Zdrowa żywność - poradnik o zdrowiu

Artykuły prasowe

Bake Rolls w nowym, pełnoziarnistym wydaniu!

Bake Rolls w nowym, pełnoziarnistym wydaniu!

2011-10-25

W portfolio firmy Chipita Poland pojawiła się nowość: pełnoziarniste Bake Rolls’y.

więcej »
Ale pasztet!

Ale pasztet!

2011-10-25

11 listopada na Zamku Kliczków rozpocznie się I Festiwal Kulinarny Borów Dolnośląskich „Ale Pasztet”. Będzie on trzydniowym świętem miłośników lokalnych specjałów i kuchni regionalnej.

więcej »
Zupa w 3 minuty!

Zupa w 3 minuty!

2011-10-25

Specjalna technologia produkcji sprawia, że zdrowe i smakowite zupy d’aucy można przygotować w zaledwie trzy minuty. Dzięki saszetce z bulionem do jarzyn nie trzeba dodawać przypraw ani kostki rosołowej.

więcej »
Małe jest wielkie, czyli regionalne browary w natarciu

Małe jest wielkie, czyli regionalne browary w natarciu

2011-10-24

Mimo, że browary regionalne w porównaniu do wielkich piwnych koncernów produkują „kroplę w morzu piwa”, zyskują coraz większy szacunek w oczach klientów, a co za tym idzie, ich sprzedaż rośnie.

więcej »
Miodem osłodź sobie życie

Miodem osłodź sobie życie

2011-10-24

O tym, że pozytywnie wpływa na nasze zdrowie wiemy od dziecka – poznaliśmy go jako dodatek do mleka czy ciepłej herbaty, szczególnie kiedy dopadało nas przeziębienie. Czy jednak tylko w czasie choroby powinniśmy przypominać sobie o jego istnieniu?

więcej »
RYŻ – ZDROWY I SMACZNY DODATEK DO OBIADU

RYŻ – ZDROWY I SMACZNY DODATEK DO OBIADU

2011-10-24

Ryż to jeden ze zdrowszych dodatków do obiadu. Posiada dużo wartościowego białka, błonnik, witaminy B i PP oraz składniki mineralne, a wśród nich mangan, żelazo, potas i wapń.

więcej »
Ole oliwki, czyli hiszpańskie oliwki marki Beach Flower w ofercie firmy VOG

Ole oliwki, czyli hiszpańskie oliwki marki Beach Flower w ofercie firmy VOG

2011-10-24

W Martini, na kanapkach, w koreczkach, na pizzy i w sałatkach. Wszędzie świetnie wyglądają, a do tego doskonale smakują. Obfitują w cenne witaminy, w prozdrowotne jednonienasycone kwasy tłuszczowe, minerały oraz mikroelementy.

więcej »
Dzień, w którym nie wypada się stresować!

Dzień, w którym nie wypada się stresować!

2011-10-24

Dzieci wracają do szkoły, do miasta wracają korki, za chwilę koniec roku, a my nie zrealizowaliśmy ani jednego z noworocznych postanowień – i jak tu się nie denerwować? Jest jednak dzień, w którym po prostu nie wypada poddać się stresowi – 28 października – Dzień Odpoczynku Zszarganych Nerwów.

więcej »

FRUGO powiększa rodzinę – długo oczekiwana premiera białego napoju

2011-10-24

Mimo, iż na początek śnieżnej zimy musimy jeszcze trochę poczekać, biel zagościła w polskim krajobrazie już z początkiem października. Stało się tak za sprawą nowego białego FRUGO, którego sprzedaż dynamicznie ruszyła w sklepach na terenie całej Polski.

więcej »

Wart-Milk promuje Sieradz na swoich opakowaniach

2011-10-19

Od października znane w całym kraju mleko MU! dostępne jest na rynku w nowym opakowaniu z logo Sieradza. To wspólna inicjatywa władz miast oraz producenta mleka Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej Wart-Milk, która ma służyć promowaniu Sieradza w całej Polsce.

więcej »

Wyszukiwarka:

Ostatnio dodane artykuły:

Smaki jesieni w kuchni. Wypróbuj Suszone pomidory z pestkami dyni w oleju z ziołami OLE!
Jesienią, gdy za oknem robi się chłodniej, warto sięgnąć po produkty, które pozwolą przygotować pyszne, rozgrzewające dania. Suszone pomidory z pestkami dyni w oleju z ziołami to wyjątkowa przekąska, której smak i aromat doskonale uzupełnią ulubione sezonowe potrawy.

Jesień pełna smaku w Salad Story – odkryj nowe sezonowe menu!
Wraz z jesienią Salad Story, polska marka znana z serwowania świeżych i zdrowych potraw, zaskoczyła swoją ofertą. Od 19 września wszyscy miłośnicy kulinariów mają okazję odkrywać jesienną odsłonę menu i skosztować dań inspirowanych bogactwem smaków.

Ekologia na co dzień? Zacznij od pieczywa! Ekologia na co dzień? Zacznij od pieczywa!
Pieczywo to dla większości z nas podstawa śniadań lub kolacji. Dlatego też przy wyborze chleba, warto zwrócić uwagę nie tylko na jego świeżość, ale i na skład. Czasem starsze wypieki na półkach sklepowych mogą stanowić siedlisko pleśni i bakterii. Czy warto więc wypiekać chleb w domu?

Smak, który działa! Nowe MINIczekolady funkcjonalne z Wawelu: Koncentracja, Stres i Regeneracja Smak, który działa! Nowe MINIczekolady funkcjonalne z Wawelu: Koncentracja, Stres i Regeneracja
Wawel rozwija linię produktów funkcjonalnych. Pierwszym produktem w tej kategorii była MINIczekolada Danusia Malinowa Beauty z dziką różą (która jest naturalnym źródłem witaminy C) i kolagenem wprowadzona na rynek w kwietniu tego roku.

Świętuj Dzień Wegetarianizmu z marką VEGETA!
1 października obchodzimy Światowy Dzień Wegetarianizmu. To doskonała okazja do kulinarnych eksperymentów oraz próbowania przepisów na smaczne i pożywne dania bez mięsa. Bogactwo smaków kuchni wegetariańskiej jest bardzo rozległe i w tym wyjątkowym dniu VEGETA zachęca do jego odkrywania.

więcej »

Najczęściej czytane artykuły:

Srebrne Perły Rynku FMCG dla linii popcornów do mikrofalówki HELIO Srebrne Perły Rynku FMCG dla linii popcornów do mikrofalówki HELIO
Firma HELIO po raz kolejny została nagrodzona w prestiżowym badaniu Perły Rynku! Wśród najlepszych produktów 2024, na podium znalazła się linia popcornów do mikrofalówki HELIO.

Nowy Rok Szkolny z przekąskami od HELIO! Odkryj nowość: Mix orzechów prażonych! Nowy Rok Szkolny z przekąskami od HELIO! Odkryj nowość: Mix orzechów prażonych!
Rozpoczęcie nowego roku szkolnego to czas pełen wyzwań i nowych doświadczeń. To również doskonały moment, aby zadbać o zdrowe nawyki żywieniowe naszych dzieci.

Pierwszy dzień jesieni z owocami suszonymi SO SOFT od HELIO – jak urozmaicić swoje menu i poprawić h Pierwszy dzień jesieni z owocami suszonymi SO SOFT od HELIO – jak urozmaicić swoje menu i poprawić h
Pierwszy dzień jesieni to moment, w którym natura zaczyna powoli przygotowywać się do zimowego snu. Dni stają się coraz krótsze, temperatury spadają, a drzewa mienią się złotem, czerwienią i pomarańczem.

Smaki jesieni w kuchni. Wypróbuj Suszone pomidory z pestkami dyni w oleju z ziołami OLE!
Jesienią, gdy za oknem robi się chłodniej, warto sięgnąć po produkty, które pozwolą przygotować pyszne, rozgrzewające dania. Suszone pomidory z pestkami dyni w oleju z ziołami to wyjątkowa przekąska, której smak i aromat doskonale uzupełnią ulubione sezonowe potrawy.

Duet, który zachwyca – świętuj Dzień Kawy ze Starbucks!
1 października, z okazji Międzynarodowego Dnia Kawy, Starbucks zaprasza do świętowania w wyjątkowym towarzystwie. W ofercie kawiarni pojawiają się dwie nowe kawy ziarniste – Starbucks® Milano Duetto, które wprowadzą miłośników kawy w świat kontrastów między ziarnami jasno a ciemno palonymi.

więcej »
Regulamin, Polityka Prywatności i Polityka Cookies Grupy Kafito