Artykuły prasowe
Żywieniowa harmonia na talerzu w 3 krokach
Zastosowanie odpowiednich proporcji i harmonii to uniwersalna zasada, także w kontekście codziennej diety – dzieci, osób dorosłych i seniorów. Tę równowagę powinien odzwierciedlać jadłospis, zawierający odpowiednie grupy produktów. Dlaczego harmonia w codziennej diecie ma aż takie znaczenie?
Zrównoważony rozwój, jakość i bezpieczeństwo – najczęściej poruszane tematy na tegorocznych targac
Europejskie owoce znane są przede wszystkim z najwyższej jakości oraz wysokich standardów produkcji, zbiorów i handlu. Dzięki temu europejscy producenci zyskują przewagę w przyciąganiu wymagających partnerów biznesowych i konsumentów, zarówno z krajów europejskich, jak i rynku światowym.
Musztardowe inspiracje
Musztarda Kielecka to pyszny dodatek do mięs, wędlin, ryb, jaj oraz warzyw. Inspiruje możliwościami i uwodzi smakiem. Ten zaś może być zarówno delikatny i lekko ziołowy – z czego słynie Musztarda Kielecka kremska, jak również intensywnie pikantny, o czym wiedzą wielbiciele sarepskiej.
Wielkanocne must have – apetyczny żurek w chlebie od Appetity
Żurek jest jedną z podstawowych potraw, która gości na stołach Polaków w okresie Wielkanocy. Bez niego wiele osób nie wyobraża sobie prawdziwego, tradycyjnego wielkanocnego śniadania.
Dwa nowe smaki Lecha Free 0,0%
Lech Free 0,0%, marka numer jeden wśród piw bezalkoholowych, ponownie zaskakuje wszystkich wymagających konsumentów! Bezalkoholowy lager, dołącza do swojego portfolio dwie nowe propozycje smakowe - Lech Free 0,0% Marakuja i Melon oraz Lech Free 0,0% Ananas i Guawa.
Oszczędzanie przez gotowanie: lista zakupów, gaz pod szkłem, planowanie jadłospisu
Słynne powiedzenie „zastaw się, a postaw się” mocno wpisało się w naszą mentalność. Kuszą nas pożyczki, by realizować marzenia, co widać zwłaszcza w okresie przedświątecznym.
Zainspiruj się kulinarnie i przygotuj menu na Wielkanoc
Na horyzoncie widać już Wielkanoc, ale wciąż jest czas, aby przygotować specjały na te wyjątkowe święta. W tym szczególnym okresie na polskich stołach najpewniej zagości mnóstwo mniej lub bardziej tradycyjnych potraw.
Konsumenci stworzą nowy smak Jeżyków w konkursie „Uwielbiam JE!”
Marka Jeżyki zaprasza konsumentów do zabawy w wykreowanie nowego smaku ciastek. W konkursie, który wystartował 2 marca br. pod hasłem „Uwielbiam JE! Tworzę JE! Wygrywam!”, każdy może stworzyć własny smak ciastek Jeżyki, a przy okazji zdobyć nawet 10 tys. złotych oraz limitowane, autorskie czapki.
„Guseppe, pizza Italiana!” - akcja Dr. Oetkera na TikToku
Mini serial o pizzy Guseppe stworzony przez 14 tiktokowych twórców dotarł do milionów młodych fanów. Akcja Dr. Oetkera przeprowadzona przez agencję DDOB miała 4,4 miliona wyświetleń organicznych i 1,8 miliona wyświetleń instastories.
Kanapeczki z Cebulką złotą marynowaną OLE!
Kanapeczki z Cebulką złotą marynowaną OLE!
Wyszukiwarka:
Ostatnio dodane artykuły:
Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.
Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice
Typ mąki wpływa na jej zastosowanie w kuchni. Dlatego, na przykład, delikatne mąki niskiego typu doskonale sprawdzą się przy lekkich wypiekach, takich jak ciasta, biszkopty, naleśniki, a nawet pierogi. Przykładem takiej mąki może być wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice.
Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu
Szafy chłodnicze to podstawowe wyposażenie każdego lokalu gastronomicznego, sklepu spożywczego czy punktu handlowego, w którym konieczne jest przechowywanie żywności w kontrolowanej temperaturze.
Kamis inspiruje i wprowadza nowość na rynek
W odpowiedzi na codzienny pośpiech KAMIS wprowadza serię „Przepis na…”. Osiem produktów z przyprawami, ziołami oraz prostymi przepisami pozwala na szybkie przygotowanie pysznych dań, które oszczędzają czas, nie rezygnując z jakości posiłków.
Jak wybrać profesjonalną odzież gastronomiczną dla HoReCa? Praktyczne porady dla branży spożywczej
Branża HoReCa to świat, w którym detale tworzą całość. Od smaku potraw po wygląd personelu – wszystko musi grać. Profesjonalna odzież gastronomiczna to nie tylko estetyka, ale także komfort, higiena i bezpieczeństwo.
Najczęściej czytane artykuły:
Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.