Zdrowa żywność - poradnik o zdrowiu

Artykuły prasowe

Dieta wegetariańska – dieta przyszłości?

Dieta wegetariańska – dieta przyszłości?

2012-02-27

Wokół diety wegetariańskiej narosło w naszym kraju wiele mitów. Jej przeciwnicy wskazują, że niesie za sobą ryzyko niedowitaminizowania i skazuje organizm na poważne w konsekwencjach braki odżywcze.

więcej »
Unijne projekty w walce o przetrwanie pszczół miodnych

Unijne projekty w walce o przetrwanie pszczół miodnych

2012-02-27

Nagłe, masowe wymieranie populacji pszczół na świecie, jest jedną z największych i najdziwniejszych zagadek natury tego stulecia. W 2007 roku, całe kolonie pszczół miodnych zaczęły ginąć - na początku w Stanach Zjednoczonych, a następnie w Europie.

więcej »
Muszle z cukinią, pomidorami i serem

Muszle z cukinią, pomidorami i serem

2012-02-23

Makaron Muszla Duża Czanieckich Makaronów można przyrządzić na różne sposoby – świetnie sprawdza się nadziana farszem, w zapiekance, ale także podana z rozmaitymi sosami, zarówno mięsnymi, na bazie warzyw, grzybów lub serów.

więcej »
Otręby są trendy!

Otręby są trendy!

2012-02-22

Firma Kupiec, jeden z największych w Polsce producentów zdrowej żywności, ogłasza konkurs pod hasłem „Otręby są trendy”. Do zdobycia jest wiele cennych nagród, w tym między innymi wycieczka na Dominikanę.

więcej »
Chałwa w roli głównej

Chałwa w roli głównej

2012-02-22

Pochodzi z Indii, a znana i ceniona jest właściwie na całym świecie - także u nas. Chałwa, bo o niej mowa, dla wielu jest zdecydowanym liderem wśród słodyczy, esencją przyjemności. Dziś podpowiemy, jak przygotować ją w domu.

więcej »
Kotlet z niespodzianką, czyli Kotlet panierowany z serem - Szwajcar firmy Aves

Kotlet z niespodzianką, czyli Kotlet panierowany z serem - Szwajcar firmy Aves

2012-02-22

Przygotowując codzienne posiłki lepiej nie popadać w rutynę. Nawet najsmaczniejsze danie traci na smaku, jeśli powiela się je zbyt często. Kotlety, które szczególnie często goszczą na polskich stołach nie należą do wyjątku.

więcej »

Dzień pączka

2012-02-22

W tłusty czwartek przeciętny Polak zjada przynajmniej 2,5 pączka. Jak się ocenia, w sumie pochłaniamy ich prawie 100 mln sztuk tylko w tym jednym dniu, nie bez przyczyny...

więcej »
Włoskie przysmaki: Pstrąg z piekarnika z warzywami

Włoskie przysmaki: Pstrąg z piekarnika z warzywami

2012-02-21

Trudno wyobrazić sobie prawdziwą włoską kuchnię bez złocistej oliwy z oliwek – to ona jest podstawą i nieodzownym elementem każdej śródziemnomorskiej potrawy. Gałązka oliwna znajduje się nawet w godle Włoch, będąc niejako symbolem kraju Dantego.

więcej »
Bio przysmaki na kanapki – Primaeco - PASZTET WARZYWNY Z SOCZEWICĄ BIO

Bio przysmaki na kanapki – Primaeco - PASZTET WARZYWNY Z SOCZEWICĄ BIO

2012-02-20

PASZTET WARZYWNY Z SOCZEWICĄ BIO ekologicznej marki Primaeco, to nowa niezwykle delikatna propozycja, która z pewnością ucieszy fanów zdrowego odżywiania oraz miłośników kulinarnych nowinek.

więcej »

W jedności siła – Grupa Gastronomiczna Food & Drink

2012-02-19

Zarządzanie przedsiębiorstwem, czy budowanie wizerunku marki w branży spożywczej, wcale nie jest łatwą kwestią. Zwłaszcza, gdy w morzu gastronomicznych rekinów nasza firma jest zaledwie małą płotką.

więcej »

Wyszukiwarka:

Ostatnio dodane artykuły:

Kolejna kawiarnia Starbucks już otwarta
W tym roku Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.

Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów
W Żabce robi się naprawdę włosko! Do zespołu dołączył właśnie Stefano Terrazzino – tancerz, artysta i miłośnik włoskiej kuchni – który jako nowy Ekspert Włoskości będzie czuwał nad autentycznością i smakiem Pinsy Italiana – przygotowywanej z długo dojrzewającego ciasta, ręcznie formowanej.

Przenieś się prosto do Włoch dzięki nowościom od Starbucks
Już od 24 czerwca w kawiarniach Starbucks przeniesiemy się prosto do słonecznych Włoch, dzięki najnowszej linii mrożonych kaw o smaku tiramisu. Ciesz się długimi, letnimi dniami i chwilami na świeżym powietrzu z wyjątkowymi napojami, których każdy łyk smakuje jak wakacje!

Nowe kolekcje Waterdrop - Wildberry Fusion i Paradise Fusion w letnich smakach Nowe kolekcje Waterdrop - Wildberry Fusion i Paradise Fusion w letnich smakach
Nowością od Waterdrop są dwa wakacyjne smaki w edycji limitowanej – Wildberry Fusion, który nawiązuje do owoców leśnych, które spotkać można podczas letnich wycieczek w góry. Drugi, Paradise Fusion, przywołuje urlop w tropikach i relaks przy basenie.

Fresh&Fruity Citrus Lemonade – orzeźwiający smak lata! Fresh&Fruity Citrus Lemonade – orzeźwiający smak lata!
Marka Fresh&Fruity, znana z owocowych galaretek z nadzieniem, rozszerza swoją ofertę o nowy, limitowany smak dostępny wyłącznie latem – Citrus Lemonade.

więcej »
Regulamin, Polityka Prywatności i Polityka Cookies Grupy Kafito