Zdrowa żywność - poradnik o zdrowiu

Artykuły prasowe

Puszka czy butelka? Oto jest pytanie

Puszka czy butelka? Oto jest pytanie

2011-10-06

Firma Dawtona postawiła na puszkę i na polskim rynku pojawiły się trzy nowe soki owocowe w puszkach – pomarańczowy, jabłkowy oraz porzeczkowy z winogronem, dołączając tym samym do znanego już wcześniej Soku pomidorowego Siła Serca.

więcej »

Wysmakowany urok małych browarów.

2011-10-06

Kto z nas nie lubi uroku małych browarów? W czasach kiedy złocisty napój króluje w polskich domach i pubach, zmęczeni ekspansją światowych koncernów i identycznym smakiem globalnych piw chętniej sięgamy po ich lokalne odmiany.

więcej »

Ulepszone Bulionetki Knorr

2011-10-05

Bulionetka Domowa Knorr nie zawiera konserwantów, a obecnie, dzięki nowej recepturze, także glutaminianu sodu. To z nią z łatwością stworzysz bulion, który smakuje jak tradycyjny. Teraz do znanych konsumentom wariantów smakowych Bulionetek Domowych Knorr dołączył kolejny - warzywny.

więcej »
Zestawy do dipów marki DayByDay - mały bohater przyjęcia

Zestawy do dipów marki DayByDay - mały bohater przyjęcia

2011-10-04

Organizując imprezę we własnym domu lub w ogrodzie, często zastanawiamy się co postawić na stole. To twardy orzech do zgryzienia, szczególnie gdy nie mamy czasu na przyrządzenie wykwintnych dań lub goście pojawią się niespodziewanie.

więcej »
Menu Bez Tajemnic – Znamy już wyniki eksperymentów w restauracjach

Menu Bez Tajemnic – Znamy już wyniki eksperymentów w restauracjach

2011-10-03

W poznańskiej restauracji Monidło oraz restauracji Aperitif w Kra-kowie zakończyły się właśnie eksperymenty w ramach Programu Menu Bez Tajemnic.

więcej »
Firma Aves nagrodzona na Międzynarodowych Tragach Polagra-Food

Firma Aves nagrodzona na Międzynarodowych Tragach Polagra-Food

2011-10-03

Poznańskie Targi Polagra-Food to coroczna okazja do nagrodzenia wyróżniających się na naszym rynku producentów z branży spożywczej. W tym roku dołączyła do nich firma Aves ze Zduńskiej Woli, potwierdzając tym samym wysoką jakość swoich wyrobów oraz mocną pozycję na rynku.

więcej »
Sos TABASCO® original – przyprawa z temperamentem

Sos TABASCO® original – przyprawa z temperamentem

2011-09-29

Swoja karierę w świecie smaków i zapachów rozpoczął w rodzimej Ameryce. Obecnie jest produktem eksportowym – Sos TABASCO® - najostrzejsza z przypraw, cieszy się niesłabnącą popularnością również w kuchni polskiej.

więcej »
RYŻ NATURALNY, BRĄZOWY FIRMY KUPIEC

RYŻ NATURALNY, BRĄZOWY FIRMY KUPIEC

2011-09-29

Firma Kupiec to jeden z czołowych i najbardziej rozpoznawalnych producentów ryżu oraz innych produktów zbożowych. W swojej ofercie ma między innymi niezwykle zdrowy ryż naturalny, nazywany także brązowym, który został niedawno uhonorowany wyróżnieniem Konsumentów „Produkt Roku”.

więcej »
Prawdziwy smak włoskiej kuchni - Mamma Mia Deli&Spaghetteria z nowym menu

Prawdziwy smak włoskiej kuchni - Mamma Mia Deli&Spaghetteria z nowym menu

2011-09-29

Od września menu włoskiej restauracji Mamma Mia Deli&Spaghetteria uległo całkowitej przemianie. Krok ten jest kolejnym etapem jakościowych zmian lokalu, wprowadzanych od czerwca przez nowego właściciela.

więcej »

Karma dla psów - Happy Dog

2011-09-28

Czy kiedykolwiek zastanawialiście się nad tym, co ma największy wpływ na zdrowie naszego zwierzaka? U psów i kotów bardzo często pojawiają się różnego rodzaju komplikacje.

więcej »

Wyszukiwarka:

Ostatnio dodane artykuły:

Smaki jesieni w kuchni. Wypróbuj Suszone pomidory z pestkami dyni w oleju z ziołami OLE!
Jesienią, gdy za oknem robi się chłodniej, warto sięgnąć po produkty, które pozwolą przygotować pyszne, rozgrzewające dania. Suszone pomidory z pestkami dyni w oleju z ziołami to wyjątkowa przekąska, której smak i aromat doskonale uzupełnią ulubione sezonowe potrawy.

Jesień pełna smaku w Salad Story – odkryj nowe sezonowe menu!
Wraz z jesienią Salad Story, polska marka znana z serwowania świeżych i zdrowych potraw, zaskoczyła swoją ofertą. Od 19 września wszyscy miłośnicy kulinariów mają okazję odkrywać jesienną odsłonę menu i skosztować dań inspirowanych bogactwem smaków.

Ekologia na co dzień? Zacznij od pieczywa! Ekologia na co dzień? Zacznij od pieczywa!
Pieczywo to dla większości z nas podstawa śniadań lub kolacji. Dlatego też przy wyborze chleba, warto zwrócić uwagę nie tylko na jego świeżość, ale i na skład. Czasem starsze wypieki na półkach sklepowych mogą stanowić siedlisko pleśni i bakterii. Czy warto więc wypiekać chleb w domu?

Smak, który działa! Nowe MINIczekolady funkcjonalne z Wawelu: Koncentracja, Stres i Regeneracja Smak, który działa! Nowe MINIczekolady funkcjonalne z Wawelu: Koncentracja, Stres i Regeneracja
Wawel rozwija linię produktów funkcjonalnych. Pierwszym produktem w tej kategorii była MINIczekolada Danusia Malinowa Beauty z dziką różą (która jest naturalnym źródłem witaminy C) i kolagenem wprowadzona na rynek w kwietniu tego roku.

Świętuj Dzień Wegetarianizmu z marką VEGETA!
1 października obchodzimy Światowy Dzień Wegetarianizmu. To doskonała okazja do kulinarnych eksperymentów oraz próbowania przepisów na smaczne i pożywne dania bez mięsa. Bogactwo smaków kuchni wegetariańskiej jest bardzo rozległe i w tym wyjątkowym dniu VEGETA zachęca do jego odkrywania.

więcej »

Najczęściej czytane artykuły:

Srebrne Perły Rynku FMCG dla linii popcornów do mikrofalówki HELIO Srebrne Perły Rynku FMCG dla linii popcornów do mikrofalówki HELIO
Firma HELIO po raz kolejny została nagrodzona w prestiżowym badaniu Perły Rynku! Wśród najlepszych produktów 2024, na podium znalazła się linia popcornów do mikrofalówki HELIO.

Nowy Rok Szkolny z przekąskami od HELIO! Odkryj nowość: Mix orzechów prażonych! Nowy Rok Szkolny z przekąskami od HELIO! Odkryj nowość: Mix orzechów prażonych!
Rozpoczęcie nowego roku szkolnego to czas pełen wyzwań i nowych doświadczeń. To również doskonały moment, aby zadbać o zdrowe nawyki żywieniowe naszych dzieci.

Pierwszy dzień jesieni z owocami suszonymi SO SOFT od HELIO – jak urozmaicić swoje menu i poprawić h Pierwszy dzień jesieni z owocami suszonymi SO SOFT od HELIO – jak urozmaicić swoje menu i poprawić h
Pierwszy dzień jesieni to moment, w którym natura zaczyna powoli przygotowywać się do zimowego snu. Dni stają się coraz krótsze, temperatury spadają, a drzewa mienią się złotem, czerwienią i pomarańczem.

Smaki jesieni w kuchni. Wypróbuj Suszone pomidory z pestkami dyni w oleju z ziołami OLE!
Jesienią, gdy za oknem robi się chłodniej, warto sięgnąć po produkty, które pozwolą przygotować pyszne, rozgrzewające dania. Suszone pomidory z pestkami dyni w oleju z ziołami to wyjątkowa przekąska, której smak i aromat doskonale uzupełnią ulubione sezonowe potrawy.

Duet, który zachwyca – świętuj Dzień Kawy ze Starbucks!
1 października, z okazji Międzynarodowego Dnia Kawy, Starbucks zaprasza do świętowania w wyjątkowym towarzystwie. W ofercie kawiarni pojawiają się dwie nowe kawy ziarniste – Starbucks® Milano Duetto, które wprowadzą miłośników kawy w świat kontrastów między ziarnami jasno a ciemno palonymi.

więcej »
Regulamin, Polityka Prywatności i Polityka Cookies Grupy Kafito