Artykuły prasowe
Smak włoskiej riwiery
Wróciłeś z ekscytującej wyprawy po słonecznej Italii? A może wybierasz się tam wkrótce i chcesz wprowadzić się w wakacyjny nastrój? Wiedz, że jedną z największych pasji Włochów są kulinaria.
Kuchnia turecka i jej smaki
Głównymi atrakcjami Turcji jest słoneczna pogoda, malowniczy krajobraz, różnorodna kultura oraz pyszna kuchnia turecka. Najbardziej znaną, tradycyjną potrawą turecką jest kebab. Słynne danie bez trudu przyrządzisz samodzielnie dzięki Fixowi Kebab z sosem czosnkowym marki Knorr.
Jak każe tradycja – makaron Krajanka Czanieckich Makaronów
Krajanka jest sztandarowym produktem firmy Czanieckie Makarony. Domowa receptura makaronu wyrabianego dawniej w każdym domu zainspirowała do rozpoczęcia produkcji makaronów z Czańca. Niezmieniona od lat receptura pozwala wciąż cieszyć się smakiem dzieciństwa.
Nowy przepis na kanapkę
Wydają się najbardziej pospolitym, a dla niektórych - zwłaszcza dla dzieci - najnudniejszym porannym daniem? Nic podobnego, jeżeli do przygotowania kanapek użyjemy Serka Kanapkowego. To kolejna nowość w ofercie OSM WART-MILK z Sieradza.
Ostre połączenie – filety śledziowe w pikantnym sosie z pieprzem cayenne firmy King Oscar
Delikatny, łagodny smak z odrobiną pikanterii, tradycja z nutą egzotyki, pastelowe barwy z ognistą czerwienią - nie od dziś wiadomo, że przeciwieństwa się przyciągają i tworzą zgrany duet.
Chłodniki – letnie orzeźwienie
Chłodnik to danie bardzo popularne w sezonie wakacyjnym. Zimne oraz orzeźwiające, idealnie nadaje się na letni obiad bądź kolację. Szybko i prosto można go przyrządzić na bazie Barszczu czerwonego Knorr.
Orient Express na talerzu
Kuchnia orientalna cieszy się w Polsce coraz większą popularnością. Knorr zachęca więc do samodzielnego przygotowania dwóch nowych, wyjątkowych dań. Przedstawiamy nowości – Fix Kurczak w sosie miodowym Knorr oraz Fix Kurczak w aksamitnym sosie orzeszkowym Knorr.
Ryż do Sushi firmy Kupiec
Firma Kupiec wprowadza na rynek kolejną nowość – Ryż do Sushi dostępny w nowoczesnym, eleganckim opakowaniu. Należy on do nowej linii ryżów ekskluzywnych „Connaisseur”. Jest to propozycja dla wszystkich, którzy lubią sami przygotowywać i cieszyć się smakiem egzotycznych dań we własnym domu.
Kolejne restauracje dołączyły do Programu Menu Bez Tajemnic
Program Menu Bez Tajemnic cieszy się coraz większą popularnością wśród restauratorów i konsumentów. Po warszawskim Bistro Melon przyszła pora na poznańską restaurację Monidło i restaurację Aperitif w Krakowie.
Nabiał zawsze w lodówce!
Kupując kefir czy serek, należy zwrócić uwagę na warunki przechowywania, które zapewnił sprzedawca, a w domu zadbać o to, by produkt jak najszybciej znalazł się w lodówce. Wybrzuszenie wieczka to naturalny objaw dla przetworów mlecznych zawierających żywe kultury bakterii.
Wyszukiwarka:
Ostatnio dodane artykuły:
Smaki jesieni w kuchni. Wypróbuj Suszone pomidory z pestkami dyni w oleju z ziołami OLE!
Jesienią, gdy za oknem robi się chłodniej, warto sięgnąć po produkty, które pozwolą przygotować pyszne, rozgrzewające dania. Suszone pomidory z pestkami dyni w oleju z ziołami to wyjątkowa przekąska, której smak i aromat doskonale uzupełnią ulubione sezonowe potrawy.
Jesień pełna smaku w Salad Story – odkryj nowe sezonowe menu!
Wraz z jesienią Salad Story, polska marka znana z serwowania świeżych i zdrowych potraw, zaskoczyła swoją ofertą. Od 19 września wszyscy miłośnicy kulinariów mają okazję odkrywać jesienną odsłonę menu i skosztować dań inspirowanych bogactwem smaków.
Ekologia na co dzień? Zacznij od pieczywa!
Pieczywo to dla większości z nas podstawa śniadań lub kolacji. Dlatego też przy wyborze chleba, warto zwrócić uwagę nie tylko na jego świeżość, ale i na skład. Czasem starsze wypieki na półkach sklepowych mogą stanowić siedlisko pleśni i bakterii. Czy warto więc wypiekać chleb w domu?
Smak, który działa! Nowe MINIczekolady funkcjonalne z Wawelu: Koncentracja, Stres i Regeneracja
Wawel rozwija linię produktów funkcjonalnych. Pierwszym produktem w tej kategorii była MINIczekolada Danusia Malinowa Beauty z dziką różą (która jest naturalnym źródłem witaminy C) i kolagenem wprowadzona na rynek w kwietniu tego roku.
Świętuj Dzień Wegetarianizmu z marką VEGETA!
1 października obchodzimy Światowy Dzień Wegetarianizmu. To doskonała okazja do kulinarnych eksperymentów oraz próbowania przepisów na smaczne i pożywne dania bez mięsa. Bogactwo smaków kuchni wegetariańskiej jest bardzo rozległe i w tym wyjątkowym dniu VEGETA zachęca do jego odkrywania.
Najczęściej czytane artykuły:
Srebrne Perły Rynku FMCG dla linii popcornów do mikrofalówki HELIO
Firma HELIO po raz kolejny została nagrodzona w prestiżowym badaniu Perły Rynku! Wśród najlepszych produktów 2024, na podium znalazła się linia popcornów do mikrofalówki HELIO.
Nowy Rok Szkolny z przekąskami od HELIO! Odkryj nowość: Mix orzechów prażonych!
Rozpoczęcie nowego roku szkolnego to czas pełen wyzwań i nowych doświadczeń. To również doskonały moment, aby zadbać o zdrowe nawyki żywieniowe naszych dzieci.
Pierwszy dzień jesieni z owocami suszonymi SO SOFT od HELIO – jak urozmaicić swoje menu i poprawić h
Pierwszy dzień jesieni to moment, w którym natura zaczyna powoli przygotowywać się do zimowego snu. Dni stają się coraz krótsze, temperatury spadają, a drzewa mienią się złotem, czerwienią i pomarańczem.
Smaki jesieni w kuchni. Wypróbuj Suszone pomidory z pestkami dyni w oleju z ziołami OLE!
Jesienią, gdy za oknem robi się chłodniej, warto sięgnąć po produkty, które pozwolą przygotować pyszne, rozgrzewające dania. Suszone pomidory z pestkami dyni w oleju z ziołami to wyjątkowa przekąska, której smak i aromat doskonale uzupełnią ulubione sezonowe potrawy.
Duet, który zachwyca – świętuj Dzień Kawy ze Starbucks!
1 października, z okazji Międzynarodowego Dnia Kawy, Starbucks zaprasza do świętowania w wyjątkowym towarzystwie. W ofercie kawiarni pojawiają się dwie nowe kawy ziarniste – Starbucks® Milano Duetto, które wprowadzą miłośników kawy w świat kontrastów między ziarnami jasno a ciemno palonymi.