Zdrowa żywność - poradnik o zdrowiu

Artykuły prasowe

Polscy producenci razem

Polscy producenci razem

2020-04-21

Konsumenci w coraz większym stopniu doceniają krajowe produkty. Polska, rodzinna firma Sante podejmuje działania, które ułatwiają konsumentom wybór rodzimych produktów w codziennych zakupach.

więcej »
Akuku! VEGE - pierwsze na rynku wegetariańskie żelko-pianki

Akuku! VEGE - pierwsze na rynku wegetariańskie żelko-pianki

2020-04-21

Akuku! VEGE to pierwsza na rynku linia żelko-pianek vege, w których żelatynę zastąpiono pektynami. Dostępne w trzech owocowych smakach: Owocki, Muffinki i LOdoVE, zachwycają składem i… uroczym, słodkim wyglądem. W sprzedaży od marca br.

więcej »
Przepisy na wiosenne kanapki

Przepisy na wiosenne kanapki

2020-04-21

Każdy potrzebuje czasami prostych rozwiązań. Zamiast spędzać w kuchni długie godziny, wolimy wygodnie usadowić się w ulubionym fotelu na balkonie lub tarasie i zanurzyć się w wiosennej aurze. A jeśli będziemy mieli ochotę na małe i szybkie „co nieco”? Nic prostszego!

więcej »
Chwila przerwy z Pistacjami HELIO Natura

Chwila przerwy z Pistacjami HELIO Natura

2020-04-17

By uprzyjemnić czas spędzany w domu i znaleźć równowagę pomiędzy pracą, odrabianiem lekcji ze swoimi pociechami a czasem wolnym, warto zrobić sobie chwilę przerwy… i zadbać o dobre samopoczucie z HELIO :-)

więcej »
NOWOŚĆ lody Grześki w czekoladzie mlecznej na patyku

NOWOŚĆ lody Grześki w czekoladzie mlecznej na patyku

2020-04-17

Colian rozszerza ofertę lodów impulsowych. Firma debiutuje z kolejnym smakiem kultowych wafelków Grześki w zmrożonej formie. Nowe Grześki w czekoladzie mlecznej na patyku są już dostępne w sklepowych zamrażarkach.

więcej »
Graal i Salatino zapraszają na e-kolację z Cyber Marianem

Graal i Salatino zapraszają na e-kolację z Cyber Marianem

2020-04-17

Marki Graal i Salatino stawiają na nietypową formę komunikacji i zapraszają wszystkich na e-kolację. W piątek, 17 kwietnia, o godz. 19:00 przy wirtualnym stole razem z internautami usiądą znani influencerzy – Cyber Marian i Agnieszka Pocztarska z portalu „Czytamy etykiety”.

więcej »
Trzy pomysły na wiosenne sałatki

Trzy pomysły na wiosenne sałatki

2020-04-15

Wraz z nadejściem wiosny, pojawia się coraz więcej świeżych warzyw i owoców. Co więcej - temperatury za oknem robią się wyższe, mamy więc częściej ochotę na lekkie potrawy niż na te treściwe i bardzo sycące. To doskonały moment, żeby urozmaicić naszą dietę i wzmocnić odporność.

więcej »

Indyk w kuchni na wiosnę

2020-04-14

Mięso z indyka ma wysoką zawartość białka, jest źródłem witamin B3, B6, B12, a także potasu, fosforu i cynku. Poza tym posiada również wiele innych zalet m.in. kulinarną różnorodność. Z warzywami, zaparzany, z dodatkiem egzotycznych nut smakowych czy jako składnik zup.

więcej »

Czekoladowe przyjemności od E.Wedel na Wielkanoc

2020-04-10

Wielkanocna oferta E.Wedel to zarówno limitowane, jak i kultowe słodycze marki w niecodziennych opakowaniach. Dzięki różnorodnemu, świątecznemu portfolio, tak dzieci, jak i dorośli, będą mogli cieszyć się smakiem oryginalnej wedlowskiej czekolady.

więcej »
Świąteczny mazurek HELIO na 5 sposobów

Świąteczny mazurek HELIO na 5 sposobów

2020-04-10

Święta bez mazurka to jak... pisanka bez ozdób, dlatego HELIO prezentuje masę inspiracji na świąteczne mazurki aż w pięciu odsłonach.

więcej »

Wyszukiwarka:

Ostatnio dodane artykuły:

Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice
Typ mąki wpływa na jej zastosowanie w kuchni. Dlatego, na przykład, delikatne mąki niskiego typu doskonale sprawdzą się przy lekkich wypiekach, takich jak ciasta, biszkopty, naleśniki, a nawet pierogi. Przykładem takiej mąki może być wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice.

Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu
Szafy chłodnicze to podstawowe wyposażenie każdego lokalu gastronomicznego, sklepu spożywczego czy punktu handlowego, w którym konieczne jest przechowywanie żywności w kontrolowanej temperaturze.

Kamis inspiruje i wprowadza nowość na rynek
W odpowiedzi na codzienny pośpiech KAMIS wprowadza serię „Przepis na…”. Osiem produktów z przyprawami, ziołami oraz prostymi przepisami pozwala na szybkie przygotowanie pysznych dań, które oszczędzają czas, nie rezygnując z jakości posiłków.

Jak wybrać profesjonalną odzież gastronomiczną dla HoReCa? Praktyczne porady dla branży spożywczej
Branża HoReCa to świat, w którym detale tworzą całość. Od smaku potraw po wygląd personelu – wszystko musi grać. Profesjonalna odzież gastronomiczna to nie tylko estetyka, ale także komfort, higiena i bezpieczeństwo.

Kolejna kawiarnia Starbucks już otwarta
W tym roku Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.

więcej »

Najczęściej czytane artykuły:

Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu
Szafy chłodnicze to podstawowe wyposażenie każdego lokalu gastronomicznego, sklepu spożywczego czy punktu handlowego, w którym konieczne jest przechowywanie żywności w kontrolowanej temperaturze.

Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice
Typ mąki wpływa na jej zastosowanie w kuchni. Dlatego, na przykład, delikatne mąki niskiego typu doskonale sprawdzą się przy lekkich wypiekach, takich jak ciasta, biszkopty, naleśniki, a nawet pierogi. Przykładem takiej mąki może być wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice.

więcej »
Regulamin, Polityka Prywatności i Polityka Cookies Grupy Kafito