Zdrowa żywność - poradnik o zdrowiu

Artykuły prasowe

Poczuj smak wakacji z nowym Lechem Shandy Spritz

Poczuj smak wakacji z nowym Lechem Shandy Spritz

2020-03-31

Na zbliżający się sezon letni Lech Shandy powraca z nowym wariantem połączenia piwa i lemoniady. Oryginalny Lech Shandy Spritz o smaku popularnego włoskiego drinka, to idealna propozycja dla wszystkich, którzy już teraz pragną poczuć smak wakacji!

więcej »
Pomysł na apetyczne przekąski w ciągu dnia

Pomysł na apetyczne przekąski w ciągu dnia

2020-03-30

Zasady żywienia ewoluują. Zmieniają się też nasze ulubione smaki. Miejsce trzech posiłków zastępują mniejsze, za to częstsze porcje dań oraz przekąski. Wśród nich kanapki, koreczki oraz wrapy z ryb, wędlin i sera podawane z sosami.

więcej »

COVID-19: MSC wprowadza 6-miesięczną prolongatę procesu oceny i certyfikacji

2020-03-30

Rybołówstwa otrzymały propozycję sześciomiesięcznego przedłużenia standardowych terminów procesu oceny i certyfikacji według Standardu Zrównoważonego Rybołówstwa MSC.

więcej »
NOWOŚĆ! Pastena – pasta z czarnych oliwek OLE! - prawdziwe arcydzieło smaku!

NOWOŚĆ! Pastena – pasta z czarnych oliwek OLE! - prawdziwe arcydzieło smaku!

2020-03-30

Nowość w rodzinie OLE! - Pastena – pasta z czarnych oliwek doskonałe dopełnienie smaku Twoich dań.

więcej »

Oranżada Hellena w kampanii Cudze chwalicie, swego nie znacie!

2020-03-30

21 marca ruszyła kampania marki Oranżada Hellena z Kubą Wojewódzkim w roli głównej.

więcej »
Wielkanocne kulinarne eksperymenty

Wielkanocne kulinarne eksperymenty

2020-03-27

Wielkanoc najczęściej kojarzy nam się z wiernym odwzorowaniem tradycyjnych potraw – takich, które pojawiają się na świątecznych stołach od pokoleń. Przygotowanie idealnego mazurka zgodnie z przepisem prababci to bez wątpienia powód do dumy.

więcej »
Przed siewem kukurydzy wykonaj odkrywki glebowe

Przed siewem kukurydzy wykonaj odkrywki glebowe

2020-03-27

W kwietniu rozpoczną się siewy kukurydzy. Obecnie coraz większym problemem stają się w kraju szkodniki glebowe – drutowce, pędraki, ale i zimujące rolnice. W mniejszym stopniu są to choćby lenie czy larwy łokasia garbatka, które okazyjnie mogą pojawić się na plantacjach kukurydzy.

więcej »
Jaka przyszłość czeka bałtyckie połowy? 22 marca – Światowy Dzień Ochrony Morza Bałtyckiego

Jaka przyszłość czeka bałtyckie połowy? 22 marca – Światowy Dzień Ochrony Morza Bałtyckiego

2020-03-20

Już w najbliższą niedzielę 22 marca obchodzimy Światowy Dzień Ochrony Morza Bałtyckiego.

więcej »
Stylowa nowość od Perfetti van Melle

Stylowa nowość od Perfetti van Melle

2020-03-19

Niewielkie, poręczne, w dobrym guście… Co ciekawe, mowa tu nie o najnowszym gadżecie, a gumach do żucia. Klasyczne drażetki Mentos Pure Fresh są teraz dostępne w mniejszych, wygodnych, a przede wszystkim przyciągających wzrok opakowaniach. Połączenie idealne, w sam raz do damskiej torebki!

więcej »
Musssująco-strzelająca nowość – Oranżada Strzelająca Hellena

Musssująco-strzelająca nowość – Oranżada Strzelająca Hellena

2020-03-19

Marka Oranżada Hellena wprowadza wystrzałową nowość. Na rynku właśnie zadebiutowała Oranżada Strzelająca Hellena o oryginalnym landrynkowym smaku do spożycia bezpośrednio z saszetki.

więcej »

Wyszukiwarka:

Ostatnio dodane artykuły:

Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice
Typ mąki wpływa na jej zastosowanie w kuchni. Dlatego, na przykład, delikatne mąki niskiego typu doskonale sprawdzą się przy lekkich wypiekach, takich jak ciasta, biszkopty, naleśniki, a nawet pierogi. Przykładem takiej mąki może być wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice.

Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu
Szafy chłodnicze to podstawowe wyposażenie każdego lokalu gastronomicznego, sklepu spożywczego czy punktu handlowego, w którym konieczne jest przechowywanie żywności w kontrolowanej temperaturze.

Kamis inspiruje i wprowadza nowość na rynek
W odpowiedzi na codzienny pośpiech KAMIS wprowadza serię „Przepis na…”. Osiem produktów z przyprawami, ziołami oraz prostymi przepisami pozwala na szybkie przygotowanie pysznych dań, które oszczędzają czas, nie rezygnując z jakości posiłków.

Jak wybrać profesjonalną odzież gastronomiczną dla HoReCa? Praktyczne porady dla branży spożywczej
Branża HoReCa to świat, w którym detale tworzą całość. Od smaku potraw po wygląd personelu – wszystko musi grać. Profesjonalna odzież gastronomiczna to nie tylko estetyka, ale także komfort, higiena i bezpieczeństwo.

Kolejna kawiarnia Starbucks już otwarta
W tym roku Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.

więcej »

Najczęściej czytane artykuły:

Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu
Szafy chłodnicze to podstawowe wyposażenie każdego lokalu gastronomicznego, sklepu spożywczego czy punktu handlowego, w którym konieczne jest przechowywanie żywności w kontrolowanej temperaturze.

Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice
Typ mąki wpływa na jej zastosowanie w kuchni. Dlatego, na przykład, delikatne mąki niskiego typu doskonale sprawdzą się przy lekkich wypiekach, takich jak ciasta, biszkopty, naleśniki, a nawet pierogi. Przykładem takiej mąki może być wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice.

więcej »
Regulamin, Polityka Prywatności i Polityka Cookies Grupy Kafito