, takich jak ciasta, biszkopty, naleśniki, a nawet pierogi. Przykładem takiej mąki może być wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice.

Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu
Szafy chłodnicze to podstawowe wyposażenie każdego lokalu gastronomicznego, sklepu spożywczego czy punktu handlowego, w którym konieczne jest przechowywanie żywności w kontrolowanej temperaturze.

Kamis inspiruje i wprowadza nowość na rynek
W odpowiedzi na codzienny pośpiech KAMIS wprowadza serię „Przepis na…”. Osiem produktów z przyprawami, ziołami oraz prostymi przepisami pozwala na szybkie przygotowanie pysznych dań, które oszczędzają czas, nie rezygnując z jakości posiłków.

Jak wybrać profesjonalną odzież gastronomiczną dla HoReCa? Praktyczne porady dla branży spożywczej
Branża HoReCa to świat, w którym detale tworzą całość. Od smaku potraw po wygląd personelu – wszystko musi grać. Profesjonalna odzież gastronomiczna to nie tylko estetyka, ale także komfort, higiena i bezpieczeństwo.

więcej »

Najczęściej czytane artykuły:

Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.

więcej »
Regulamin, Polityka Prywatności i Polityka Cookies Grupy Kafito