Zdrowa żywność - poradnik o zdrowiu

Artykuły prasowe

Pełen temperamentu Sos Czosnkowy Develey

Pełen temperamentu Sos Czosnkowy Develey

2011-11-09

Sosy do mięs Develey to najwyższej jakości produkty o delikatnej, kremowej konsystencji. Idealnie komponują się nie tylko z potrawami mięsnymi, ale także z rybami, owocami morza i serami.

więcej »

Chmielnicki Mlyn notuje rekordowe wyniki

2011-11-09

Chmienicki Mlyn, ukraińska firma, która na początku 2012 r. zamierza zadebiutować na rynku New Connect, zakończyła audyt wyników finansowych za rok obrachunkowy 2010/2011. Zysk netto spółki wzrósł prawie o 200%.

więcej »
Św. Marcin serwuje rogale i gęsinę

Św. Marcin serwuje rogale i gęsinę

2011-11-08

Mieszkańcy Poznania, kiedy przychodzi Dzień Niepodległości zbiegający się z imieninami św. Marcina udają się na wyprawę w poszukiwaniu tych najlepszych, najprawdziwszych rogali z farszem z białego maku. Ten dzień bez rogala nie ma prawa zaistnieć.

więcej »
Rozgrzewający przysmak – Zupa Krem od Dawtona

Rozgrzewający przysmak – Zupa Krem od Dawtona

2011-11-08

Zupa jest daniem na różne okazje. Zasłynęła, jako sztandarowe „pierwsze danie”, lecz równie dobrze sprawdza się w roli szybkiej przekąski czy też rozgrzewającego posiłku na jesienne chłody. Bogaty wachlarz smaków przemawia za jej obecnością w domowym menu.

więcej »
Czanieckie Makarony na targach ANUGA

Czanieckie Makarony na targach ANUGA

2011-11-04

W Kolonii, od 8 do 12 października trwały Targi ANUGA – największe i najbardziej prestiżowe targi przemysłu spożywczego na świecie. Wśród blisko 7 tysięcy wystawców znalazła się firma Czanieckie Makarony, promująca tradycyjne, polskie smaki oraz swoją najnowszą ofertę zaplanowaną na przyszły rok.

więcej »
Gellwe rozdaje pieniądze w wielkiej promocji konsumenckiej

Gellwe rozdaje pieniądze w wielkiej promocji konsumenckiej

2011-11-03

Produkty marki Gellwe, eksperta w spełnianiu słodkich zachcianek od lat cieszą się niesłabnącym uznaniem coraz szerszej grupy konsumentów. W podziękowaniu za to uznanie, w ramach wielkiej promocji konsumenckiej marka będzie nagradzać gotówką zakupy wybranych produktów.

więcej »

Nowy sposób na żeberka i skrzydełka

2011-11-03

Żeberka i skrzydełka należą do jednych z bardziej lubianych przez Polaków potraw. Specjalnie z myślą o nich zespół kucharzy Knorr przygotował wspaniałe propozycje na znane dania w nowej odsłonie.

więcej »

Nowość marki FRoSTA! Warzywa na patelnię w międzynarodowych smakach!

2011-11-02

FRoSTA rozszerzyła portfolio o warzywa na patelnię w nowych, międzynarodowych smakach. Najnowsza propozycja marki obejmuje Warzywa na patelnię toskańskie, Warzywa na patelnię meksykańskie, Warzywa na patelnię francuskie, Warzywa na patelnię karaibskie oraz Warzywa na patelnię chińskie.

więcej »
Lodowe przysmaki nie tylko na lato!

Lodowe przysmaki nie tylko na lato!

2011-11-01

Lody niemal każdemu kojarzą się wyłącznie z latem i wakacyjnym wypoczynkiem. Czy słusznie? Ich producenci prześcigają się w pomysłach na to jak przekonać konsumentów do spożywania lodów także podczas mniej słonecznych pór roku.

więcej »

BROWAR SULIMAR partnerem 50-lecia Wydziału Nauk o Żywności SGGW

2011-11-01

W dniach 21-22 października 2011 r. odbyły się uroczystości z okazji 50-lecia Wydziału Nauk o Żywności połączone z Jubileuszowym Zjazdem Absolwentów. BROWAR SULIMAR był partnerem tego wydarzenia.

więcej »

Wyszukiwarka:

Ostatnio dodane artykuły:

Smaki jesieni w kuchni. Wypróbuj Suszone pomidory z pestkami dyni w oleju z ziołami OLE!
Jesienią, gdy za oknem robi się chłodniej, warto sięgnąć po produkty, które pozwolą przygotować pyszne, rozgrzewające dania. Suszone pomidory z pestkami dyni w oleju z ziołami to wyjątkowa przekąska, której smak i aromat doskonale uzupełnią ulubione sezonowe potrawy.

Jesień pełna smaku w Salad Story – odkryj nowe sezonowe menu!
Wraz z jesienią Salad Story, polska marka znana z serwowania świeżych i zdrowych potraw, zaskoczyła swoją ofertą. Od 19 września wszyscy miłośnicy kulinariów mają okazję odkrywać jesienną odsłonę menu i skosztować dań inspirowanych bogactwem smaków.

Ekologia na co dzień? Zacznij od pieczywa! Ekologia na co dzień? Zacznij od pieczywa!
Pieczywo to dla większości z nas podstawa śniadań lub kolacji. Dlatego też przy wyborze chleba, warto zwrócić uwagę nie tylko na jego świeżość, ale i na skład. Czasem starsze wypieki na półkach sklepowych mogą stanowić siedlisko pleśni i bakterii. Czy warto więc wypiekać chleb w domu?

Smak, który działa! Nowe MINIczekolady funkcjonalne z Wawelu: Koncentracja, Stres i Regeneracja Smak, który działa! Nowe MINIczekolady funkcjonalne z Wawelu: Koncentracja, Stres i Regeneracja
Wawel rozwija linię produktów funkcjonalnych. Pierwszym produktem w tej kategorii była MINIczekolada Danusia Malinowa Beauty z dziką różą (która jest naturalnym źródłem witaminy C) i kolagenem wprowadzona na rynek w kwietniu tego roku.

Świętuj Dzień Wegetarianizmu z marką VEGETA!
1 października obchodzimy Światowy Dzień Wegetarianizmu. To doskonała okazja do kulinarnych eksperymentów oraz próbowania przepisów na smaczne i pożywne dania bez mięsa. Bogactwo smaków kuchni wegetariańskiej jest bardzo rozległe i w tym wyjątkowym dniu VEGETA zachęca do jego odkrywania.

więcej »

Najczęściej czytane artykuły:

Srebrne Perły Rynku FMCG dla linii popcornów do mikrofalówki HELIO Srebrne Perły Rynku FMCG dla linii popcornów do mikrofalówki HELIO
Firma HELIO po raz kolejny została nagrodzona w prestiżowym badaniu Perły Rynku! Wśród najlepszych produktów 2024, na podium znalazła się linia popcornów do mikrofalówki HELIO.

Nowy Rok Szkolny z przekąskami od HELIO! Odkryj nowość: Mix orzechów prażonych! Nowy Rok Szkolny z przekąskami od HELIO! Odkryj nowość: Mix orzechów prażonych!
Rozpoczęcie nowego roku szkolnego to czas pełen wyzwań i nowych doświadczeń. To również doskonały moment, aby zadbać o zdrowe nawyki żywieniowe naszych dzieci.

Pierwszy dzień jesieni z owocami suszonymi SO SOFT od HELIO – jak urozmaicić swoje menu i poprawić h Pierwszy dzień jesieni z owocami suszonymi SO SOFT od HELIO – jak urozmaicić swoje menu i poprawić h
Pierwszy dzień jesieni to moment, w którym natura zaczyna powoli przygotowywać się do zimowego snu. Dni stają się coraz krótsze, temperatury spadają, a drzewa mienią się złotem, czerwienią i pomarańczem.

Smaki jesieni w kuchni. Wypróbuj Suszone pomidory z pestkami dyni w oleju z ziołami OLE!
Jesienią, gdy za oknem robi się chłodniej, warto sięgnąć po produkty, które pozwolą przygotować pyszne, rozgrzewające dania. Suszone pomidory z pestkami dyni w oleju z ziołami to wyjątkowa przekąska, której smak i aromat doskonale uzupełnią ulubione sezonowe potrawy.

Duet, który zachwyca – świętuj Dzień Kawy ze Starbucks!
1 października, z okazji Międzynarodowego Dnia Kawy, Starbucks zaprasza do świętowania w wyjątkowym towarzystwie. W ofercie kawiarni pojawiają się dwie nowe kawy ziarniste – Starbucks® Milano Duetto, które wprowadzą miłośników kawy w świat kontrastów między ziarnami jasno a ciemno palonymi.

więcej »
Regulamin, Polityka Prywatności i Polityka Cookies Grupy Kafito