Artykuły prasowe
Aromatyczne herbaty Twinings - idealne na zimowe dni
Zimowy chłód potrafi dać się we znaki i sprawić, że z utęsknieniem wypatrujemy pierwszych oznak wiosny. Z filiżanką aromatycznej herbaty Twinings o wyjątkowych, rozgrzewających smakach każdy chłodny dzień będzie znacznie przyjemniejszy.
Ulica Smaczna, czyli spotkanie z Convivium Vigrensis
Pierwsze w tym roku spotkanie członków Slow Food Wielkopolska odbędzie się pod znakiem poznawania smaków Suwalszczyzny i Augustowszczyzny z odrobiną litewskich klimatów. Z wizytą do Poznania przyjedzie Convivium Vigrensis czyli Slowfoodowicze z Wigier.
Z królewskiego skarbca, czyli Sardynki z brislinga po śródziemnomorsku
Skropione cytryną sardynki, podane z pełnoziarnistym chlebem i lampką czerwonego wina, w prawdziwej tawernie to niemal obowiązkowy punkt programu wakacji w krajach śródziemnych. Wspaniałym smakiem i wyjątkowym aromatem sardynek możemy się cieszyć jednakże nie tylko w czasie urlopu.
Wawel na Święto Zakochanych
Wawel od wielu lat stara się by Walentynki były wyjątkowym świętem. W tym roku również przygotował wyjątkową odsłonę swoich pysznych czekoladowych specjałów w limitowanych, walentynkowych opakowaniach.
Projekt badawczy CONffIDENCE - szybka, prosta i tania analiza bezpieczeństwa żywności
Projekt badawczy CONffIDENCE, który otrzymał 5.8 milionów euro wsparcia z funduszy europejskich, pozwoli na przeprowadzanie szybszych i tańszych testów monitorujących zawartość zanieczyszczeń w miodzie.
Kuchnia śląska
Obok fascynacji kulturą i zwyczajami kulinarnymi Włoch czy odległej Japonii, od kilku lat zauważamy wyraźny wzrost zainteresowania rodzimymi potrawami. Coraz więcej pojawia się restauracji serwujących dania z regionalnej kuchni polskiej, w której jedno z głównych miejsc zajmuje kuchnia śląska.
Nietypowe sposoby na typowe problemy
Często dbając o zgrabną sylwetkę chcielibyśmy przechytrzyć nasz organizm. Nie tylko samo ograniczenie ilości jedzenia pomoże nam w osiągnięciu wymarzonej wagi. Możemy zastosować kilka trików, żeby to co jemy było mniej tuczące, a nadal smaczne i zdrowe.
Luksus w kurnikach - jajka po złotówce!
Intymność, spokój i umeblowane, wygodne klatki dla kur – w konsekwencji jajka nawet po złotówce. Unia domaga się „ludzkich” warunków do hodowli ptactwa. Producenci zaciągają kredyty i ograniczają podaż.
W sam raz na jeden raz – Makaron Swojski 5 jajeczny od Czanieckich Makaronów w opakowaniu 250 g
Firma Czanieckie Makarony wprowadziła do oferty nowe opakowania dla tradycyjnej linii Makaronów Swojskich 5 jajecznych. 250 g makaronu, do wyboru Tasiemka Walcowana, Nitka Walcowana, Niteczka Walcowana, to porcja odpowiednia na danie dla dwóch osób lub makaron do zupy dla czterech.
Sushi małymi kroczkami wkracza do Europy
Azja kontynentalna zapoczątkowała danie, które albo pokochamy albo znienawidzimy.
Wyszukiwarka:
Ostatnio dodane artykuły:
Jesień pełna smaku w Salad Story – odkryj nowe sezonowe menu!
Wraz z jesienią Salad Story, polska marka znana z serwowania świeżych i zdrowych potraw, zaskoczyła swoją ofertą. Od 19 września wszyscy miłośnicy kulinariów mają okazję odkrywać jesienną odsłonę menu i skosztować dań inspirowanych bogactwem smaków.
Ekologia na co dzień? Zacznij od pieczywa!
Pieczywo to dla większości z nas podstawa śniadań lub kolacji. Dlatego też przy wyborze chleba, warto zwrócić uwagę nie tylko na jego świeżość, ale i na skład. Czasem starsze wypieki na półkach sklepowych mogą stanowić siedlisko pleśni i bakterii. Czy warto więc wypiekać chleb w domu?
Smak, który działa! Nowe MINIczekolady funkcjonalne z Wawelu: Koncentracja, Stres i Regeneracja
Wawel rozwija linię produktów funkcjonalnych. Pierwszym produktem w tej kategorii była MINIczekolada Danusia Malinowa Beauty z dziką różą (która jest naturalnym źródłem witaminy C) i kolagenem wprowadzona na rynek w kwietniu tego roku.
Świętuj Dzień Wegetarianizmu z marką VEGETA!
1 października obchodzimy Światowy Dzień Wegetarianizmu. To doskonała okazja do kulinarnych eksperymentów oraz próbowania przepisów na smaczne i pożywne dania bez mięsa. Bogactwo smaków kuchni wegetariańskiej jest bardzo rozległe i w tym wyjątkowym dniu VEGETA zachęca do jego odkrywania.
Pizza Hut wprowadza cyfrowe rozwiązania dla miłośników pizzy w Polsce
Pizza Hut Polska wprowadza cyfrowe innowacje. Rozmaite technologie, takie jak kody QR pozwalające składać zamówienia online do stolika w restauracji, kioski samoobsługowe i roboty serwujące pizzę bezpośrednio do stolika, umożliwiają szybsze, bardziej intuicyjne zamawianie oraz płatności.
Najczęściej czytane artykuły:
Srebrne Perły Rynku FMCG dla linii popcornów do mikrofalówki HELIO
Firma HELIO po raz kolejny została nagrodzona w prestiżowym badaniu Perły Rynku! Wśród najlepszych produktów 2024, na podium znalazła się linia popcornów do mikrofalówki HELIO.
Nowy Rok Szkolny z przekąskami od HELIO! Odkryj nowość: Mix orzechów prażonych!
Rozpoczęcie nowego roku szkolnego to czas pełen wyzwań i nowych doświadczeń. To również doskonały moment, aby zadbać o zdrowe nawyki żywieniowe naszych dzieci.
Pierwszy dzień jesieni z owocami suszonymi SO SOFT od HELIO – jak urozmaicić swoje menu i poprawić h
Pierwszy dzień jesieni to moment, w którym natura zaczyna powoli przygotowywać się do zimowego snu. Dni stają się coraz krótsze, temperatury spadają, a drzewa mienią się złotem, czerwienią i pomarańczem.
Duet, który zachwyca – świętuj Dzień Kawy ze Starbucks!
1 października, z okazji Międzynarodowego Dnia Kawy, Starbucks zaprasza do świętowania w wyjątkowym towarzystwie. W ofercie kawiarni pojawiają się dwie nowe kawy ziarniste – Starbucks® Milano Duetto, które wprowadzą miłośników kawy w świat kontrastów między ziarnami jasno a ciemno palonymi.
Pizza Hut wprowadza cyfrowe rozwiązania dla miłośników pizzy w Polsce
Pizza Hut Polska wprowadza cyfrowe innowacje. Rozmaite technologie, takie jak kody QR pozwalające składać zamówienia online do stolika w restauracji, kioski samoobsługowe i roboty serwujące pizzę bezpośrednio do stolika, umożliwiają szybsze, bardziej intuicyjne zamawianie oraz płatności.