Zdrowa żywność - poradnik o zdrowiu

Artykuły prasowe

Netto z międzynarodową nagrodą European Private Label Awards 2020 dla marki własnej Lovena

Netto z międzynarodową nagrodą European Private Label Awards 2020 dla marki własnej Lovena

2020-02-04

Bambusowe bawełniane patyczki higieniczne marki własnej Lovena, dostępne w sieci handlowej Netto, zwyciężyły w międzynarodowym konkursie European Private Label Awards 2020.

więcej »

Piekarnia Baton debiutuje w Zielonych Arkadach

2020-02-03

W Zielonych Arkadach otwarto Dom Chleba Baton, który charakteryzują wypieki, będące połączeniem tradycyjnych i naturalnych smaków z nowoczesną technologią. Lokal w Zielonych Arkadach to pierwszy sklep lokalnej piekarni w centrum handlowym w Bydgoszczy.

więcej »
„2 Miliony Grześków do wygrania” w loterii marki

„2 Miliony Grześków do wygrania” w loterii marki

2020-02-03

Aż dwa miliony wafelków Grześki można wygrać w loterii marki, która startuje 1 lutego br. To już druga edycja akcji promocyjnej, opartej na mechanizmie instant win, która w ubiegłym roku cieszyła się ogromną popularnością wśród konsumentów.

więcej »
Czosnkowa nuta w delikatnych potrawach

Czosnkowa nuta w delikatnych potrawach

2020-01-31

Lekkie dania i delikatne smaki. Z nutą słodyczy, cytrusów, ziół albo czosnku. Na liście chętnie przyrządzanych i jeszcze chętniej jedzonych przekąsek znajdziemy grillowaną pierś z kurczaka lub indyka – podawaną jako gyros na chlebie pita albo jako składnik wiosennej, wielowarzywnej sałatki.

więcej »
Masy krówkowe HELIO #bezolejupalmowego

Masy krówkowe HELIO #bezolejupalmowego

2020-01-31

1 luty to Międzynarodowy Dzień Bez Oleju Palmowego, zainicjowany w celu zaprzestania masowej produkcji oleju palmowego. Warto zapisać sobie tę datę w kalendarzu i zastanowić się, co możemy zrobić dla ochrony naszego zdrowia i… środowiska naturalnego.

więcej »
Olej palmowy. O co ten raban?

Olej palmowy. O co ten raban?

2020-01-31

1 lutego obchodzimy dzień bez oleju palmowego. Według raportu Frost & Sullivan w Polsce na jednego mieszkańca przypada aż 9,8 kilograma tego tłuszczu rocznie. Jest to najczęściej wykorzystywany olej roślinny na świecie, wg szacunków FAO wynika, że do roku 2050 popyt na ten surowiec (...)

więcej »
Naturalnie wegańskie pasty od Frutavity

Naturalnie wegańskie pasty od Frutavity

2020-01-31

Zdrowe przekąski coraz bardziej zapełniają pułki sklepowe. Świadomość klientów rośnie. Szukają produktów z naturalnym składem, czystą etykietą i możliwie najmniej przetworzone.

więcej »
Co będzie modne w 2020 roku? Branżowe trendy według PizzaPortal.pl

Co będzie modne w 2020 roku? Branżowe trendy według PizzaPortal.pl

2020-01-31

Dania z konopi indyjskich na stałe zagoszczą w kawiarniach i restauracjach, na popularności zyskają alternatywne produkty dla mleka czy mięsa oraz mąka kokosowa i z ciecierzycy – wynika z prognoz analityków rynku . Co jeszcze będzie modne w 2020 roku? Wszystkie rozwiązania (...)

więcej »

Bakalie Kresto – zdrowe smaki w polskiej kuchni

2020-01-30

Idealnie sprawdzają się jako tradycyjny dodatek do ciast i deserów, świetnie uzupełniają dania obiadowe oraz pożywne śniadania, a do tego są zdrową i pyszną przekąską podczas aktywnego dnia.

więcej »
OLE! Oliwki z pastą paprykową zielone - odkryj niesamowity smak!

OLE! Oliwki z pastą paprykową zielone - odkryj niesamowity smak!

2020-01-30

Rozpocznij rok niebanalnym smakiem Oliwek zielonych z pastą paprykową OLE!, które zamknęliśmy w słoiczku o pojemności 240 ml.

więcej »

Wyszukiwarka:

Ostatnio dodane artykuły:

Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice
Typ mąki wpływa na jej zastosowanie w kuchni. Dlatego, na przykład, delikatne mąki niskiego typu doskonale sprawdzą się przy lekkich wypiekach, takich jak ciasta, biszkopty, naleśniki, a nawet pierogi. Przykładem takiej mąki może być wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice.

Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu
Szafy chłodnicze to podstawowe wyposażenie każdego lokalu gastronomicznego, sklepu spożywczego czy punktu handlowego, w którym konieczne jest przechowywanie żywności w kontrolowanej temperaturze.

Kamis inspiruje i wprowadza nowość na rynek
W odpowiedzi na codzienny pośpiech KAMIS wprowadza serię „Przepis na…”. Osiem produktów z przyprawami, ziołami oraz prostymi przepisami pozwala na szybkie przygotowanie pysznych dań, które oszczędzają czas, nie rezygnując z jakości posiłków.

Jak wybrać profesjonalną odzież gastronomiczną dla HoReCa? Praktyczne porady dla branży spożywczej
Branża HoReCa to świat, w którym detale tworzą całość. Od smaku potraw po wygląd personelu – wszystko musi grać. Profesjonalna odzież gastronomiczna to nie tylko estetyka, ale także komfort, higiena i bezpieczeństwo.

Kolejna kawiarnia Starbucks już otwarta
W tym roku Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.

więcej »

Najczęściej czytane artykuły:

Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu
Szafy chłodnicze to podstawowe wyposażenie każdego lokalu gastronomicznego, sklepu spożywczego czy punktu handlowego, w którym konieczne jest przechowywanie żywności w kontrolowanej temperaturze.

Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice
Typ mąki wpływa na jej zastosowanie w kuchni. Dlatego, na przykład, delikatne mąki niskiego typu doskonale sprawdzą się przy lekkich wypiekach, takich jak ciasta, biszkopty, naleśniki, a nawet pierogi. Przykładem takiej mąki może być wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice.

więcej »
Regulamin, Polityka Prywatności i Polityka Cookies Grupy Kafito