Zdrowa żywność - poradnik o zdrowiu

Artykuły prasowe

Czarne jagody – naturalny antybiotyk

Czarne jagody – naturalny antybiotyk

2011-08-02

Czarne jagody są jednym z najsilniejszych naturalnych leków o bardzo szerokim spektrum działania. Usuwają toksyny z organizmu, wzmacniają wzrok, obniżają cholesterol, pomagają na zaparcia. Dlatego w sezonie starajmy się jeść ich jak najwięcej!

więcej »
Parowar za pomidorowy przepis!

Parowar za pomidorowy przepis!

2011-08-02

Uwielbiasz pomidory i włączasz je do swojego menu niezależnie od pory roku? Chętnie z nimi eksperymentujesz, urozmaicając posiłki soczystym kolorem pomidora? Na pewno więc znasz przepis na smaczne danie, którym zajada się Twoja rodzina! Podziel się recepturą i powalcz o parowar!

więcej »

"Krajanka" Czanieckich Makaronów uhonorowana znakiem "Doceń polskie"

2011-08-01

Podczas II edycji programu promocyjnego „Doceń polskie”, przyznano certyfikaty najwyższej jakości produktom na polskim rynku spożywczym. Makaron „Krajanka” z oferty firmy Czanieckie Makarony, zyskując uznanie Loży Ekspertów, został wyróżniony znakiem „Doceń polskie”.

więcej »
Ciasta na zimno od Gellwe - wymarzone wakacyjne desery

Ciasta na zimno od Gellwe - wymarzone wakacyjne desery

2011-08-01

Tegoroczne lato najwyraźniej upodobało sobie kalosze i parasol. Lekarstwem na nienajlepszą pogodę niechaj będą pyszne słodkości od Gellwe, a szczególnie lubiane przez konsumentów ciasta w wersji na zimno.

więcej »
Drobiowa pokusa DROSED

Drobiowa pokusa DROSED

2011-08-01

Wędliny w plastrach w wygodnym opakowaniu 100 gram to najnowsza propozycja firmy DROSED. Wśród nich znalazły się podsuszana Kiełbasa siedlecka, dietetyczna Polędwica delikatesowa z fileta oraz Szynka z kurczaka o apetycznym wyglądzie.

więcej »
Dolnośląski Certyfikat Gospodarczy dla Zespołu Uzdrowisk Kłodzkich SA

Dolnośląski Certyfikat Gospodarczy dla Zespołu Uzdrowisk Kłodzkich SA

2011-08-01

Kapituła przyznająca certyfikaty pod przewodnictwem Marszałka Województwa Dolnośląskiego po raz kolejny wyróżniła Zespół Uzdrowisk Kłodzkich SA Dolnośląskim Certyfikatem Gospodarczym (DCG)

więcej »
Rozsmakuj się we Włoszech – rozsmakuj się w spaghetti Arrighi!

Rozsmakuj się we Włoszech – rozsmakuj się w spaghetti Arrighi!

2011-07-31

Która z potraw znajduje się w absolutnej czołówce najpopularniejszych włoskich dań? Oczywiście spaghetti! Przepisów na tę potrawę jest bez liku, zawsze jednak jej podstawą jest charakterystyczna i wszystkim dobrze znana forma makaronu w postaci długich okrągłych nitek – spaghetti.

więcej »

Kobiecy Blow La Feminine Edition jako gratis w salonikach Kolportera

2011-07-29

Gratisowe puszki z napojem energetycznym Blow La Feminine Edition otrzymują klienci saloników prasowych Kolportera, którzy zakupią w saloniku inny energetyk lub wybrane czasopismo.

więcej »
Suszarka do grzybów i owoców - zachowanie smaków lata przez cały rok!

Suszarka do grzybów i owoców - zachowanie smaków lata przez cały rok!

2011-07-29

Niemalże wszystkie letnie dobrodziejstwa natury, takie jak owoce czy grzyby, można suszyć i po pewnym czasie wykorzystywać jesienią lub zimą.

więcej »

Kuchnia włoska i jej sekrety

2011-07-28

Kuchnia włoska jest jedną z najbardziej znanych i lubianych na świecie. Jej smaki oraz aromaty można poznać podczas wakacyjnych podróży do słonecznej Italii, jak również gotując we własnym domu.

więcej »

Wyszukiwarka:

Ostatnio dodane artykuły:

Smaki jesieni w kuchni. Wypróbuj Suszone pomidory z pestkami dyni w oleju z ziołami OLE!
Jesienią, gdy za oknem robi się chłodniej, warto sięgnąć po produkty, które pozwolą przygotować pyszne, rozgrzewające dania. Suszone pomidory z pestkami dyni w oleju z ziołami to wyjątkowa przekąska, której smak i aromat doskonale uzupełnią ulubione sezonowe potrawy.

Jesień pełna smaku w Salad Story – odkryj nowe sezonowe menu!
Wraz z jesienią Salad Story, polska marka znana z serwowania świeżych i zdrowych potraw, zaskoczyła swoją ofertą. Od 19 września wszyscy miłośnicy kulinariów mają okazję odkrywać jesienną odsłonę menu i skosztować dań inspirowanych bogactwem smaków.

Ekologia na co dzień? Zacznij od pieczywa! Ekologia na co dzień? Zacznij od pieczywa!
Pieczywo to dla większości z nas podstawa śniadań lub kolacji. Dlatego też przy wyborze chleba, warto zwrócić uwagę nie tylko na jego świeżość, ale i na skład. Czasem starsze wypieki na półkach sklepowych mogą stanowić siedlisko pleśni i bakterii. Czy warto więc wypiekać chleb w domu?

Smak, który działa! Nowe MINIczekolady funkcjonalne z Wawelu: Koncentracja, Stres i Regeneracja Smak, który działa! Nowe MINIczekolady funkcjonalne z Wawelu: Koncentracja, Stres i Regeneracja
Wawel rozwija linię produktów funkcjonalnych. Pierwszym produktem w tej kategorii była MINIczekolada Danusia Malinowa Beauty z dziką różą (która jest naturalnym źródłem witaminy C) i kolagenem wprowadzona na rynek w kwietniu tego roku.

Świętuj Dzień Wegetarianizmu z marką VEGETA!
1 października obchodzimy Światowy Dzień Wegetarianizmu. To doskonała okazja do kulinarnych eksperymentów oraz próbowania przepisów na smaczne i pożywne dania bez mięsa. Bogactwo smaków kuchni wegetariańskiej jest bardzo rozległe i w tym wyjątkowym dniu VEGETA zachęca do jego odkrywania.

więcej »

Najczęściej czytane artykuły:

Srebrne Perły Rynku FMCG dla linii popcornów do mikrofalówki HELIO Srebrne Perły Rynku FMCG dla linii popcornów do mikrofalówki HELIO
Firma HELIO po raz kolejny została nagrodzona w prestiżowym badaniu Perły Rynku! Wśród najlepszych produktów 2024, na podium znalazła się linia popcornów do mikrofalówki HELIO.

Nowy Rok Szkolny z przekąskami od HELIO! Odkryj nowość: Mix orzechów prażonych! Nowy Rok Szkolny z przekąskami od HELIO! Odkryj nowość: Mix orzechów prażonych!
Rozpoczęcie nowego roku szkolnego to czas pełen wyzwań i nowych doświadczeń. To również doskonały moment, aby zadbać o zdrowe nawyki żywieniowe naszych dzieci.

Pierwszy dzień jesieni z owocami suszonymi SO SOFT od HELIO – jak urozmaicić swoje menu i poprawić h Pierwszy dzień jesieni z owocami suszonymi SO SOFT od HELIO – jak urozmaicić swoje menu i poprawić h
Pierwszy dzień jesieni to moment, w którym natura zaczyna powoli przygotowywać się do zimowego snu. Dni stają się coraz krótsze, temperatury spadają, a drzewa mienią się złotem, czerwienią i pomarańczem.

Smaki jesieni w kuchni. Wypróbuj Suszone pomidory z pestkami dyni w oleju z ziołami OLE!
Jesienią, gdy za oknem robi się chłodniej, warto sięgnąć po produkty, które pozwolą przygotować pyszne, rozgrzewające dania. Suszone pomidory z pestkami dyni w oleju z ziołami to wyjątkowa przekąska, której smak i aromat doskonale uzupełnią ulubione sezonowe potrawy.

Duet, który zachwyca – świętuj Dzień Kawy ze Starbucks!
1 października, z okazji Międzynarodowego Dnia Kawy, Starbucks zaprasza do świętowania w wyjątkowym towarzystwie. W ofercie kawiarni pojawiają się dwie nowe kawy ziarniste – Starbucks® Milano Duetto, które wprowadzą miłośników kawy w świat kontrastów między ziarnami jasno a ciemno palonymi.

więcej »
Regulamin, Polityka Prywatności i Polityka Cookies Grupy Kafito