Zdrowa żywność - poradnik o zdrowiu

Artykuły prasowe

Zmysłowa podróż do krainy smaków

Zmysłowa podróż do krainy smaków

2012-04-17

Dietetycy w Polsce biją na alarm: nasze dzieci żywią się chipsami, hamburgerami i wysoko słodzonymi napojami gazowanymi. To ich ulubione smaki, innych właściwie nie znają. Jak zmienić ich przyzwyczajenia żywieniowe?

więcej »

Oliwa z hiszpańskim temperamentem

2012-04-17

Kuchnia hiszpańska słynie z niebywałych połączeń smaków oraz aromatów. Od orzeźwiających, sycących potraw takich jak gazpacho czy paella, po aromatyczne zapachy południowych win oraz ziół. Ten iberyjski klimat odnajdziesz również w oliwie z oliwek marki Carbonell.

więcej »
Przygody Jupik T.E.A.M - Tajnych Ekspertów Aktywnej Mocy w telewizji i internecie

Przygody Jupik T.E.A.M - Tajnych Ekspertów Aktywnej Mocy w telewizji i internecie

2012-04-16

Dzisiaj rusza kampania telewizyjna i internetowa marki Jupik. Potrwa do końca maja.

więcej »
Lodowe inspiracje Zielonej Budki na wiosnę i lato 2012

Lodowe inspiracje Zielonej Budki na wiosnę i lato 2012

2012-04-16

Każdy wie, że najlepszym sposobem na ochłodę w letnie dni są lody. Od dawna wiadomo również, że dzięki zimnym deserom na naszych twarzach gości błogi uśmiech. W trosce o miny i humory Polaków, Zielona Budka poszerza swoją ofertę lodów. Znajdzie się w niej propozycja dla dorosłych jak i dla dzieci.

więcej »
Królowa wiosennych surówek - Kapusta czerwona z jabłkiem Dawtona

Królowa wiosennych surówek - Kapusta czerwona z jabłkiem Dawtona

2012-04-16

Tradycyjny polski obiad nie może zostać podany bez smacznej i zdrowej surówki. Najchętniej wybieramy te z marchewki, selera, pora, ale równie często wykorzystujemy kapustę.

więcej »
Wyniki badań dowodzą, że Polacy wciąż spożywają za dużo soli

Wyniki badań dowodzą, że Polacy wciąż spożywają za dużo soli

2012-04-13

Wyniki analiz przeprowadzonych na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie w 2012 roku dowodzą, że pomimo zmniejszenia spożycia soli dodanej o 18,4% w gospodarstwach domowych ogółem, Polacy wciąż spożywają codziennie za dużo soli.

więcej »
Tuńczyk na widelcu, czyli co o tuńczyku z puszki wiedzieć powinniśmy

Tuńczyk na widelcu, czyli co o tuńczyku z puszki wiedzieć powinniśmy

2012-04-13

We Włoszech tuńczyk z puszki jest jednym z głównych produktów na listach zakupów. Włosi cenią bowiem zarówno jego smak, uniwersalne zastosowanie, jak i właściwości zdrowotne. Wiedzą również, o czym należy pamiętać przy wyborze puszki z tuńczykiem.

więcej »
Słodkie podróże po świecie

Słodkie podróże po świecie

2012-04-12

Większość z nas nie wyobraża sobie życia bez słodyczy: dostarczają przyjemnych wrażeń smakowych, poprawiają humor, dodają energii, są w końcu idealnym podarunkiem na każdą okazję.

więcej »

Oliwa Bertolli – skarb toskańskiej natury

2012-04-17

Oliwa z oliwek już od zarania dziejów była uznawana za eliksir młodości oraz dobrego zdrowia.Wiedzą coś o tym miłośnicy kuchni śródziemnomorskiej, którzy postawili na oliwę włoskiego pochodzenia marki Bertolli.

więcej »
Pierogi staropolskie z sosem z bryndzy z parmezanem i szałwią

Pierogi staropolskie z sosem z bryndzy z parmezanem i szałwią

2012-04-11

Czasem brakuje nam pomysłu na szybki i pyszny obiad dla całej rodziny, po raz kolejny przygotowujemy więc danie fix lub potrawę ze słoika - a przecież zrobienie smacznego i oryginalnego dania w kilkanaście minut jest możliwe. Trzeba tylko wejść w posiadanie odpowiedniego przepisu.

więcej »

Wyszukiwarka:

Ostatnio dodane artykuły:

Jesień pełna smaku w Salad Story – odkryj nowe sezonowe menu!
Wraz z jesienią Salad Story, polska marka znana z serwowania świeżych i zdrowych potraw, zaskoczyła swoją ofertą. Od 19 września wszyscy miłośnicy kulinariów mają okazję odkrywać jesienną odsłonę menu i skosztować dań inspirowanych bogactwem smaków.

Ekologia na co dzień? Zacznij od pieczywa! Ekologia na co dzień? Zacznij od pieczywa!
Pieczywo to dla większości z nas podstawa śniadań lub kolacji. Dlatego też przy wyborze chleba, warto zwrócić uwagę nie tylko na jego świeżość, ale i na skład. Czasem starsze wypieki na półkach sklepowych mogą stanowić siedlisko pleśni i bakterii. Czy warto więc wypiekać chleb w domu?

Smak, który działa! Nowe MINIczekolady funkcjonalne z Wawelu: Koncentracja, Stres i Regeneracja Smak, który działa! Nowe MINIczekolady funkcjonalne z Wawelu: Koncentracja, Stres i Regeneracja
Wawel rozwija linię produktów funkcjonalnych. Pierwszym produktem w tej kategorii była MINIczekolada Danusia Malinowa Beauty z dziką różą (która jest naturalnym źródłem witaminy C) i kolagenem wprowadzona na rynek w kwietniu tego roku.

Świętuj Dzień Wegetarianizmu z marką VEGETA!
1 października obchodzimy Światowy Dzień Wegetarianizmu. To doskonała okazja do kulinarnych eksperymentów oraz próbowania przepisów na smaczne i pożywne dania bez mięsa. Bogactwo smaków kuchni wegetariańskiej jest bardzo rozległe i w tym wyjątkowym dniu VEGETA zachęca do jego odkrywania.

Pizza Hut wprowadza cyfrowe rozwiązania dla miłośników pizzy w Polsce
Pizza Hut Polska wprowadza cyfrowe innowacje. Rozmaite technologie, takie jak kody QR pozwalające składać zamówienia online do stolika w restauracji, kioski samoobsługowe i roboty serwujące pizzę bezpośrednio do stolika, umożliwiają szybsze, bardziej intuicyjne zamawianie oraz płatności.

więcej »

Najczęściej czytane artykuły:

Srebrne Perły Rynku FMCG dla linii popcornów do mikrofalówki HELIO Srebrne Perły Rynku FMCG dla linii popcornów do mikrofalówki HELIO
Firma HELIO po raz kolejny została nagrodzona w prestiżowym badaniu Perły Rynku! Wśród najlepszych produktów 2024, na podium znalazła się linia popcornów do mikrofalówki HELIO.

Wygraj przygodę z M&M’s® w Disneyland® w Paryżu! Wygraj przygodę z M&M’s® w Disneyland® w Paryżu!
Aby dać sobie i swojej ekipie szansę na wygranie epickiej przygody z Marvel w Disneyland® Paris wystarczy kupić dowolny wariant draży M&M’s®, zachować paragon i zarejestrować go w formularzu zgłoszeniowym na stronie loterii. Kultowa loteria marki potrwa do 29 września

Nowy Rok Szkolny z przekąskami od HELIO! Odkryj nowość: Mix orzechów prażonych! Nowy Rok Szkolny z przekąskami od HELIO! Odkryj nowość: Mix orzechów prażonych!
Rozpoczęcie nowego roku szkolnego to czas pełen wyzwań i nowych doświadczeń. To również doskonały moment, aby zadbać o zdrowe nawyki żywieniowe naszych dzieci.

Łap nagrody o dobrym brzmieniu z marką Twix®! Łap nagrody o dobrym brzmieniu z marką Twix®!
Czas powrotów do szkoły, pracy i na uczelnię potrafi obfitować w stresujące sytuacje. Dlatego marka Twix® przygotowała wyjątkową loterię, w której do wygrania są muzyczne nagrody sprzyjające chwilom relaksu tylko dla siebie. Konsumenci mają szansę wygrać 150 muzycznych zestawów.

Pierwszy dzień jesieni z owocami suszonymi SO SOFT od HELIO – jak urozmaicić swoje menu i poprawić h Pierwszy dzień jesieni z owocami suszonymi SO SOFT od HELIO – jak urozmaicić swoje menu i poprawić h
Pierwszy dzień jesieni to moment, w którym natura zaczyna powoli przygotowywać się do zimowego snu. Dni stają się coraz krótsze, temperatury spadają, a drzewa mienią się złotem, czerwienią i pomarańczem.

więcej »
Regulamin, Polityka Prywatności i Polityka Cookies Grupy Kafito