Artykuły prasowe
Nadchodzi chwila, na którą wszyscy czekali... Pumpkin Spice powraca!
Wrzesień to czas chłodniejszych poranków i złocistych liści, a także powrotu jesiennego hitu – Pumpkin Spice Latte od Starbucks! Od 3 września w kawiarniach marki na Gości czekają także inne sezonowe smakołyki!
Kuchnia sezonowa – sprawdź, jakie dania warto przygotować w sierpniu
Lato obfite jest w świeże warzywa i owoce, za których smakiem tęsknimy przez cały rok. Wprowadzenie ich do codziennych posiłków to nie tylko urozmaicenie diety, ale również gwarancja pełni kulinarnej przyjemności. Dlatego warto spróbować kuchni sezonowej.

Salad Story prezentuje odświeżone stałe menu oraz letnią limitowaną ofertę
Salad Story wychodzi naprzeciw wymaganiom klientów i wprowadza nowe pozycje do regularnego menu. Od 20 czerwca goście restauracji znanej sieci mogą cieszyć się nowymi kompozycjami, które łączą w sobie bogactwo smaków i zrównoważone składniki.

Salad Story prezentuje odświeżone stałe menu oraz letnią limitowaną ofertę
Salad Story wychodzi naprzeciw wymaganiom klientów i wprowadza nowe pozycje do regularnego menu. Od 20 czerwca goście restauracji znanej sieci mogą cieszyć się nowymi kompozycjami, które łączą w sobie bogactwo smaków i zrównoważone składniki. Wprowadzono również nową ofertę ''Lato w Azji''
Nowy wymiar sałatki. Dodaj ten składnik i zachwyć się bogactwem smaku.
Sezon na świeże, sezonowe warzywa w pełni, co oznacza, że nadszedł czas, by cieszyć się różnorodnymi, kolorowymi sałatkami.
Dolistny aktywator odporności. Nowość od Agrii Polska
Od kilku lat, zgodnie ze strategią Komisji Europejskiej, lista dozwolonych substancji czynnych stosowanych w środkach ochrony roślin gwałtownie się kurczy.
Wege pasztet z konfiturą z żurawiny
Wege pasztet z konfiturą z żurawiny to smaczna, prosta w przygotowaniu wegetariańska alternatywa dla tradycyjnych mięsnych przysmaków. Sprawdzi się zarówno w postaci dodatku do śniadania, lunchowej porcji czy lekkiej kolacji. Pycha!
Pożywne, smaczne i sycące śniadania z MIX-ami bakalii KRESTO
Lato to czas wypoczynku i aktywności na świeżym powietrzu. Każdy dzień przynosi nowe wyzwania i przygody – od wypraw rowerowych po górskie wędrówki czy wspinaczki.

Brain food w Żabce – lepsza pamięć i koncentracja z „Porcją DobreGO!”
Egzaminy, wystąpienia publiczne, praca koncepcyjna. Wydarzenia, od wyników których w dużej mierze zależy przyszłość i uczniów, i osób pracujących. Powtarzając ostatnie partie materiałów czy próbując stworzyć świetne projekty, warto pamiętać również o właściwym odżywianiu.
Ponad 9,7 mln zł premii Fairtrade dla rolników, dzięki naszym odpowiedzialnym zakupom
W 2023 roku wartość rynku Fairtrade w Polsce osiągnęła niemal 1 mld złotych i jest to wzrost o 23% w porównaniu do roku poprzedniego. To kolejny dowód na to, że Polacy chcą kupować świadomie i coraz częściej decydują się na certyfikowane produkty.
Wyszukiwarka:
Ostatnio dodane artykuły:
Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice
Typ mąki wpływa na jej zastosowanie w kuchni. Dlatego, na przykład, delikatne mąki niskiego typu doskonale sprawdzą się przy lekkich wypiekach, takich jak ciasta, biszkopty, naleśniki, a nawet pierogi. Przykładem takiej mąki może być wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice.
Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu
Szafy chłodnicze to podstawowe wyposażenie każdego lokalu gastronomicznego, sklepu spożywczego czy punktu handlowego, w którym konieczne jest przechowywanie żywności w kontrolowanej temperaturze.
Kamis inspiruje i wprowadza nowość na rynek
W odpowiedzi na codzienny pośpiech KAMIS wprowadza serię „Przepis na…”. Osiem produktów z przyprawami, ziołami oraz prostymi przepisami pozwala na szybkie przygotowanie pysznych dań, które oszczędzają czas, nie rezygnując z jakości posiłków.
Jak wybrać profesjonalną odzież gastronomiczną dla HoReCa? Praktyczne porady dla branży spożywczej
Branża HoReCa to świat, w którym detale tworzą całość. Od smaku potraw po wygląd personelu – wszystko musi grać. Profesjonalna odzież gastronomiczna to nie tylko estetyka, ale także komfort, higiena i bezpieczeństwo.
Kolejna kawiarnia Starbucks już otwarta
W tym roku Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.
Najczęściej czytane artykuły:
Jak wybrać profesjonalną odzież gastronomiczną dla HoReCa? Praktyczne porady dla branży spożywczej
Branża HoReCa to świat, w którym detale tworzą całość. Od smaku potraw po wygląd personelu – wszystko musi grać. Profesjonalna odzież gastronomiczna to nie tylko estetyka, ale także komfort, higiena i bezpieczeństwo.
Kamis inspiruje i wprowadza nowość na rynek
W odpowiedzi na codzienny pośpiech KAMIS wprowadza serię „Przepis na…”. Osiem produktów z przyprawami, ziołami oraz prostymi przepisami pozwala na szybkie przygotowanie pysznych dań, które oszczędzają czas, nie rezygnując z jakości posiłków.
Szafy chłodnicze – niezawodne rozwiązanie dla gastronomii i handlu
Szafy chłodnicze to podstawowe wyposażenie każdego lokalu gastronomicznego, sklepu spożywczego czy punktu handlowego, w którym konieczne jest przechowywanie żywności w kontrolowanej temperaturze.
Wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice
Typ mąki wpływa na jej zastosowanie w kuchni. Dlatego, na przykład, delikatne mąki niskiego typu doskonale sprawdzą się przy lekkich wypiekach, takich jak ciasta, biszkopty, naleśniki, a nawet pierogi. Przykładem takiej mąki może być wielozadaniowa Mąka Poznańska z dolnośląskiego Młyna Jaczkowice.