Zdrowa żywność - poradnik o zdrowiu

Artykuły prasowe

Wspomnienie lata

Wspomnienie lata

2011-10-18

Pierwsze dni października rozpieszczały nas w tym roku ciepłą i słoneczną pogodą. Coraz krótsze dni, chłodne noce i spadające z drzew liście nie pozostawiają jednak złudzeń, że jesień na dobre zagościła za naszymi oknami. Znamy jednak kilka sposobów, by z łatwością powrócić do wakacyjnych klimatów.

więcej »
Niecodzienne smaki

Niecodzienne smaki

2011-10-18

Kakao z chili, schab ze śliwką czy pizza z ananasem to nowe rodzaje połączeń coraz częściej pojawiające się na polskich stołach. Czy zestawienie słodkiego smaku z nutką ostrego aromatu ma szanse na stałe zagościć w menu większości domów?

więcej »

Nudle Knorr w nowych opakowaniach

2011-10-18

Nowoczesny oraz świeży wygląd zyskało sześć zup -„Ser w ziołach”, „Ella Mozzarella”, „Pomidoro Diabolo”, „Pomidore Amore”, „Ostry boczek’, a także „Gulasznikoff”.

więcej »

Kostka rosołowa w roli marynaty do mięs

2011-10-18

Kostka rosołowa stosowana jest zazwyczaj do zup czy sosów. Mistrz Kuchni Knorr proponuje jednak nowy sposób wykorzystania Rosołu z kury Knorr – jako marynaty do mięs. Wystarczy dodać odrobinę oliwy, ze składników utworzyć pastę, natrzeć nią mięso i usmażyć.

więcej »
Emilki marki Mlekoma. Naturalnie proste

Emilki marki Mlekoma. Naturalnie proste

2011-10-18

Wśród polskich miłośników dobrej kuchni, coraz częściej cichną peany na cześć sushi, krewetek w cieście i zielonego curry – do głosu dochodzi nasze kulinarne dziedzictwo. Przepych się nudzi.

więcej »
Firma Aves nagrodzona na Międzynarodowych Targach Polagra-Food

Firma Aves nagrodzona na Międzynarodowych Targach Polagra-Food

2011-10-18

Poznańskie Targi Polagra-Food to coroczna okazja do nagrodzenia wyróżniających się na naszym rynku producentów z branży spożywczej. W tym roku dołączyła do nich firma Aves ze Zduńskiej Woli, potwierdzając tym samym wysoką jakość swoich wyrobów oraz mocną pozycję na rynku.

więcej »
Kwintesencja dobrej polskiej tradycji – Perliczka Wielkopolska firmy DROP S.A.

Kwintesencja dobrej polskiej tradycji – Perliczka Wielkopolska firmy DROP S.A.

2011-10-17

W przeszłości posiłki z mięsa perliczego były podawane na wytwornych przyjęciach, gdzie cieszyły się ogromnym powodzeniem wśród całej szlachty. Niestety, w późniejszym czasie ten niesamowity rarytas został wyparty przez zupełnie pospolitego kurczaka.

więcej »
Innowacyjny croissant 7 Days Doub!e z dwusmakowym nadzieniem Waniliowym i Pomarańczowym

Innowacyjny croissant 7 Days Doub!e z dwusmakowym nadzieniem Waniliowym i Pomarańczowym

2011-10-14

7 Days Doub!e to nowa propozycja firmy Chipita Poland. Do wypiekanych, miękkich rogali, z niesamowicie smacznymi dwusmakowymi nadzieniemi, dostępnymi dotychczas w dwóch pysznych kombinacjach: Kakao & Wanilia oraz Wanilia & Wiśnia dołączył trzeci rogal z nadzieniem o smaku Waniliowym i Pomarańczowym!

więcej »
Nowe sklepy sieci Dobry Wybór

Nowe sklepy sieci Dobry Wybór

2011-10-14

Dwa osiedlowe sklepy spożywcze należącej do Kolportera sieci Dobry Wybór zostały otwarte w Ełku. To pierwsze punkty tej sieci uruchomione w województwie warmińsko-mazurskim. Spółka zapowiada, że Dobry Wybór pojawi się także w innych regionach Polski.

więcej »
ORZESZKI BESKIDZKIE - MAŁA RZECZ A CIESZY!

ORZESZKI BESKIDZKIE - MAŁA RZECZ A CIESZY!

2011-10-13

ORZESZKI BESKIDZKIE, produkowane przez firmę AKSAM, to sprawdzona przekąska w pracy, szkole, domu, ale także podczas spotkań w gronie znajomych i rodziny.

więcej »

Wyszukiwarka:

Ostatnio dodane artykuły:

Smaki jesieni w kuchni. Wypróbuj Suszone pomidory z pestkami dyni w oleju z ziołami OLE!
Jesienią, gdy za oknem robi się chłodniej, warto sięgnąć po produkty, które pozwolą przygotować pyszne, rozgrzewające dania. Suszone pomidory z pestkami dyni w oleju z ziołami to wyjątkowa przekąska, której smak i aromat doskonale uzupełnią ulubione sezonowe potrawy.

Jesień pełna smaku w Salad Story – odkryj nowe sezonowe menu!
Wraz z jesienią Salad Story, polska marka znana z serwowania świeżych i zdrowych potraw, zaskoczyła swoją ofertą. Od 19 września wszyscy miłośnicy kulinariów mają okazję odkrywać jesienną odsłonę menu i skosztować dań inspirowanych bogactwem smaków.

Ekologia na co dzień? Zacznij od pieczywa! Ekologia na co dzień? Zacznij od pieczywa!
Pieczywo to dla większości z nas podstawa śniadań lub kolacji. Dlatego też przy wyborze chleba, warto zwrócić uwagę nie tylko na jego świeżość, ale i na skład. Czasem starsze wypieki na półkach sklepowych mogą stanowić siedlisko pleśni i bakterii. Czy warto więc wypiekać chleb w domu?

Smak, który działa! Nowe MINIczekolady funkcjonalne z Wawelu: Koncentracja, Stres i Regeneracja Smak, który działa! Nowe MINIczekolady funkcjonalne z Wawelu: Koncentracja, Stres i Regeneracja
Wawel rozwija linię produktów funkcjonalnych. Pierwszym produktem w tej kategorii była MINIczekolada Danusia Malinowa Beauty z dziką różą (która jest naturalnym źródłem witaminy C) i kolagenem wprowadzona na rynek w kwietniu tego roku.

Świętuj Dzień Wegetarianizmu z marką VEGETA!
1 października obchodzimy Światowy Dzień Wegetarianizmu. To doskonała okazja do kulinarnych eksperymentów oraz próbowania przepisów na smaczne i pożywne dania bez mięsa. Bogactwo smaków kuchni wegetariańskiej jest bardzo rozległe i w tym wyjątkowym dniu VEGETA zachęca do jego odkrywania.

więcej »

Najczęściej czytane artykuły:

Srebrne Perły Rynku FMCG dla linii popcornów do mikrofalówki HELIO Srebrne Perły Rynku FMCG dla linii popcornów do mikrofalówki HELIO
Firma HELIO po raz kolejny została nagrodzona w prestiżowym badaniu Perły Rynku! Wśród najlepszych produktów 2024, na podium znalazła się linia popcornów do mikrofalówki HELIO.

Nowy Rok Szkolny z przekąskami od HELIO! Odkryj nowość: Mix orzechów prażonych! Nowy Rok Szkolny z przekąskami od HELIO! Odkryj nowość: Mix orzechów prażonych!
Rozpoczęcie nowego roku szkolnego to czas pełen wyzwań i nowych doświadczeń. To również doskonały moment, aby zadbać o zdrowe nawyki żywieniowe naszych dzieci.

Pierwszy dzień jesieni z owocami suszonymi SO SOFT od HELIO – jak urozmaicić swoje menu i poprawić h Pierwszy dzień jesieni z owocami suszonymi SO SOFT od HELIO – jak urozmaicić swoje menu i poprawić h
Pierwszy dzień jesieni to moment, w którym natura zaczyna powoli przygotowywać się do zimowego snu. Dni stają się coraz krótsze, temperatury spadają, a drzewa mienią się złotem, czerwienią i pomarańczem.

Smaki jesieni w kuchni. Wypróbuj Suszone pomidory z pestkami dyni w oleju z ziołami OLE!
Jesienią, gdy za oknem robi się chłodniej, warto sięgnąć po produkty, które pozwolą przygotować pyszne, rozgrzewające dania. Suszone pomidory z pestkami dyni w oleju z ziołami to wyjątkowa przekąska, której smak i aromat doskonale uzupełnią ulubione sezonowe potrawy.

Duet, który zachwyca – świętuj Dzień Kawy ze Starbucks!
1 października, z okazji Międzynarodowego Dnia Kawy, Starbucks zaprasza do świętowania w wyjątkowym towarzystwie. W ofercie kawiarni pojawiają się dwie nowe kawy ziarniste – Starbucks® Milano Duetto, które wprowadzą miłośników kawy w świat kontrastów między ziarnami jasno a ciemno palonymi.

więcej »
Regulamin, Polityka Prywatności i Polityka Cookies Grupy Kafito