Zdrowa żywność - poradnik o zdrowiu

Artykuły prasowe

Lekkie dania. Jak je przygotować?

Lekkie dania. Jak je przygotować?

2020-01-21

Karnawał to czas kulinarnych pokus, a także realizacji noworocznych postanowień. Lekka dieta, lekkie dania – nic trudnego i nic smaczniejszego, jeśli do procesu przyrządzania zaprosimy Majonez Kielecki lekki.

więcej »

X EDYCJA TARGÓW SADOWNICTWA I WARZYWNICTWA TSW 2020 – PODSUMOWANIE SADOWNICZEGO FORUM EKONOMICZNEGO

2020-01-20

W ubiegłą środę i czwartek (14-15 stycznia) odbyły się jubileuszowe Targi Sadownictwa i Warzywnictwa. Są to jedne z największych specjalistycznych wystaw ogrodniczych w Europie Środkowo-Wschodniej.

więcej »
Świętuj z HELIO Dzień Popcornu!

Świętuj z HELIO Dzień Popcornu!

2020-01-17

19 stycznia obchodzimy Dzień Popcornu! Solony, maślany, karmelowy z cynamonem, popcorn bez tłuszczu i soli, pikantny… a nawet mega ostry! :-) Wybierz swoją ulubioną przekąskę HELIO i świętuj ze smakiem dzień prażonej kukurydzy ;-)

więcej »

Nowość prosto z południa w restauracjach MAX Premium Burgers!

2020-01-17

Już 16 stycznia do polskich restauracji szwedzkiej sieci MAX trafi pierwsza sezonowa nowość.

więcej »

MAX Premium Burgers wkrótce w Złotych Tarasach!

2020-01-17

Już 22 stycznia br. w centrum handlowym Złote Tarasy otwarta zostanie kolejna restauracja szwedzkiej sieci restauracji MAX Premium Burgers.

więcej »
Polscy producenci żywności przygotowują się do XXXV certyfikacji żywności

Polscy producenci żywności przygotowują się do XXXV certyfikacji żywności

2020-01-17

Nowy rok to nowe wyzwania, także dla przedsiębiorstw związanych z segmentem spożywczym. Jedno natomiast jest niezmienne, certyfikacje żywności organizowane przez Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie” już od 2011 roku.

więcej »
Familijne w akcji „Start do nart” z Radiem Zet

Familijne w akcji „Start do nart” z Radiem Zet

2020-01-16

Marka Familijne stawia na aktywną komunikację w kontekście ferii zimowych. Od 17 stycznia, przez 6 tygodni, jako sponsor akcji „Start do nart” z Radiem Zet, będzie towarzyszyć rodzinom na stokach w 6 popularnych zimowych miejscowościach.

więcej »
Daktyle Deglet Nour - TRENDY HEALTHY PRZEKĄSKA od HELIO Natura

Daktyle Deglet Nour - TRENDY HEALTHY PRZEKĄSKA od HELIO Natura

2020-01-14

Co będziemy jeść w 2020? Zdrowe przekąski… naturalnie! Owoce suszone, orzechy i nasiona HELIO Natura to w 100% naturalne bakalie bez konserwantów, które najlepiej zadbają o nasze zdrowie w nadchodzącym roku.

więcej »

Bakalie Kresto – zdrowe smaki w polskiej kuchni

2020-01-14

Idealnie sprawdzają się jako tradycyjny dodatek do ciast i deserów, świetnie uzupełniają dania obiadowe oraz pożywne śniadania, a do tego są zdrową i pyszną przekąską podczas aktywnego dnia.

więcej »

Indyk – pierwsze mięso dla dziecka

2020-01-14

Okres między 17 a 26 tygodniem życia dziecka, kiedy to pierwszy raz otrzymuje ono posiłki inne niż mleko mamy czy mleko modyfikowane, jest wyjątkowy dla całej rodziny.

więcej »

Wyszukiwarka:

Ostatnio dodane artykuły:

Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice
Typ mąki wpływa na jej zastosowanie w kuchni. Dlatego, na przykład, delikatne mąki niskiego typu doskonale sprawdzą się przy lekkich wypiekach, takich jak ciasta, biszkopty, naleśniki, a nawet pierogi. Przykładem takiej mąki może być wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice.

Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu
Szafy chłodnicze to podstawowe wyposażenie każdego lokalu gastronomicznego, sklepu spożywczego czy punktu handlowego, w którym konieczne jest przechowywanie żywności w kontrolowanej temperaturze.

Kamis inspiruje i wprowadza nowość na rynek
W odpowiedzi na codzienny pośpiech KAMIS wprowadza serię „Przepis na…”. Osiem produktów z przyprawami, ziołami oraz prostymi przepisami pozwala na szybkie przygotowanie pysznych dań, które oszczędzają czas, nie rezygnując z jakości posiłków.

Jak wybrać profesjonalną odzież gastronomiczną dla HoReCa? Praktyczne porady dla branży spożywczej
Branża HoReCa to świat, w którym detale tworzą całość. Od smaku potraw po wygląd personelu – wszystko musi grać. Profesjonalna odzież gastronomiczna to nie tylko estetyka, ale także komfort, higiena i bezpieczeństwo.

Kolejna kawiarnia Starbucks już otwarta
W tym roku Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.

więcej »

Najczęściej czytane artykuły:

Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu
Szafy chłodnicze to podstawowe wyposażenie każdego lokalu gastronomicznego, sklepu spożywczego czy punktu handlowego, w którym konieczne jest przechowywanie żywności w kontrolowanej temperaturze.

Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice
Typ mąki wpływa na jej zastosowanie w kuchni. Dlatego, na przykład, delikatne mąki niskiego typu doskonale sprawdzą się przy lekkich wypiekach, takich jak ciasta, biszkopty, naleśniki, a nawet pierogi. Przykładem takiej mąki może być wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice.

więcej »
Regulamin, Polityka Prywatności i Polityka Cookies Grupy Kafito