Zdrowa żywność - poradnik o zdrowiu

Artykuły prasowe

Dolnośląski Certyfikat Gospodarczy dla Zespołu Uzdrowisk Kłodzkich SA

Dolnośląski Certyfikat Gospodarczy dla Zespołu Uzdrowisk Kłodzkich SA

2011-08-01

Kapituła przyznająca certyfikaty pod przewodnictwem Marszałka Województwa Dolnośląskiego po raz kolejny wyróżniła Zespół Uzdrowisk Kłodzkich SA Dolnośląskim Certyfikatem Gospodarczym (DCG)

więcej »
Rozsmakuj się we Włoszech – rozsmakuj się w spaghetti Arrighi!

Rozsmakuj się we Włoszech – rozsmakuj się w spaghetti Arrighi!

2011-07-31

Która z potraw znajduje się w absolutnej czołówce najpopularniejszych włoskich dań? Oczywiście spaghetti! Przepisów na tę potrawę jest bez liku, zawsze jednak jej podstawą jest charakterystyczna i wszystkim dobrze znana forma makaronu w postaci długich okrągłych nitek – spaghetti.

więcej »

Kobiecy Blow La Feminine Edition jako gratis w salonikach Kolportera

2011-07-29

Gratisowe puszki z napojem energetycznym Blow La Feminine Edition otrzymują klienci saloników prasowych Kolportera, którzy zakupią w saloniku inny energetyk lub wybrane czasopismo.

więcej »
Suszarka do grzybów i owoców - zachowanie smaków lata przez cały rok!

Suszarka do grzybów i owoców - zachowanie smaków lata przez cały rok!

2011-07-29

Niemalże wszystkie letnie dobrodziejstwa natury, takie jak owoce czy grzyby, można suszyć i po pewnym czasie wykorzystywać jesienią lub zimą.

więcej »

Kuchnia włoska i jej sekrety

2011-07-28

Kuchnia włoska jest jedną z najbardziej znanych i lubianych na świecie. Jej smaki oraz aromaty można poznać podczas wakacyjnych podróży do słonecznej Italii, jak również gotując we własnym domu.

więcej »
Włoska kuchnia na wyciągnięcie ręki

Włoska kuchnia na wyciągnięcie ręki

2011-07-28

Sezon letni to doskonały czas na kuchenne inspiracje, wie o tym dobrze firma Develey, która specjalnie na ten czas przygotowała produkt rodem z Włoch Pesto alla Genovese. Pesto to wyjątkowa nowość w palecie produktów marki, znanej z produkcji dressingów, musztard oraz sosów delikatesowych.

więcej »
Z solą nam nie po drodze

Z solą nam nie po drodze

2011-07-28

Według zaleceń Światowej Organizacji Zdrowia dzienne spożycie soli nie powinno przekraczać jednej płaskiej łyżeczki do herbaty. Badania wykazują, że zdecydowana większość Polaków przesala potrawy, tak że w ich przeciętnej diecie znajduje się prawie trzykrotnie większa od zalecanej dawka soli.

więcej »
Kolejna odsłona kampanii informacyjno-edukacyjnej programu „Wiem, co wybieram”

Kolejna odsłona kampanii informacyjno-edukacyjnej programu „Wiem, co wybieram”

2011-07-27

Kampania edukacyjno-informacyjna programu znakowania produktów żywnościowych „Wiem, co wybieram” po raz kolejny uzyskała wsparcie Clear Channel Poland.

więcej »
Laur Konsumenta dla Przecieru Pomidorowego Podravka

Laur Konsumenta dla Przecieru Pomidorowego Podravka

2011-07-26

Konsumenci po raz kolejny docenili produkt firmy Podravka. Tym razem wyróżnienie - Laur Konsumenta - otrzymał Przecier Pomidorowy. Produkt został doceniony przez konsumentów w ogólnopolskim sondażu, a wyróżnienie jest dowodem rynkowej popularności produktu.

więcej »
Marki własne INTERMARCHE ze Znakiem „Doceń polskie”

Marki własne INTERMARCHE ze Znakiem „Doceń polskie”

2011-07-26

Aż 19 produktów sieci INTERMARCHE, sprzedawanych jako marki własne, przeszło pozytywnie audyt Loży Ekspertów Programu promocyjnego „Doceń polskie”.

więcej »

Wyszukiwarka:

Ostatnio dodane artykuły:

Jak wybrać profesjonalną odzież gastronomiczną dla HoReCa? Praktyczne porady dla branży spożywczej
Branża HoReCa to świat, w którym detale tworzą całość. Od smaku potraw po wygląd personelu – wszystko musi grać. Profesjonalna odzież gastronomiczna to nie tylko estetyka, ale także komfort, higiena i bezpieczeństwo.

Kolejna kawiarnia Starbucks już otwarta
W tym roku Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.

Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów
W Żabce robi się naprawdę włosko! Do zespołu dołączył właśnie Stefano Terrazzino – tancerz, artysta i miłośnik włoskiej kuchni – który jako nowy Ekspert Włoskości będzie czuwał nad autentycznością i smakiem Pinsy Italiana – przygotowywanej z długo dojrzewającego ciasta, ręcznie formowanej.

Przenieś się prosto do Włoch dzięki nowościom od Starbucks
Już od 24 czerwca w kawiarniach Starbucks przeniesiemy się prosto do słonecznych Włoch, dzięki najnowszej linii mrożonych kaw o smaku tiramisu. Ciesz się długimi, letnimi dniami i chwilami na świeżym powietrzu z wyjątkowymi napojami, których każdy łyk smakuje jak wakacje!

Nowe kolekcje Waterdrop - Wildberry Fusion i Paradise Fusion w letnich smakach Nowe kolekcje Waterdrop - Wildberry Fusion i Paradise Fusion w letnich smakach
Nowością od Waterdrop są dwa wakacyjne smaki w edycji limitowanej – Wildberry Fusion, który nawiązuje do owoców leśnych, które spotkać można podczas letnich wycieczek w góry. Drugi, Paradise Fusion, przywołuje urlop w tropikach i relaks przy basenie.

więcej »

Najczęściej czytane artykuły:

Jak wybrać profesjonalną odzież gastronomiczną dla HoReCa? Praktyczne porady dla branży spożywczej
Branża HoReCa to świat, w którym detale tworzą całość. Od smaku potraw po wygląd personelu – wszystko musi grać. Profesjonalna odzież gastronomiczna to nie tylko estetyka, ale także komfort, higiena i bezpieczeństwo.

więcej »
Regulamin, Polityka Prywatności i Polityka Cookies Grupy Kafito