Zdrowa żywność - poradnik o zdrowiu

Artykuły prasowe

Ballantine’s 7 – nowy produkt w ofercie marki

Ballantine’s 7 – nowy produkt w ofercie marki

2020-08-10

Marka Ballantine’s wprowadza na polski rynek nowy wariant szkockiego trunku. Do rodziny produktów dołącza siedmioletnia whisky, dojrzewająca w dębowych beczkach po burbonie.

więcej »
Falafele z Pasteną – pastą z czarnych oliwek OLE!

Falafele z Pasteną – pastą z czarnych oliwek OLE!

2020-08-10

Falafele z Pasteną – pastą z czarnych oliwek OLE!

więcej »
Niebanalny choć uniwersalny dodatek w Twojej kuchni:  Pastena OLE! – absolutny „must have” miłośnik

Niebanalny choć uniwersalny dodatek w Twojej kuchni: Pastena OLE! – absolutny „must have” miłośnik

2020-08-10

Niebanalny choć uniwersalny dodatek w Twojej kuchni: Pastena OLE! – absolutny „must have” miłośników czarnych oliwek.

więcej »
Wino w Polsce zyskuje na popularności

Wino w Polsce zyskuje na popularności

2020-08-10

Jak zmieniają się trunkowe zwyczaje Polaków? Od kilku lat w Polsce z roku na rok rośnie sprzedaż wina, w tym także wytrawnego. Jednak największa dynamika wiąże się ze wzrostem sprzedaży win musujących, takich jak prosecco czy cava.

więcej »

Roślinny Majonez Kielecki w ofercie WSP „Społem”!

2020-08-07

Brytyjski tygodnik The Economist okrzyknął rok 2019 rokiem weganizmu. Trend ten jest bardzo wyraźnie zauważalny. Coraz więcej ludzi całkowicie rezygnuje z produktów pochodzenia zwierzęcego.

więcej »
Colian rozpoczyna budowę nowego magazynu w zakładzie w Opatówku

Colian rozpoczyna budowę nowego magazynu w zakładzie w Opatówku

2020-08-07

W pierwszych dniach sierpnia spółka Colian przystąpiła do realizacji inwestycji polegającej na budowie nowego magazynu w zakładzie w Opatówku. W obiekcie będą składowane napoje marki Hellena, w tym kultowa już Oranżada Hellena.

więcej »
HEINZ YELLOW MUSTARD  NA ŚWIATOWY DZIEŃ MUSZTARDY

HEINZ YELLOW MUSTARD NA ŚWIATOWY DZIEŃ MUSZTARDY

2020-08-06

Kultowa marka Heinz, niekwestionowany ekspert od sosów ze 150-letnią historią i tradycją, przedstawia kolejny produkt w swoim portfolio – Heinz Yellow Mustard.

więcej »
Letnia sałatka z bakaliami HELIO Natura

Letnia sałatka z bakaliami HELIO Natura

2020-08-06

Orzechy HELIO Natura, tak jak arbuza, najchętniej jadamy solo ;-), ale świetnie sprawdzają się także w letnich sałatkach!

więcej »
ROWERY RE:CYCLE – POZNAJCIE DRUGIE ŻYCIE KAPSUŁEK NESPRESSO

ROWERY RE:CYCLE – POZNAJCIE DRUGIE ŻYCIE KAPSUŁEK NESPRESSO

2020-08-05

Zasada 3R – Reduce, Reuse, Recycle – to coraz bardziej popularna reguła promująca odpowiedzialną konsumpcję dóbr i ponowne wykorzystanie odpadów. Dzięki niej materiały funkcjonują bardzo długo w obiegu zamkniętym, co skutecznie oddaje ideę zero waste.

więcej »
Nestlé Waters intensyfikuje działania w zakresie zrównoważonego rozwoju

Nestlé Waters intensyfikuje działania w zakresie zrównoważonego rozwoju

2020-08-03

Producent wody butelkowanej zapowiada osiągnięcie neutralności węglowej, rozwijanie zrównoważonego wykorzystywania zasobów wody, a także zwiększenie stosowania tworzyw z recyklingu w ciągu 5 lat. Zobowiązania objęły wszystkie produkty, marki i oddziały Nestlé Waters – również w Polsce.

więcej »

Wyszukiwarka:

Ostatnio dodane artykuły:

Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice
Typ mąki wpływa na jej zastosowanie w kuchni. Dlatego, na przykład, delikatne mąki niskiego typu doskonale sprawdzą się przy lekkich wypiekach, takich jak ciasta, biszkopty, naleśniki, a nawet pierogi. Przykładem takiej mąki może być wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice.

Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu
Szafy chłodnicze to podstawowe wyposażenie każdego lokalu gastronomicznego, sklepu spożywczego czy punktu handlowego, w którym konieczne jest przechowywanie żywności w kontrolowanej temperaturze.

Kamis inspiruje i wprowadza nowość na rynek
W odpowiedzi na codzienny pośpiech KAMIS wprowadza serię „Przepis na…”. Osiem produktów z przyprawami, ziołami oraz prostymi przepisami pozwala na szybkie przygotowanie pysznych dań, które oszczędzają czas, nie rezygnując z jakości posiłków.

Jak wybrać profesjonalną odzież gastronomiczną dla HoReCa? Praktyczne porady dla branży spożywczej
Branża HoReCa to świat, w którym detale tworzą całość. Od smaku potraw po wygląd personelu – wszystko musi grać. Profesjonalna odzież gastronomiczna to nie tylko estetyka, ale także komfort, higiena i bezpieczeństwo.

Kolejna kawiarnia Starbucks już otwarta
W tym roku Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.

więcej »

Najczęściej czytane artykuły:

Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu
Szafy chłodnicze to podstawowe wyposażenie każdego lokalu gastronomicznego, sklepu spożywczego czy punktu handlowego, w którym konieczne jest przechowywanie żywności w kontrolowanej temperaturze.

Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice
Typ mąki wpływa na jej zastosowanie w kuchni. Dlatego, na przykład, delikatne mąki niskiego typu doskonale sprawdzą się przy lekkich wypiekach, takich jak ciasta, biszkopty, naleśniki, a nawet pierogi. Przykładem takiej mąki może być wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice.

więcej »
Regulamin, Polityka Prywatności i Polityka Cookies Grupy Kafito