Zdrowa żywność - poradnik o zdrowiu

Artykuły prasowe

OgilvyAction na wiosnę odświeża biznes z Chiquitą.

2011-04-20

OgilvyAction dla swojego klienta, producenta bananów Chiquita, przygotowało promocję skierowaną do hurtowników. Promocja organizowana jest pod hasłem "Świeża dostawa dla Twojego biznesu" i adresowana jest zarówno do właścicieli, jak i pracowników hurtowni odpowiedzialnych za zakupy produktów.

więcej »
Probiotyki – z myślą o zdrowiu

Probiotyki – z myślą o zdrowiu

2011-04-20

Niewłaściwa dieta, stres oraz mało aktywny tryb życia to najczęstsze przyczyny kłopotów trawiennych. Aby im zapobiegać, warto sięgać po mleczne produkty funkcjonalne z probiotykami, które wspomagają prawidłowe funkcjonowanie układu pokarmowego.

więcej »
Kawa inaczej - rozbudź się na wiosnę z marką BioRaj

Kawa inaczej - rozbudź się na wiosnę z marką BioRaj

2011-04-20

Wielu z nas nie wyobraża sobie poranka bez filiżanki aromatycznej kawy. Jest ona również niezbędnym uzupełnieniem popołudniowego deseru. Czy zdajemy sobie sprawę z ilości dostępnych na rynku rodzajów tego magicznego napoju? I czy moda na eko objęła również tę grupę produktów?

więcej »
Chrup marchewkę na wiosnę!

Chrup marchewkę na wiosnę!

2011-04-20

Dla jednych sztandarowy przykład warzywa, dla innych – owoc. Podobno potrafi poprawić nasz wzrok, chroni wątrobę i reguluje pracę żołądka. Co takiego zawiera w sobie niepozorna marchewka, że ma aż tyle zalet?

więcej »
Cudze chwalicie, swego nie znacie – Wiejska Spiżarnia od Konpacka

Cudze chwalicie, swego nie znacie – Wiejska Spiżarnia od Konpacka

2011-04-20

Powiedzenie to w pełni obrazuje tendencje kulturowe charakterystyczne dla współczesnego społeczeństwa XXI wieku. Zachwycamy się odległymi miejscami, pasjonujemy dalekimi cywilizacjami i niestety przedkładamy fascynację egzotycznymi krajami nad świadomość własnej oryginalności…

więcej »
Unilever Food Solutions inspiruje: trendy żywieniowe a wymagania konsumentów

Unilever Food Solutions inspiruje: trendy żywieniowe a wymagania konsumentów

2011-04-18

W wyniku zmieniających się trendów żywieniowych właściciele lokali gastronomicznych i szefowie kuchni starają się zaspokoić potrzeby swoich klientów.

więcej »
Świąteczne przekąski z warzywami d’aucy

Świąteczne przekąski z warzywami d’aucy

2011-04-15

Wśród wielkanocnych potraw nie może zabraknąć jajek w majonezie, a także wiosennych i kolorowych sałatek. Przygotowując świąteczne dania, warto sięgnąć po super słodką kukurydzę GOLD oraz delikatny Groszek konserwowy marki d’aucy.

więcej »
Pasztet turecki – Nowość w ofercie DROSED

Pasztet turecki – Nowość w ofercie DROSED

2011-04-14

Z myślą o amatorach kuchni tureckiej firma DROSED przygotowała nowość – Pasztet turecki o smaku kebabu. Kremowy pasztet z kurcząt z dodatkiem aromatycznych przypraw i ziół urozmaici smak tostów i kanapek.

więcej »
HARIBO Produktem Roku!

HARIBO Produktem Roku!

2011-04-13

Znamy wyniki tegorocznej edycji konkursu „Produkt Roku Wybór Konsumentów”. Wśród laureatów znalazła się firma HARIBO, nagrodzona za żelki Złote Misie, Złote Misie z Sokiem, Wummis i Dinosaurier oraz gumę rozpuszczalną MAOAM Sour.

więcej »
Produkty z logo  „Wiem, co wybieram” mogą pomóc w komponowaniu zbilansowanej diety

Produkty z logo „Wiem, co wybieram” mogą pomóc w komponowaniu zbilansowanej diety

2011-04-12

Wyniki badań zaprezentowane przez przedstawicieli Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie potwierdzają wyniki holenderskich badań z 2009 roku i dowodzą, że wybór produktów opatrzonych logo „Wiem, co wybieram” może mieć znaczny i pozytywny wpływ na zbilansowanie codziennej diety.

więcej »

Wyszukiwarka:

Ostatnio dodane artykuły:

Kolejna kawiarnia Starbucks już otwarta
W tym roku Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.

Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów
W Żabce robi się naprawdę włosko! Do zespołu dołączył właśnie Stefano Terrazzino – tancerz, artysta i miłośnik włoskiej kuchni – który jako nowy Ekspert Włoskości będzie czuwał nad autentycznością i smakiem Pinsy Italiana – przygotowywanej z długo dojrzewającego ciasta, ręcznie formowanej.

Przenieś się prosto do Włoch dzięki nowościom od Starbucks
Już od 24 czerwca w kawiarniach Starbucks przeniesiemy się prosto do słonecznych Włoch, dzięki najnowszej linii mrożonych kaw o smaku tiramisu. Ciesz się długimi, letnimi dniami i chwilami na świeżym powietrzu z wyjątkowymi napojami, których każdy łyk smakuje jak wakacje!

Nowe kolekcje Waterdrop - Wildberry Fusion i Paradise Fusion w letnich smakach Nowe kolekcje Waterdrop - Wildberry Fusion i Paradise Fusion w letnich smakach
Nowością od Waterdrop są dwa wakacyjne smaki w edycji limitowanej – Wildberry Fusion, który nawiązuje do owoców leśnych, które spotkać można podczas letnich wycieczek w góry. Drugi, Paradise Fusion, przywołuje urlop w tropikach i relaks przy basenie.

Fresh&Fruity Citrus Lemonade – orzeźwiający smak lata! Fresh&Fruity Citrus Lemonade – orzeźwiający smak lata!
Marka Fresh&Fruity, znana z owocowych galaretek z nadzieniem, rozszerza swoją ofertę o nowy, limitowany smak dostępny wyłącznie latem – Citrus Lemonade.

więcej »
Regulamin, Polityka Prywatności i Polityka Cookies Grupy Kafito