Artykuły prasowe

Mak każdemu w smak, czyli sposób na makowce z Makiem mielonym marki BackMit
Kto przyrządzał choć raz makowiec, ten przyzna, iż jest to jedno z najbardziej pracochłonnych ciast. Największe utrudnienia wiążą się z płukaniem, moczeniem, gotowaniem i mieleniem maku.

TRUSKAWKA MROŻONA OERLEMANS
Dla osób, które doceniają walory smakowe i zdrowotne truskawek oraz lubią sami eksperymenty kulinarne, firma OERLEMANS proponuje: TRUSKAWKĘ mrożoną.

Wielkanocna dawka optymizmu
Wielkanoc to czas radości. Świat odżywa po długiej, mroźnej zimie, a nas cieszy każda oznaka nadchodzącej wiosny: pierwsze pąki na drzewach, promienie słońca albo… nowe, kolorowe niespodzianki od Haribo, dzięki którym nasza Wielkanoc będzie jeszcze bardziej wiosenna.

Eksperymenty z żurawiną w tle
Żurawina nieśmiało szuka swojego stałego miejsca w polskiej kuchni. Czasy, kiedy nazywana była „cytryną dla ubogich” bezpowrotnie minęły – dziś jest ona synonimem wykwintności i kulinarnego szyku.

Smak Italii zamknięty w butelce – Przecier pomidorowy z cząstkami pomidorów Valfrutta
Marzysz o zupie pomidorowej z prawdziwego zdarzenia?

Zdrowe, bo bez glutaminianu sodu
W dzisiejszych czasach przyzwyczailiśmy się do obecności w naszej żywności różnorakich konserwantów i ulepszaczy. Nie dziwią nas już wypisane na opakowaniach tajemnicze znaki E-..., osłuchaliśmy się ze specjalistycznymi nazwami jak glutaminian sodu czy benzoesan sodu.

Przepis na… udane wielkanocne wypieki
Na świątecznym stole, oprócz tradycyjnych dań, nie może zabraknąć słodkości. Bez względu na region Polski, w większości domów znajdziemy mazurki, baby i serniki. Przygotowanie trzech ciast to oczywiście trzy razy więcej pracy, a do przyrządzenia pozostają jeszcze przecież inne wielkanocne smakołyki.

Nowy sernik na zimno EMIX
Serniki na zimno mają same zalety: łatwo je wykonać, po prostu nie mogą się nie udać, nie ma przy nich dużo pracy, nie trzeba mieć piekarnika… Są więc doskonałe dla każdego łasucha.

Ząbek na zdrowie – czosnek marynowany Dawtona
Lecznicze właściwości czosnku są znane od tysięcy lat, natomiast jego niezwykłe walory smakowe i sposób, w jaki podkreśla smak dań sprawiają, że czosnek jest z powodzeniem wykorzystywany do potraw nie tylko kuchni polskiej.

Nowa illy dla kolekcjonerów
Każda edycja puszek illy Art Collection jest genialnym, miniaturowym dziełem sztuki, na które z niecierpliwością czekają kolekcjonerzy i fani jednej z najbardziej rozpoznawalnych kaw na świecie.
Wyszukiwarka:
Ostatnio dodane artykuły:
Kolejna kawiarnia Starbucks już otwarta
W tym roku Starbucks rozszerzył swoją obecność o cztery nowe miasta, a 15 lipca otworzy się kolejny lokal w Bielsku-Białej, który będzie 90. w Polsce. Dzięki tym otwarciom marka zbliża się do swoich Gości, oferując kawę 100% Arabica i unikalną atmosferę w każdej kawiarni.
Stefano Terrazzino czuwa nad Pinsą Italiana z Żabki i szuka zespołu testerów
W Żabce robi się naprawdę włosko! Do zespołu dołączył właśnie Stefano Terrazzino – tancerz, artysta i miłośnik włoskiej kuchni – który jako nowy Ekspert Włoskości będzie czuwał nad autentycznością i smakiem Pinsy Italiana – przygotowywanej z długo dojrzewającego ciasta, ręcznie formowanej.
Przenieś się prosto do Włoch dzięki nowościom od Starbucks
Już od 24 czerwca w kawiarniach Starbucks przeniesiemy się prosto do słonecznych Włoch, dzięki najnowszej linii mrożonych kaw o smaku tiramisu. Ciesz się długimi, letnimi dniami i chwilami na świeżym powietrzu z wyjątkowymi napojami, których każdy łyk smakuje jak wakacje!
Nowe kolekcje Waterdrop - Wildberry Fusion i Paradise Fusion w letnich smakach
Nowością od Waterdrop są dwa wakacyjne smaki w edycji limitowanej – Wildberry Fusion, który nawiązuje do owoców leśnych, które spotkać można podczas letnich wycieczek w góry. Drugi, Paradise Fusion, przywołuje urlop w tropikach i relaks przy basenie.
Fresh&Fruity Citrus Lemonade – orzeźwiający smak lata!
Marka Fresh&Fruity, znana z owocowych galaretek z nadzieniem, rozszerza swoją ofertę o nowy, limitowany smak dostępny wyłącznie latem – Citrus Lemonade.