Zdrowa żywność - poradnik o zdrowiu

Artykuły prasowe

Złote Laury dla HELIO

Złote Laury dla HELIO

2020-03-03

Zaufana marka HELIO po raz kolejny została doceniona przez polskich konsumentów w prestiżowym plebiscycie, otrzymując dwa Złote Laury w kategoriach: BAKALIE oraz DODATKI DO CIAST.

więcej »

Polacy coraz chętniej zamawiają online. Wyniki najnowszego raportu PizzaPortal.pl

2020-03-03

Do 2025 roku rynek zamówień jedzenia online wzrośnie ponad czterokrotnie. Pod koniec br. jego wartość wyniesie blisko 1,8 mld zł – wynika z najnowszego raportu PizzaPortal.pl „Klikasz i jesz. Raport o rynku dostaw jedzenia w Polsce 2019”.

więcej »
Przepis: Mini pizze z Pasteną – pastą z suszonych pomidorów OLE!, pieczarkami oraz rukolą.

Przepis: Mini pizze z Pasteną – pastą z suszonych pomidorów OLE!, pieczarkami oraz rukolą.

2020-03-03

Przepis: Mini pizze z Pasteną – pastą z suszonych pomidorów OLE!, pieczarkami oraz rukolą.

więcej »
OLE! Pastena pasta z suszonych pomidorów – słoiczek niezwykłego  smaku i aromatu w Twojej kuchni!

OLE! Pastena pasta z suszonych pomidorów – słoiczek niezwykłego smaku i aromatu w Twojej kuchni!

2020-03-03

Poszukujesz niebanalnego dodatku do swoich ulubionych dań? Chcesz podkreślić ich niezwykły smak przy pomocy warzywnych produktów? Pastena – z suszonych pomidorów OLE! to świetny wybór, który Tobie i Twoim bliskim dostarczy wielu przyjemnych, nieznanych dotąd smakowych doznań.

więcej »

Polacy kochają standardowe smaki. Co króluje na rynku FMCG?

2020-03-02

Lato zbliża się do nas coraz większymi krokami. Co za tym idzie będziemy spożywać coraz więcej naszych ulubionych mrożonych łakoci! Według badania Kantar na zlecenie LOTTE Wedel, Polacy zjadają w ciągu roku 5,5 kilograma lodów. Jakie smaki królują w polskich zamrażarkach?

więcej »

Wielozadaniowe płatki drożdżowe, czyli „wegański parmezan” od firmy Orzeszek

2020-02-27

Osoby będące na diecie wegańskiej sięgają po nie coraz częściej. Są źródłem witamin z grupy B, wzbogacają dania w białko i charakteryzują się serowo-orzechowym smakiem. Mowa o płatkach drożdżowych od firmy Orzeszek.

więcej »
Produkty spożywcze, które pozwolą przetrwać grypę i przeziębienie

Produkty spożywcze, które pozwolą przetrwać grypę i przeziębienie

2020-02-27

Pierwsze miesiące roku to doskonały czas na rozwój wszelkiego rodzaju gryp i przeziębień. Każdego dnia jesteśmy narażeni na infekcje, szczególnie kiedy pogoda nie pozwala jednoznacznie określić wytycznych dotyczących ubioru.

więcej »
Czereśniowy smak lata o każdej porze roku!

Czereśniowy smak lata o każdej porze roku!

2020-02-26

W linii bakalii bez konserwantów HELIO Natura pojawiła się kolejna SUPER NOWOŚĆ 2020: naturalnie suszone, nie kandyzowane – Czereśnie HELIO Natura!

więcej »

Maślane orkiszowe bułeczki z nasionami

2020-02-25

Świeże, pachnące i jeszcze lekko ciepłe drożdżowe bułeczki to świetny sposób na przepyszną kolację czy śniadanie. Z dodatkiem konfitur domowej roboty i szklanką ciepłego kakao będą pobudzać nasze podniebienie i przypominać smaki dzieciństwa.

więcej »

Fit sałatka z grillowanym indykiem

2020-02-25

Sałatka to doskonała propozycja na lekki posiłek lub przekąskę, zwłaszcza dla osób dbających o linię. Wzbogacając warzywa w mięsne dodatki, grzanki oraz ziarna stworzymy zbilansowane, lekkostrawne danie zawierające wszystkie niezbędne do organizmu składniki.

więcej »

Wyszukiwarka:

Ostatnio dodane artykuły:

Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice
Typ mąki wpływa na jej zastosowanie w kuchni. Dlatego, na przykład, delikatne mąki niskiego typu doskonale sprawdzą się przy lekkich wypiekach, takich jak ciasta, biszkopty, naleśniki, a nawet pierogi. Przykładem takiej mąki może być wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice.

Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu
Szafy chłodnicze to podstawowe wyposażenie każdego lokalu gastronomicznego, sklepu spożywczego czy punktu handlowego, w którym konieczne jest przechowywanie żywności w kontrolowanej temperaturze.

Kamis inspiruje i wprowadza nowość na rynek
W odpowiedzi na codzienny pośpiech KAMIS wprowadza serię „Przepis na…”. Osiem produktów z przyprawami, ziołami oraz prostymi przepisami pozwala na szybkie przygotowanie pysznych dań, które oszczędzają czas, nie rezygnując z jakości posiłków.

Jak wybrać profesjonalną odzież gastronomiczną dla HoReCa? Praktyczne porady dla branży spożywczej
Branża HoReCa to świat, w którym detale tworzą całość. Od smaku potraw po wygląd personelu – wszystko musi grać. Profesjonalna odzież gastronomiczna to nie tylko estetyka, ale także komfort, higiena i bezpieczeństwo.

Kolejna kawiarnia Starbucks już otwarta
W tym roku Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.

więcej »

Najczęściej czytane artykuły:

Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu
Szafy chłodnicze to podstawowe wyposażenie każdego lokalu gastronomicznego, sklepu spożywczego czy punktu handlowego, w którym konieczne jest przechowywanie żywności w kontrolowanej temperaturze.

Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice
Typ mąki wpływa na jej zastosowanie w kuchni. Dlatego, na przykład, delikatne mąki niskiego typu doskonale sprawdzą się przy lekkich wypiekach, takich jak ciasta, biszkopty, naleśniki, a nawet pierogi. Przykładem takiej mąki może być wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice.

więcej »
Regulamin, Polityka Prywatności i Polityka Cookies Grupy Kafito