Artykuły prasowe
Tuńczyk – czy pozostanie „królem oceanów”?
Od kanapek i sałatek po sushi czy steki, tuńczyk to jedna z najpopularniejszych ryb na świecie. Niestety ogromny popyt na te ryby powoduje rosnącą presję na środowisko. 2 maja w Światowy Dzień Tuńczyka warto zastanowić się, co może zrobić każdy z nas, aby tuńczyków nie zabrakło także w przyszłości.
Produkty Sokołów ze znakiem Przekreślonego Kłosa
Wybrane produkty Sokołów zyskują licencjonowany znak Przekreślonego Kłosa. To uznany symbol żywności bezglutenowej, który przyznaje Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej.
Supermarket SPAR w NoVa Park
W środę 29 kwietnia w Centrum Handlowym NoVa Park w Gorzowie Wielkopolskim nastąpiło otwarcie supermarketu SPAR, który po rebrandingu i remodelingu zastąpił markę Piotr i Paweł. To pierwszy sklep pod szyldem SPAR o powierzchni powyżej 1000 m2 w Gorzowie Wielkopolskim.
Convenience to nie wszystko. Konsument oczekuje produktów z błonnikiem i bez glutenu
Rynek convienience ewoluuje równie szybko, jak jego konsumenci. Klient nie oczekuje już wyłącznie szybkiej i natychmiastowej przekąski, zakupionej w wygodny i bezproblemowy sposób.
Uśmiech zawsze w cenie
Ubiegłoroczne badania udowadniają – żucie gumy to jeden z najbardziej efektywnych sposobów pracy nad zdrowym uśmiechem! Potwierdzają to również wybory konsumentów, którzy coraz chętniej sięgają po produkty funkcjonalne, poza walorami smakowymi, korzystnie wpływające na organizm.
Rodzinna edukacja żywieniowa w kuchni
Wspólne gotowanie to jeden ze sposobów na spędzenie miłego, rodzinnego czasu w domu. Poza poznawaniem nowych smaków, może mieć ono jeszcze jedną istotną wartość np. być formą edukacji żywieniowej.
Słodki przepis na aktywny wieczór
Ulubiony serial, lektura, a może gra? Aktywności, które umilają wolny czas, spędzony we własnym kącie jest wiele. Do pełnego czerpania radości z tych chwil niezbędne jest jednak słodkie, małe co nieco! Dla wszystkich łasuchów Perfetti van Melle przygotowało uwodzące smakiem nowości.
HANDEL DETALICZNY W NIEMCZECH: BARDZO POWOLNE ZNOSZENIE BLOKAD
DZIAŁ BADAŃ EKONOMICZNYCH EULER HERMES I ALLIANZ RESEARCH
Sezamki – jak skutecznie pozycjonować kategorię w punktach handlowych?
Sezamki to kategoria znana i lubiana przez Polaków, ale wymaga odpowiedniej komunikacji. To zadanie dla producentów, którzy ze swoimi produktami powinni skutecznie docierać do konsumentów, ale nie mniej istotne są również działania sprzedawców w punktach sprzedażowych.
Wyszukiwarka:
Ostatnio dodane artykuły:
Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.
Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice
Typ mąki wpływa na jej zastosowanie w kuchni. Dlatego, na przykład, delikatne mąki niskiego typu doskonale sprawdzą się przy lekkich wypiekach, takich jak ciasta, biszkopty, naleśniki, a nawet pierogi. Przykładem takiej mąki może być wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice.
Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu
Szafy chłodnicze to podstawowe wyposażenie każdego lokalu gastronomicznego, sklepu spożywczego czy punktu handlowego, w którym konieczne jest przechowywanie żywności w kontrolowanej temperaturze.
Kamis inspiruje i wprowadza nowość na rynek
W odpowiedzi na codzienny pośpiech KAMIS wprowadza serię „Przepis na…”. Osiem produktów z przyprawami, ziołami oraz prostymi przepisami pozwala na szybkie przygotowanie pysznych dań, które oszczędzają czas, nie rezygnując z jakości posiłków.
Jak wybrać profesjonalną odzież gastronomiczną dla HoReCa? Praktyczne porady dla branży spożywczej
Branża HoReCa to świat, w którym detale tworzą całość. Od smaku potraw po wygląd personelu – wszystko musi grać. Profesjonalna odzież gastronomiczna to nie tylko estetyka, ale także komfort, higiena i bezpieczeństwo.
Najczęściej czytane artykuły:
Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.
