Zdrowa żywność - poradnik o zdrowiu

Artykuły prasowe

Aromatyczne herbaty Twinings - idealne na zimowe dni

Aromatyczne herbaty Twinings - idealne na zimowe dni

2012-01-17

Zimowy chłód potrafi dać się we znaki i sprawić, że z utęsknieniem wypatrujemy pierwszych oznak wiosny. Z filiżanką aromatycznej herbaty Twinings o wyjątkowych, rozgrzewających smakach każdy chłodny dzień będzie znacznie przyjemniejszy.

więcej »
Ulica Smaczna, czyli spotkanie z Convivium Vigrensis

Ulica Smaczna, czyli spotkanie z Convivium Vigrensis

2012-01-16

Pierwsze w tym roku spotkanie członków Slow Food Wielkopolska odbędzie się pod znakiem poznawania smaków Suwalszczyzny i Augustowszczyzny z odrobiną litewskich klimatów. Z wizytą do Poznania przyjedzie Convivium Vigrensis czyli Slowfoodowicze z Wigier.

więcej »
Z królewskiego skarbca, czyli Sardynki z brislinga po śródziemnomorsku

Z królewskiego skarbca, czyli Sardynki z brislinga po śródziemnomorsku

2012-01-16

Skropione cytryną sardynki, podane z pełnoziarnistym chlebem i lampką czerwonego wina, w prawdziwej tawernie to niemal obowiązkowy punkt programu wakacji w krajach śródziemnych. Wspaniałym smakiem i wyjątkowym aromatem sardynek możemy się cieszyć jednakże nie tylko w czasie urlopu.

więcej »
Wawel na Święto Zakochanych

Wawel na Święto Zakochanych

2012-01-16

Wawel od wielu lat stara się by Walentynki były wyjątkowym świętem. W tym roku również przygotował wyjątkową odsłonę swoich pysznych czekoladowych specjałów w limitowanych, walentynkowych opakowaniach.

więcej »
Projekt badawczy CONffIDENCE -  szybka, prosta i tania analiza bezpieczeństwa żywności

Projekt badawczy CONffIDENCE - szybka, prosta i tania analiza bezpieczeństwa żywności

2012-01-16

Projekt badawczy CONffIDENCE, który otrzymał 5.8 milionów euro wsparcia z funduszy europejskich, pozwoli na przeprowadzanie szybszych i tańszych testów monitorujących zawartość zanieczyszczeń w miodzie.

więcej »
Kuchnia śląska

Kuchnia śląska

2012-01-16

Obok fascynacji kulturą i zwyczajami kulinarnymi Włoch czy odległej Japonii, od kilku lat zauważamy wyraźny wzrost zainteresowania rodzimymi potrawami. Coraz więcej pojawia się restauracji serwujących dania z regionalnej kuchni polskiej, w której jedno z głównych miejsc zajmuje kuchnia śląska.

więcej »
Nietypowe sposoby na typowe problemy

Nietypowe sposoby na typowe problemy

2012-01-16

Często dbając o zgrabną sylwetkę chcielibyśmy przechytrzyć nasz organizm. Nie tylko samo ograniczenie ilości jedzenia pomoże nam w osiągnięciu wymarzonej wagi. Możemy zastosować kilka trików, żeby to co jemy było mniej tuczące, a nadal smaczne i zdrowe.

więcej »
Luksus w kurnikach - jajka po złotówce!

Luksus w kurnikach - jajka po złotówce!

2012-01-12

Intymność, spokój i umeblowane, wygodne klatki dla kur – w konsekwencji jajka nawet po złotówce. Unia domaga się „ludzkich” warunków do hodowli ptactwa. Producenci zaciągają kredyty i ograniczają podaż.

więcej »
W sam raz na jeden raz – Makaron Swojski 5 jajeczny  od Czanieckich Makaronów w opakowaniu 250 g

W sam raz na jeden raz – Makaron Swojski 5 jajeczny od Czanieckich Makaronów w opakowaniu 250 g

2012-01-12

Firma Czanieckie Makarony wprowadziła do oferty nowe opakowania dla tradycyjnej linii Makaronów Swojskich 5 jajecznych. 250 g makaronu, do wyboru Tasiemka Walcowana, Nitka Walcowana, Niteczka Walcowana, to porcja odpowiednia na danie dla dwóch osób lub makaron do zupy dla czterech.

więcej »
Sushi małymi kroczkami wkracza do Europy

Sushi małymi kroczkami wkracza do Europy

2012-01-11

Azja kontynentalna zapoczątkowała danie, które albo pokochamy albo znienawidzimy.

więcej »

Wyszukiwarka:

Ostatnio dodane artykuły:

Jesień pełna smaku w Salad Story – odkryj nowe sezonowe menu!
Wraz z jesienią Salad Story, polska marka znana z serwowania świeżych i zdrowych potraw, zaskoczyła swoją ofertą. Od 19 września wszyscy miłośnicy kulinariów mają okazję odkrywać jesienną odsłonę menu i skosztować dań inspirowanych bogactwem smaków.

Ekologia na co dzień? Zacznij od pieczywa! Ekologia na co dzień? Zacznij od pieczywa!
Pieczywo to dla większości z nas podstawa śniadań lub kolacji. Dlatego też przy wyborze chleba, warto zwrócić uwagę nie tylko na jego świeżość, ale i na skład. Czasem starsze wypieki na półkach sklepowych mogą stanowić siedlisko pleśni i bakterii. Czy warto więc wypiekać chleb w domu?

Smak, który działa! Nowe MINIczekolady funkcjonalne z Wawelu: Koncentracja, Stres i Regeneracja Smak, który działa! Nowe MINIczekolady funkcjonalne z Wawelu: Koncentracja, Stres i Regeneracja
Wawel rozwija linię produktów funkcjonalnych. Pierwszym produktem w tej kategorii była MINIczekolada Danusia Malinowa Beauty z dziką różą (która jest naturalnym źródłem witaminy C) i kolagenem wprowadzona na rynek w kwietniu tego roku.

Świętuj Dzień Wegetarianizmu z marką VEGETA!
1 października obchodzimy Światowy Dzień Wegetarianizmu. To doskonała okazja do kulinarnych eksperymentów oraz próbowania przepisów na smaczne i pożywne dania bez mięsa. Bogactwo smaków kuchni wegetariańskiej jest bardzo rozległe i w tym wyjątkowym dniu VEGETA zachęca do jego odkrywania.

Pizza Hut wprowadza cyfrowe rozwiązania dla miłośników pizzy w Polsce
Pizza Hut Polska wprowadza cyfrowe innowacje. Rozmaite technologie, takie jak kody QR pozwalające składać zamówienia online do stolika w restauracji, kioski samoobsługowe i roboty serwujące pizzę bezpośrednio do stolika, umożliwiają szybsze, bardziej intuicyjne zamawianie oraz płatności.

więcej »

Najczęściej czytane artykuły:

Srebrne Perły Rynku FMCG dla linii popcornów do mikrofalówki HELIO Srebrne Perły Rynku FMCG dla linii popcornów do mikrofalówki HELIO
Firma HELIO po raz kolejny została nagrodzona w prestiżowym badaniu Perły Rynku! Wśród najlepszych produktów 2024, na podium znalazła się linia popcornów do mikrofalówki HELIO.

Nowy Rok Szkolny z przekąskami od HELIO! Odkryj nowość: Mix orzechów prażonych! Nowy Rok Szkolny z przekąskami od HELIO! Odkryj nowość: Mix orzechów prażonych!
Rozpoczęcie nowego roku szkolnego to czas pełen wyzwań i nowych doświadczeń. To również doskonały moment, aby zadbać o zdrowe nawyki żywieniowe naszych dzieci.

Pierwszy dzień jesieni z owocami suszonymi SO SOFT od HELIO – jak urozmaicić swoje menu i poprawić h Pierwszy dzień jesieni z owocami suszonymi SO SOFT od HELIO – jak urozmaicić swoje menu i poprawić h
Pierwszy dzień jesieni to moment, w którym natura zaczyna powoli przygotowywać się do zimowego snu. Dni stają się coraz krótsze, temperatury spadają, a drzewa mienią się złotem, czerwienią i pomarańczem.

Duet, który zachwyca – świętuj Dzień Kawy ze Starbucks!
1 października, z okazji Międzynarodowego Dnia Kawy, Starbucks zaprasza do świętowania w wyjątkowym towarzystwie. W ofercie kawiarni pojawiają się dwie nowe kawy ziarniste – Starbucks® Milano Duetto, które wprowadzą miłośników kawy w świat kontrastów między ziarnami jasno a ciemno palonymi.

Pizza Hut wprowadza cyfrowe rozwiązania dla miłośników pizzy w Polsce
Pizza Hut Polska wprowadza cyfrowe innowacje. Rozmaite technologie, takie jak kody QR pozwalające składać zamówienia online do stolika w restauracji, kioski samoobsługowe i roboty serwujące pizzę bezpośrednio do stolika, umożliwiają szybsze, bardziej intuicyjne zamawianie oraz płatności.

więcej »
Regulamin, Polityka Prywatności i Polityka Cookies Grupy Kafito