Zdrowa żywność - poradnik o zdrowiu

Artykuły prasowe

Pierogi w roli głównej

Pierogi w roli głównej

2019-12-17

Wonton i Jiaozi to najpopularniejsze pierogi w Chinach, z kolei w Hiszpanii prym wiodą emparady. Włosi natomiast stawiają na ravioli a Litwini na kołduny. Jako, że święta Bożego Narodzenia już niebawem, już teraz warto zastanowić się na jakie pierogi postawić w tym magicznym okresie.

więcej »

Organizacje i stowarzyszenia producentów wsparciem dla rolników

2019-12-16

Według raportu opublikowanego pod koniec października przez Arcadia International E.E.I.G., Ernst & Young (EY) i niezależnych ekspertów[1], organizacje skupiające producentów działają korzystnie na funkcjonowanie sektora rolnego.

więcej »
Świąteczne ciasteczka z masami HELIO

Świąteczne ciasteczka z masami HELIO

2019-12-15

Zapach bakaliowych wypieków unoszący się w całym domu to znak, że święta zbliżają się wielkimi krokami…

więcej »
KUKURYDZA – NIEOCENIONA ROŚLINA W ROLNICTWIE

KUKURYDZA – NIEOCENIONA ROŚLINA W ROLNICTWIE

2019-12-13

Jedną z trzech najważniejszych roślin uprawnych na świecie, obok pszenicy i ryżu, jest kukurydza. Wykorzystywana głównie na cele pastewne, spożywcze, a także jako surowiec przemysłowy i energetyczny.

więcej »
Kolor roku 2020, czyli Classic Blue w żywności

Kolor roku 2020, czyli Classic Blue w żywności

2019-12-13

Classic Blue to jak ogłosił Pantone Color Institute kolor roku 2020. Niebo krótko po zapadnięciu zmroku – to tylko jedno z założeń określających tę barwę symbolizującą jednocześnie wodę w oceanie tuż przed deszczem, spokój, pewność siebie oraz stabilizację.

więcej »
Wielka 6 trendów żywieniowych- czyli co i jak będziemy jeść w 2020 roku?

Wielka 6 trendów żywieniowych- czyli co i jak będziemy jeść w 2020 roku?

2019-12-13

Świadomy konsumpcjonizm po raz kolejny znajdzie się w centrum trendów w przyszłym roku - konsumenci nadal będą stawiać na pierwszym miejscu własne zdrowie. To jednak nie wszystko. Jakie inne trendy dotyczące odżywania zaskoczą nas w 2020 roku? Zdradzamy poniżej.

więcej »
Świąteczne historie – moc bakalii HELIO

Świąteczne historie – moc bakalii HELIO

2019-12-11

Dom wypełniony cudownym zapachem bakaliowych specjałów, makowych wypieków czy aromatycznym kompotem z suszonych owoców… to sekret smakowitych świąt, ale też bożonarodzeniowa tradycja, w którą doskonale wpisują się bakalie HELIO.

więcej »
Podkreśl smak świątecznych potraw wyrazistym dodatkiem

Podkreśl smak świątecznych potraw wyrazistym dodatkiem

2019-12-11

Mówi się, że przynosi szczęście oraz zdrowie. Intensywność smaku sprawia, że trudno go nie poczuć… Poza tym, co nie każdy pamięta, należy do rodziny kapustowatych.

więcej »
Fundacja UNAWEZA Martyny Wojciechowskiej i Frisco.pl wspólnie  pomogą kobietom na święta!

Fundacja UNAWEZA Martyny Wojciechowskiej i Frisco.pl wspólnie pomogą kobietom na święta!

2019-12-09

Frisco.pl po raz kolejny zaprasza klientów do wzięcia udziału w akcji dobroczynnej „Kupując pomagasz”. Mechanizm jest bardzo prosty – wystarczy do 24 grudnia kupić jeden z produktów oznaczonych symbolem „Kupując pomagasz”, a drugi taki sam zostanie przekazany potrzebującym.

więcej »
Święta o smaku bakalii HELIO!

Święta o smaku bakalii HELIO!

2019-12-08

By wyczarować magiczny klimat świąt, wystarczy masa kulinarnych inspiracji HELIO i świąteczne przeboje HELIO, które w szybkim tempie pomogą nam skomponować wyjątkowe, bo bakaliowe święta Bożego Narodzenia.

więcej »

Wyszukiwarka:

Ostatnio dodane artykuły:

Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice
Typ mąki wpływa na jej zastosowanie w kuchni. Dlatego, na przykład, delikatne mąki niskiego typu doskonale sprawdzą się przy lekkich wypiekach, takich jak ciasta, biszkopty, naleśniki, a nawet pierogi. Przykładem takiej mąki może być wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice.

Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu
Szafy chłodnicze to podstawowe wyposażenie każdego lokalu gastronomicznego, sklepu spożywczego czy punktu handlowego, w którym konieczne jest przechowywanie żywności w kontrolowanej temperaturze.

Kamis inspiruje i wprowadza nowość na rynek
W odpowiedzi na codzienny pośpiech KAMIS wprowadza serię „Przepis na…”. Osiem produktów z przyprawami, ziołami oraz prostymi przepisami pozwala na szybkie przygotowanie pysznych dań, które oszczędzają czas, nie rezygnując z jakości posiłków.

Jak wybrać profesjonalną odzież gastronomiczną dla HoReCa? Praktyczne porady dla branży spożywczej
Branża HoReCa to świat, w którym detale tworzą całość. Od smaku potraw po wygląd personelu – wszystko musi grać. Profesjonalna odzież gastronomiczna to nie tylko estetyka, ale także komfort, higiena i bezpieczeństwo.

Kolejna kawiarnia Starbucks już otwarta
W tym roku Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.

więcej »

Najczęściej czytane artykuły:

Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu
Szafy chłodnicze to podstawowe wyposażenie każdego lokalu gastronomicznego, sklepu spożywczego czy punktu handlowego, w którym konieczne jest przechowywanie żywności w kontrolowanej temperaturze.

Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice
Typ mąki wpływa na jej zastosowanie w kuchni. Dlatego, na przykład, delikatne mąki niskiego typu doskonale sprawdzą się przy lekkich wypiekach, takich jak ciasta, biszkopty, naleśniki, a nawet pierogi. Przykładem takiej mąki może być wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice.

więcej »
Regulamin, Polityka Prywatności i Polityka Cookies Grupy Kafito