Artykuły prasowe
Problem bezpieczeństwa żywności ponownie aktualny
W ostatnich dniach pojawiają się w polskich mediach informacje o kolejnych aferach spożywczych. Najpierw o wprowadzeniu do obrotu soli przemysłowej stosowanej do produkcji wyrobów spożywczych (m.in. mięsa, wędlin, pieczywa). Następnie o podrobionym suszu jajecznym, który zawierał szkodliwe składniki
Przysmaki na wielkanocnym stole
Lada dzień Wielkanoc – czas radosnych spotkań w gronie rodziny, a także wielkich przygotowań. Do przyrządzenia świątecznych potraw potrzebne nam będą nie tylko zdolności kulinarne, ale również dobra organizacja pracy. Co zrobić, by święta nie zastały nas w kuchni?
Drosed poleca na Wielkanoc pasztety z drobiu
Na suto zastawionym z okazji Wielkiej Nocy stole nie może zabraknąć pasztetu. DROSED proponuje gamę smakowitych pasztetów drobiowych w plastrach.
Cukier puder – nowość w portfolio marki Gellwe
Marka Gellwe tuż przed Wielkanocą poszerza swoje portfolio dodatków do pieczenia. Jako ekspert w spełnianiu najsłodszych zachcianek wprowadza cukier puder, idealny dodatek do ciast i deserów.
Zarodki pszenne firmy Kupiec w nowej odsłonie
Zarodki pszenne firmy Kupiec to produkt niezwykle zdrowy. Zawiera w swoim składzie wiele niezbędnych dla zdrowia witamin i minerałów.
Projekt FLABEL - jak oznakowanie żywności może zmienić przyzwyczajenia konsumenckie
Od wielu lat obserwujemy rosnący problem otyłości w krajach Europy. W samych latach 1990 – 2006, według statystyk pochodzących z WHO, poziom otyłości w Europie potroił się. Agendy europejskie pracują nad sposobami poprawy nawyków żywieniowych wśród Europejczyków.
Sałatka z uszkami z pieczarkami Jawo, wędzonym łososiem i kolorową fasolką szparagową
Czy uszka skazane są na wieczny i nierozerwalny związek z barszczem? Czy tylko w takiej postaci zadomowiły się w naszej kuchni?
Sery korycińskie w Centrum Janki
W nadchodzący weekendy w Centrum Janki odbędzie się jarmark regionalny, na którym dostępne będą m.in. sery korycińskie – przysmak z Podlasia.
Czasochłonne pieczenie niech odejdzie w zapomnienie, czyli wskazówki dla nowoczesnej Pani domu
Ciasta, ciasteczka, rogaliki, torty. Smakołyki, które na co dzień spędzają sen z powiek łasuchów to przede wszystkim ważny element spotkań przy herbacie, rozmaitych uroczystości oraz świąt. Ich przygotowanie wymaga jednak sporo czasu oraz umiejętności kulinarnych.
Dobroczynna moc truskawek … na wiosenne przesilenie
W okresie przesilenia wiosennego, kiedy organizm musi przyzwyczaić się do zmian temperatury, dłuższych dni oraz przejścia z metabolizmu jesienno-zimowego na wiosenno-letni, możemy odczuwać zmęczenie, rozdrażnienie, wahania nastrojów, a także cierpieć z powodu obniżonej odporności.
Wyszukiwarka:
Ostatnio dodane artykuły:
Jesień pełna smaku w Salad Story – odkryj nowe sezonowe menu!
Wraz z jesienią Salad Story, polska marka znana z serwowania świeżych i zdrowych potraw, zaskoczyła swoją ofertą. Od 19 września wszyscy miłośnicy kulinariów mają okazję odkrywać jesienną odsłonę menu i skosztować dań inspirowanych bogactwem smaków.
Ekologia na co dzień? Zacznij od pieczywa!
Pieczywo to dla większości z nas podstawa śniadań lub kolacji. Dlatego też przy wyborze chleba, warto zwrócić uwagę nie tylko na jego świeżość, ale i na skład. Czasem starsze wypieki na półkach sklepowych mogą stanowić siedlisko pleśni i bakterii. Czy warto więc wypiekać chleb w domu?
Smak, który działa! Nowe MINIczekolady funkcjonalne z Wawelu: Koncentracja, Stres i Regeneracja
Wawel rozwija linię produktów funkcjonalnych. Pierwszym produktem w tej kategorii była MINIczekolada Danusia Malinowa Beauty z dziką różą (która jest naturalnym źródłem witaminy C) i kolagenem wprowadzona na rynek w kwietniu tego roku.
Świętuj Dzień Wegetarianizmu z marką VEGETA!
1 października obchodzimy Światowy Dzień Wegetarianizmu. To doskonała okazja do kulinarnych eksperymentów oraz próbowania przepisów na smaczne i pożywne dania bez mięsa. Bogactwo smaków kuchni wegetariańskiej jest bardzo rozległe i w tym wyjątkowym dniu VEGETA zachęca do jego odkrywania.
Pizza Hut wprowadza cyfrowe rozwiązania dla miłośników pizzy w Polsce
Pizza Hut Polska wprowadza cyfrowe innowacje. Rozmaite technologie, takie jak kody QR pozwalające składać zamówienia online do stolika w restauracji, kioski samoobsługowe i roboty serwujące pizzę bezpośrednio do stolika, umożliwiają szybsze, bardziej intuicyjne zamawianie oraz płatności.
Najczęściej czytane artykuły:
Srebrne Perły Rynku FMCG dla linii popcornów do mikrofalówki HELIO
Firma HELIO po raz kolejny została nagrodzona w prestiżowym badaniu Perły Rynku! Wśród najlepszych produktów 2024, na podium znalazła się linia popcornów do mikrofalówki HELIO.
Nowy Rok Szkolny z przekąskami od HELIO! Odkryj nowość: Mix orzechów prażonych!
Rozpoczęcie nowego roku szkolnego to czas pełen wyzwań i nowych doświadczeń. To również doskonały moment, aby zadbać o zdrowe nawyki żywieniowe naszych dzieci.
Pierwszy dzień jesieni z owocami suszonymi SO SOFT od HELIO – jak urozmaicić swoje menu i poprawić h
Pierwszy dzień jesieni to moment, w którym natura zaczyna powoli przygotowywać się do zimowego snu. Dni stają się coraz krótsze, temperatury spadają, a drzewa mienią się złotem, czerwienią i pomarańczem.
Duet, który zachwyca – świętuj Dzień Kawy ze Starbucks!
1 października, z okazji Międzynarodowego Dnia Kawy, Starbucks zaprasza do świętowania w wyjątkowym towarzystwie. W ofercie kawiarni pojawiają się dwie nowe kawy ziarniste – Starbucks® Milano Duetto, które wprowadzą miłośników kawy w świat kontrastów między ziarnami jasno a ciemno palonymi.
Pizza Hut wprowadza cyfrowe rozwiązania dla miłośników pizzy w Polsce
Pizza Hut Polska wprowadza cyfrowe innowacje. Rozmaite technologie, takie jak kody QR pozwalające składać zamówienia online do stolika w restauracji, kioski samoobsługowe i roboty serwujące pizzę bezpośrednio do stolika, umożliwiają szybsze, bardziej intuicyjne zamawianie oraz płatności.