Zdrowa żywność - poradnik o zdrowiu

Artykuły prasowe

Czy zdołamy zachować ryby dla przyszłych pokoleń? – najnowszy raport ONZ

2020-06-10

Najnowszy raport ONZ pokazuje, że zapotrzebowanie na ryby i owoce morza jest obecnie większe niż kiedykolwiek i stanowi kluczowy element w zapewnieniu globalnego bezpieczeństwa żywnościowego. Jeśli jednak chcemy sprostać rosnącemu zapotrzebowaniu, konieczne jest zrównoważone zarządzanie połowami.

więcej »
Czosnek chilli w oleju OLE! – kuchnia pełna temperamentu

Czosnek chilli w oleju OLE! – kuchnia pełna temperamentu

2020-06-10

Zwolennikom pikantniejszych smaków z pewnością do gustu przypadnie propozycja marki OLE! – czosnek chilli w oleju. Każdy chrupiący ząbek otoczony jest starannie wyselekcjonowaną mieszanką przypraw, w której dominuje właśnie ogniste chili. Ta para od dawna uznawana jest za znakomity afrodyzjak.

więcej »

Czosnek chilli w oleju OLE! – kuchnia pełna temperamentu

2020-06-09

Zwolennikom pikantniejszych smaków z pewnością do gustu przypadnie propozycja marki OLE! – czosnek chilli w oleju. Każdy chrupiący ząbek otoczony jest starannie wyselekcjonowaną mieszanką przypraw, w której dominuje właśnie ogniste chili. Ta para od dawna uznawana jest za znakomity afrodyzjak.

więcej »
Polacy gotowi do działania na rzecz ochrony oceanów

Polacy gotowi do działania na rzecz ochrony oceanów

2020-06-08

Oceany pełnią kluczową rolę dla życia na Ziemi, jednak wskutek działalności człowieka znajdują się pod rosnącą presją. 8 czerwca obchodzimy Światowy Dzień Oceanów. Organizacja pozarządowa MSC zachęca, by przy tej okazji zastanowić się, co każdy z nas może zrobić, aby chronić ekosystemy morskie.

więcej »

W MIĘDZYNARODOWY DZIEŃ KETCHUPU ODKRYWAMY ZASKAKUJĄCE SPOSOBY JEGO WYKORZYSTANIA NA ŚWIECIE

2020-06-08

W piątek, 5 czerwca obchodzony jest Międzynarodowy Dzień Ketchupu. To na pewno wyjątkowe wydarzenie dla wszystkich miłośników tego pomidorowego sosu. Na całym świecie jest ich całkiem sporo, choć, jak się okazuje, w różnych krajach je się go zupełnie inaczej niż w Polsce.

więcej »
Przełomowa marka YFood debiutuje na polskim rynku

Przełomowa marka YFood debiutuje na polskim rynku

2020-06-02

Produkty YFood szturmem zdobywają sympatię i uznanie zagranicznych konsumentów, a od teraz dostępne są również w Polsce. Pochodząca z Niemiec marka rewolucjonizuje przemysł spożywczy swoimi produktami. Na portfolio YFood składają się innowacyjne, kompletne oraz pełnowartościowe napoje i proszki.

więcej »
Czas na otwarcie sezonu grillowego

Czas na otwarcie sezonu grillowego

2020-05-29

Sezon grillowy to czas relaksu w gronie najbliższych, swobodnej atmosfery oraz… pysznego jedzenia! W tym roku z powodu epidemii koronawirusa ograniczamy do minimum spotkania ze znajomymi, a nie każdy z nas ma dostęp do ogrodu lub innej otwartej przestrzeni.

więcej »
A Ty, jak dbasz o swoje zdrowie w czasie pandemii?

A Ty, jak dbasz o swoje zdrowie w czasie pandemii?

2020-05-29

Orzechy, nasiona i owoce suszone to jedne z podstawowych produktów zalecanych przez WHO na czas kwarantanny, które znalazły się na specjalnej liście "Best food buys". Dlatego zdrowe przekąski HELIO powinny się znaleźć także na Twojej liście zakupów i w Twojej codziennej diecie!

więcej »

Słodkie życie pracowników Fabryki Czekolady w XX wieku

2020-05-28

31 maja obchodzimy święto Pracownika Przemysłu Spożywczego

więcej »
TICHAUER - TAK SMAKUJĄ EMOCJE

TICHAUER - TAK SMAKUJĄ EMOCJE

2020-05-28

Tichauer to marka premium, która przełamuje stereotypy i dumnie kroczy swoją indywidualną drogą między piwami koncernowymi a kraftowymi. Jego sekret stanowią ponad 120-letnie receptury warzenia piwa. Dzięki temu ten historyczny brand ma unikalny, tradycyjny smak i współczesny charakter.

więcej »

Wyszukiwarka:

Ostatnio dodane artykuły:

BOŻONARODZENIOWY NIEZBĘDNIK KULINARNY Przygotowujemy świąteczną listę zakupów BOŻONARODZENIOWY NIEZBĘDNIK KULINARNY Przygotowujemy świąteczną listę zakupów
Boże Narodzenie bez wątpienia ma w sobie niezwykłą magię. Niezależnie od tego, jak je spędzamy, trudno wyobrazić sobie święta bez kolorowej choinki z prezentami czy tradycyjnych potraw na stole.

Zimowa oferta Wawel – słodycze, które łączą pokolenia Zimowa oferta Wawel – słodycze, które łączą pokolenia
Zimowa oferta Wawel łączy ulubione smaki z nowoczesnymi świątecznymi grafikami, tworząc produkty idealne na prezent i zimowe momenty słodkiej przyjemności.

Świąteczna musztarda od KAMIS
Święta z nutą świeżości: KAMIS wprowadza Musztardę z żurawiną w edycji limitowanej. Delikatna słodycz żurawiny i pikantność musztardy tworzą duet idealny na zimowy, rodzinny stół.

Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice
Typ mąki wpływa na jej zastosowanie w kuchni. Dlatego, na przykład, delikatne mąki niskiego typu doskonale sprawdzą się przy lekkich wypiekach, takich jak ciasta, biszkopty, naleśniki, a nawet pierogi. Przykładem takiej mąki może być wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice.

Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu
Szafy chłodnicze to podstawowe wyposażenie każdego lokalu gastronomicznego, sklepu spożywczego czy punktu handlowego, w którym konieczne jest przechowywanie żywności w kontrolowanej temperaturze.

więcej »

Najczęściej czytane artykuły:

Zimowa oferta Wawel – słodycze, które łączą pokolenia Zimowa oferta Wawel – słodycze, które łączą pokolenia
Zimowa oferta Wawel łączy ulubione smaki z nowoczesnymi świątecznymi grafikami, tworząc produkty idealne na prezent i zimowe momenty słodkiej przyjemności.

BOŻONARODZENIOWY NIEZBĘDNIK KULINARNY Przygotowujemy świąteczną listę zakupów BOŻONARODZENIOWY NIEZBĘDNIK KULINARNY Przygotowujemy świąteczną listę zakupów
Boże Narodzenie bez wątpienia ma w sobie niezwykłą magię. Niezależnie od tego, jak je spędzamy, trudno wyobrazić sobie święta bez kolorowej choinki z prezentami czy tradycyjnych potraw na stole.

więcej »
Regulamin, Polityka Prywatności i Polityka Cookies Grupy Kafito