Artykuły prasowe
Moda na przetwory
Pamiętasz czasy, gdy Twoja babcia robiła pyszne przetwory i marynaty? Smaku domowych korniszonów czy grzybków ze słoiczka nie da się zapomnieć. Dziś na fali powrotu do zdrowych nawyków żywieniowych, chętnie sięgamy po te powszechnie stosowane przez nasze babcie sposoby marynowania.
Na wakacje i do szkoły z pomocą Kompanii Piwowarskiej
Latem dofinansowanie wakacyjnych wyjazdów, teraz fundusze na szkolne wyprawki – Kompania Piwowarska dba o swoich pracowników na wiele sposobów, jednocześnie motywując ich do pracy i budując ich zaangażowanie w wykonywanie codziennych obowiązków.
Co wiesz o karczochu?
Karczoch to warzywo, które znane było już za czasów starożytnego cesarstwa rzymskiego, wtedy głównie ze względu na swoje właściwości moczopędne. Ostatnio coraz bardziej popularne stają się także w Polsce.
Lekka kuchnia - smaczna i zdrowa!
Zbilansowana dieta, odpowiednie proporcje żywieniowe – dla wielu osób te i inne terminy stosowane przez dietetyków brzmią prawie jak wyrok, wiążący się z wieloma wyrzeczeniami i ograniczeniami.
Smakowite nowości w Street Art Deluxe
Podawane w kieliszku cappuccino foie gras z pianą agrestową czy tatar z pstrąga w pistacjowym mchu z musem z makreli wędzonej. Niedawno otwarta w Manufakturze restauracja Street Art Deluxe zaskakuje niezwykłym menu. Na tym jednak nie poprzestaje i wprowadza nowe propozycje.
Fundacja Paproć oraz marka wody Białowieski Zdrój partnerami wystawy Arbores Vitae
Na projekt Arbores Vitae – Ostatnia taka puszcza składa się 100 wielkoformatowych zdjęć, plansze informacyjne o Puszczy Białowieskiej, kino z cyklem filmów o tym wyjątkowym miejscu oraz program zajęć edukacyjnych dla młodzieży.
Develey - kanapka na piątkę!
Koniec wakacji i czas powrotu do szkoły to również powrót do... kanapek. Są one najpopularniejszym posiłkiem przyrządzanym dzieciom zarówno na pierwsze, jak i drugie śniadanie. Jeśli i Ty codziennie przygotowujesz je swoim pociechom, pamiętaj, że porcja pieczywa z serem nie musi być nudna!
Pełnia pomidorowego smaku – Pomidory całe bez skórki Primerosa
Soczyste, jędrne Pomidory całe bez skórki marki Primerosa stanowią podstawę wielu potraw, zarówno kuchni polskiej, jak i śródziemnomorskiej.
JAWO poleca: pyzy ziemniaczane z sosem bazyliowym i winogronami
Czas na powrót do tradycyjnych, regionalnych smaków, które zdecydowanie za rzadko goszczą na naszych stołach. Pyzy ziemniaczane to pomysł na szybki, prosty w przygotowaniu i smaczny obiad. Zazwyczaj podaje się je ze skwarkami lub z sosami i surówkami. Tymczasem można podać je zupełnie inaczej.
Przebojowa linia od HELIO
Linia mas makowych HELIO została wyróżniona w prestiżowym konkursie „Przebój FMCG 2012” w kategorii bakalie.
Wyszukiwarka:
Ostatnio dodane artykuły:
Jesień pełna smaku w Salad Story – odkryj nowe sezonowe menu!
Wraz z jesienią Salad Story, polska marka znana z serwowania świeżych i zdrowych potraw, zaskoczyła swoją ofertą. Od 19 września wszyscy miłośnicy kulinariów mają okazję odkrywać jesienną odsłonę menu i skosztować dań inspirowanych bogactwem smaków.
Ekologia na co dzień? Zacznij od pieczywa!
Pieczywo to dla większości z nas podstawa śniadań lub kolacji. Dlatego też przy wyborze chleba, warto zwrócić uwagę nie tylko na jego świeżość, ale i na skład. Czasem starsze wypieki na półkach sklepowych mogą stanowić siedlisko pleśni i bakterii. Czy warto więc wypiekać chleb w domu?
Smak, który działa! Nowe MINIczekolady funkcjonalne z Wawelu: Koncentracja, Stres i Regeneracja
Wawel rozwija linię produktów funkcjonalnych. Pierwszym produktem w tej kategorii była MINIczekolada Danusia Malinowa Beauty z dziką różą (która jest naturalnym źródłem witaminy C) i kolagenem wprowadzona na rynek w kwietniu tego roku.
Świętuj Dzień Wegetarianizmu z marką VEGETA!
1 października obchodzimy Światowy Dzień Wegetarianizmu. To doskonała okazja do kulinarnych eksperymentów oraz próbowania przepisów na smaczne i pożywne dania bez mięsa. Bogactwo smaków kuchni wegetariańskiej jest bardzo rozległe i w tym wyjątkowym dniu VEGETA zachęca do jego odkrywania.
Pizza Hut wprowadza cyfrowe rozwiązania dla miłośników pizzy w Polsce
Pizza Hut Polska wprowadza cyfrowe innowacje. Rozmaite technologie, takie jak kody QR pozwalające składać zamówienia online do stolika w restauracji, kioski samoobsługowe i roboty serwujące pizzę bezpośrednio do stolika, umożliwiają szybsze, bardziej intuicyjne zamawianie oraz płatności.
Najczęściej czytane artykuły:
Srebrne Perły Rynku FMCG dla linii popcornów do mikrofalówki HELIO
Firma HELIO po raz kolejny została nagrodzona w prestiżowym badaniu Perły Rynku! Wśród najlepszych produktów 2024, na podium znalazła się linia popcornów do mikrofalówki HELIO.
Wygraj przygodę z M&M’s® w Disneyland® w Paryżu!
Aby dać sobie i swojej ekipie szansę na wygranie epickiej przygody z Marvel w Disneyland® Paris wystarczy kupić dowolny wariant draży M&M’s®, zachować paragon i zarejestrować go w formularzu zgłoszeniowym na stronie loterii. Kultowa loteria marki potrwa do 29 września
Nowy Rok Szkolny z przekąskami od HELIO! Odkryj nowość: Mix orzechów prażonych!
Rozpoczęcie nowego roku szkolnego to czas pełen wyzwań i nowych doświadczeń. To również doskonały moment, aby zadbać o zdrowe nawyki żywieniowe naszych dzieci.
Łap nagrody o dobrym brzmieniu z marką Twix®!
Czas powrotów do szkoły, pracy i na uczelnię potrafi obfitować w stresujące sytuacje. Dlatego marka Twix® przygotowała wyjątkową loterię, w której do wygrania są muzyczne nagrody sprzyjające chwilom relaksu tylko dla siebie. Konsumenci mają szansę wygrać 150 muzycznych zestawów.
Pierwszy dzień jesieni z owocami suszonymi SO SOFT od HELIO – jak urozmaicić swoje menu i poprawić h
Pierwszy dzień jesieni to moment, w którym natura zaczyna powoli przygotowywać się do zimowego snu. Dni stają się coraz krótsze, temperatury spadają, a drzewa mienią się złotem, czerwienią i pomarańczem.